לוחמי השריון שלמדו במדרשה // צילומים: דו"צ

מורשת קרב: מדרשת מיצר מתגייסת לשריון

הם פשוט שריונרים • טל וייץ וארבעה חברים מהמדרשה יתגייסו היום לשריון, שם יפגשו לוחמים ותיקים שלמדו במדרשה • גיוסי קיץ 2018 - כתבה ראשונה בסדרה

היום יחלו גיוסי הקיץ לשנת 2018. טל וייץ, בן 18 מהיישוב בני עטרות, יהיה הבוקר אחד הלוחמים שיתגייסו לחיל השריון. לדבריו, מתוך בחירה אך עם השפעה של חברים ושל לוחמים בשריון שמשרתים כבר שנה והם, כמוהו, בוגרי מדרשת מיצר שברמת הגולן. נוסף עליו יתגייסו לשריון הבוקר עוד ארבעה בוגרי המדרשה. 

"אין ספק שלחבר'ה של המכינה שהתגייסו לפני שנה לחיל השריון היתה השפעה על ההחלטה שלי. תחילה עוד התלבטתי. רציתי חי"ר, כמו שני האחים הגדולים שלי, או סיירות, אבל ככל שנחשפנו יותר ויותר לשריון ולאחר שיחה עם בוגרי המכינה שהלכו לחיל, ההחלטה היתה קלה". לדבריו, שני אחיו שהיו בצנחנים דווקא רצו שילך בדרכם. "הם רצו אבל בסוף ההחלטה היתה שלי והם שלמים איתה ותומכים". 

המתגייסים הטריים לשריון

עוד הוסיף: "אני חושב שההחלטה להתגייס לשריון, מעבר לרצון לעשות שירות משמעותי, היתה החלטה נכונה. זה חיל עם אפשרויות קידום, עם טכנולוגיה גבוהה וייחודיות, ואני חושב שגם האופי שלנו והערכים שאנו מביאים מהמדרשה מאוד מתאימים לשירות שאנו רוצים לתת ויבואו לידי ביטוי בחיל שכזה. העובדה שאעשה את המסלול עם חברים מהמכינה, מההווה ומהעבר, תקל ותהווה בסיס חזק לשירות".

נבו אלמוג, לוחם בשריון וכרגע בקורס מפקדי טנקים, הוא אחד מתוך שישה בוגרי מדרשת מיצר שעליהם מדבר טל. "התגייסנו שישה בנים מהמדרשה לשריון, וכרגע חמישה בקורס מפקדים ועוד אחד במבצעית ויעשה את הקורס במחזור הבא. אין ספק שלראות עוד חבר'ה ממיצר מגיעים אלינו זה מצוין", הוא אומר, "שוחחנו איתם רבות, חשפנו בפניהם את החשיבות של החיל ואת היכולות שלו ופתחנו בפניהם דלת וחלון. הסברנו להם כמה החיל התקדם וכמה הוא חשוב בשדה הקרב. זה מצוין שהם באים להיות איתנו בשריון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...