צילום: אופיר דרעי // אסי צובל בהצגה "חוזר הביתה"

"הרגשתי שאני חייב לספר מה עבר עלי"

אסי צובל הוא יובל המבולבל של המגזר הדתי • אבל עכשיו הוא עולה למגרש חדש לגמרי ומעלה הצגה למבוגרים בשם "חוזר הביתה", ההפקה החדשה מבית תאטרון פסיק הירושלמי, שמבוססת על הפוסט טראומה שחווה אחרי מבצע "צוק איתן"

כבר 11 שנים שאסי צובל (39) הוא מעין יובל המבולבל לילדים במגזר הדתי. עכשיו מעלה צובל, אב לחמישה מהיישוב אפרת בגוש עציון, הצגה למבוגרים שמבוססת על החוויות הקשות שחווה במהלך לחימה במבצע "צוק איתן". ההצגה, "חוזר הביתה", עלתה באחרונה בתיאטרון פסיק וב־8 באוגוסט היא תגיע לצוותא תל אביב. 

"למדתי קולנוע בבית ספר 'מעלה', והקמתי ערוץ תוכן לילדים באינטרנט, שבמשך תקופה מסוימת שודר גם בהוט וב־yes, כי רציתי לתת מענה ילדים מהמגזר הדתי שהעולם התרבותי שלהם לא קיים בערוצים אחרים", מספר צובל. "אני בא מבית דתי לאומי. מההתחלה גילמתי דמות שקוראים לה אסי, דמות קומית של ילד לא גאון במיוחד שעושה הרבה שטויות. אחר כך זה עבר לבמה עם הצגות לילדים. אנשים קוראים לי 'יובל המבולבל של הדתיים'".

ועכשיו הצגה למבוגרים על פוסט טראומה ממלחמה? שינוי די קיצוני. 

"נכון. אני יוצא מגבולות עולם הילדים וגם מגבולות המגזר הדתי לחזיתות חדשות. זה קצת טירוף אבל הרגשתי שאני חייב לספר את הסיפור האישי שלי על מה שעברתי ב'צוק איתן' ועל הפוסט טראומה שנותרה איתי".

מה עשית ב"צוק איתן"?

"שירתתי בגדוד מילואים של בה"ד 1. בסדיר הייתי לוחם בנח"ל. הגדוד שלי נכנס לעזה וספגנו אבדות בנפש. אחד החללים, יאיר אשכנזי, היה מהגדוד שלנו, והוא גם מוזכר בהצגה. כשיצאתי למלחמה הייתי אב לארבעה ילדים. אני חושב שהטראומה האמיתית היתה לא זה שפיצמרו עלינו וירו עלינו אלא הטראומה הזאת שאתה מתקשר למשפחה רגע לפני שלוקחים לך את הטלפון. הייתי צריך להיפרד מהם בשיחה הזאת כי מבחינתי זו היתה יכולה להיות השיחה האחרונה שלנו. זו סיטואציה מטורפת שבה בה אדם מדבר עם הוריו, עם אשתו, עם ילדיו, וממש נפרד מהם. זה מה שנצרב אצלי עמוק".

איך באה לידי ביטוי הפוסט טראומה?

"כל החבילה. התקפי חרדה, מתח, עצבנות, תגובות רגשיות לא פרופורציונליות, ניתוק רגשי כמו, למשל, לחזור הביתה לילדים ולאשתי בלי יכולת לדבר איתם. הלכתי לטיפול. סיימתי את הסשן האחרון בשבוע שעבר. הטיפול התחלק לשני סוגים. הראשון נקרא EMDR שזה טיפול באמצעות תנועות עיינים, שסיפקה לי היחידה לתגובות קרב, שאגב, אני חייב להם את חיי. הטיפול השני היה טיפול שמזכיר יותר טיפול פסיכולוגי של שיחות".

ומה המטרה של ההצגה?

"להגיע לכמה שיותר אנשים. אני פונה לכל הקהלים כי זה הסיפור של כולם. אחרי הצגות ההרצה אנשים ניגשו אלי עם דמעות. נשים ניגשו אלי ואמרו שעכשיו הן מבינות את מה שעבר על הגבר שלהן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...