לרגל חגיגות 50 שנה לביג מק, מקדונלד'ס משיקה את ה MacCoin, סדרת המטבעות בהשראת מדד הביג מק והיא מוקדשת לעשורים השונים מאז השקת המוצר לפני חצי מאה בפנסליבניה, ארה"ב.
למטבע, שיחולק לכל מי שירכוש את הביג מק, חמש גרסאות המייצגות כל עשור של האייקון המפורסם בתחום המזון בעולם. המטבע יושק בלמעלה מ-50 מדינות ברחבי העולם, ביניהן גם ישראל.
מטבע MacCoin // צילום: יח"צ
כל מטבע עשויי מפליז מוזהב, כשבצידו האחד מופיע המספר 50 ומסביבו כיתוב בשבע שפות המייצגות רבות מהמדינות המשתתפות: ערבית, אנגלית, אינדונזית, מנדרינית, פורטוגזית, צרפתית וספרדית. בצידו השני של המטבע חרוט העשור אותו הוא מייצג, וסמלים המאפיינים את אותו עשור. כך למשל במטבע המייצג את העשור 1968-1978, תבליט שמש ופרחים המייצגים את "ילדי הפרחים" . במטבע אחר המייצג את העשור האחרון הובלטו האייקונים של ימינו: האימוג'י, בועת הצ'אט וה- LIKE. בנוסף, ההמבורגר המפורסם, שנמכר בלמעלה מ 100 מדינות, מוטבע על כל מטבע.
הלקוחות יכולים לשתף, לשמור את המטבע כפריט אספנות או לפדות אותו בקופה תמורת ביג מק חינם במגוון רחב של מדינות בעולם החל מה-3 באוגוסט עד סוף שנת 2018. מלאי המטבעות מוגבל לכל מדינה. חלוקת המטבעות בישראל תתבצע עד ה 16.8 או עד גמר המלאי ובמסגרתה כל מי שיקנה ארוחת ביג מק יקבל את מטבע אחד.
עוגה מלאת השראה
רשת טאטי בייקרי פותחת את חגיגות החופש הגדול בהומאז' לעוגת היומולדת של הקונדיטורית המובילה בעולם כריסטינה טוסי, המייסדת והבעלים של Milk bar הפופולארי בניו יורק.
הרשת משיקה עוגת יום הולדת המורכבת משכבות של טורט על בסיס שקדים, קרם וניל, שברים של טאטי ונוטלה, פניני קראנץ' ועיטור של סוכריות צבעוניות.
על העוגה, שהורכבה בניצוחו של הקונדיטור כפיר כהן, ניתן לכתוב הקדשה אישית בצבעים שונים לפי דרישות הלקוח.
מחיר: 190 שקלים.
עוגת יום הולדת של טאטי בייקרי // צילום: דניאל לילה
שיא ישראלי חדש
צוות שפים של חברת ''עוף טוב'', עמלו והכינו בימים האחרונים את הכריך הישראלי הארוך ביותר שתועד. הכריך, שמגיע לארבעה מטרים בערך, מכיל פסטרמות ונקניקים משבעה סוגים שונים.
הצוות, בראשותו של השף אייל גליק, שבר שיא ישראלי והגיע לכריך במשקל של לא פחות מ 20 ק"ג של לחם, בשרים, תוספות וממרחים.
הכריך הארוך של עוף טוב // צילום: אייל גליק.
תפריט חדש בלנדוור
רשת "קפה לנדוור" משיקה תפריט ים-תיכוני ומשקאות קיץ חדשים, פרי שיתוף פעולה של שף הרשת רועי לוי, השף מיכאל גרטופסקי מ"ביסטרו מיכאל" וה"סושיאל קלאב" והשוקולטייר המוכר עודד ברנר, המייסד של רשת "מקס ברנר".
שיתוף הפעולה בין השפים, הינו הראשון מבין שורה של שיתופי פעולה קולינאריים נוספים שהרשת תציע בשנה הקרובה, זאת מתוך רצון להביא חדשנות קולינארית ולחבר בין שפים שונים ומובילים בתחומם.
שני משקאות Freakshake חדשים שיככבו בתפריט הם קרמבו שייק, על בסיס של ביסקוויט עם גנאש שוקולד, מילקשייק בטעם קרמבו ותוספת קצפת ושוקולד חם. המשקה השני הוא לונה פארק, שמבוסס על מילקשייק וניל, סוכריות צבעוניות, שערות סבתא ורוטב פירות יער.
בין המנות הראשונות המתחדשות ניתן למצוא את מנת העראייס, המורכבת משתי מיני פיתות מהטאבון, ממולאות בבשר טלה קצוץ ומנת שווארמה דג המוגשת עם טחינה ואריסה.
הפריקשייק של לנדוור // צילום: יח"צ
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו