"אני יולדת בקלות וכמעט לא מרגישה ככה כאבים". שרה בדקות שלאחר הלידה

צפו: האישה שיולדת את ילדיה בחצר ביתה

שרה בת ה-36 ילדה את ששת ילדיה בלידה ביתית - אבל לא ממש בבית • "לראות את השמיים מעליי ולהרגיש את הדשא תחת רגליי, עושה לי הרבה יותר נעים במהלך הלידה", היא אומרת

לא מעט נשים בהיריון בוחרות ללדת בביתן, באופן הכי טבעי שיכול להיות, בלי סוללת רופאים ואחיות סביבן, ובטח שבלי אפידורל. אבל גם הן יודו שדרך הלידה של שרה שמיד בת ה-36, יוצאת דופן לכל הדעות. 

שמיד ילדה את כל ששת ילדיה בבית – אבל לא בתוך חדר סטרילי ונעים וגם לא אל תוך בריכה או אמבטיה, כפי שרבות נוהגות. שמיד ילדה את ילדיה בחוץ, בחצר על הדשא.

"לראות את השמיים מעל ולהרגיש את הדשא תחת רגליי, עושה לי הרבה יותר נעים במהלך הלידה", היא אמרה. "אני גם יולדת בקלות וכמעט לא מרגישה ככה כאבים. אני נרגעת מהמצב ומבצעת כך את הלידה". 

בסרטון שהעלתה לרשת נראית שמיד בחצר האחורית של ביתה כשהיא מתמודדת עם צירים. הסרטון לא מראה את כל התהליך ומדלג אל הסוף הטוב – כשהיא מחזיקה את תינוקה שנולד זה עתה. 

"אני מצלמת את הסרטונים האלה כדי לתת אומץ לנשים נוספות ללכת בדרך הזו וללדת כך בלידה ביתית", הסבירה שמיד, שלמדה את נושא הלידה באופן רפואי. בבלו שפתחה היא מייעצת לנשים רבות, ומסייעת להן עם עצות וטיפים בכל הנוגע ללידה ביתית. 

"אחרי שראיתי את הדרך שבה נשים יולדות בבתי החולים, עם כל הניכור שיש בכך, החלטתי שללדת בבית זה הדבר הכי נכון והכי בריא. כן, אני מקבלת לא פעם תגובות שגם תוקפות אותי, אבל אני חושבת שבנושא הזה כל אחד צריך לעשות את מה שטוב לו". 

שרה, שנשואה לטים (41), מספרת שהוא היה נוכח בשלוש לידות מתוך השש. אחת מהן התרחשה בתוך יער, ועד שטים הגיע עברו ארבע שעות – כשאשתו כבר היתה במהלך לידה פעילה.

יש לציין: בידיעה זו אין משום עידוד ללידה ביתית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...