"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בתוך שנה: המדינה תמכור אחזקותיה בלאומי
אושר סופית: המכירה תיעשה באמצעות הבורסה, המועד יקבע לפי מצב השוק • ההחלטה תניב לקופת המדינה כ־2 מיליארד שקלים
צילום: יהושע יוסף // המדינה לא תודיע מתי תמכור

בתוך שנה: המדינה תמכור אחזקותיה בלאומי

אושר סופית: המכירה תיעשה באמצעות הבורסה, המועד יקבע לפי מצב השוק • ההחלטה תניב לקופת המדינה כ־2 מיליארד שקלים

זאב קליין
, עודכן

כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום", משרד האוצר החליט על מכירת יתרת מניות בנק לאומי באמצעות הבורסה.הדברים נאמרו לנובשיחה עם שר האוצר משה כחלון, בסוף השנה שעברה, וככל הנראה מאז נבדקה האפשרות. כעת אושר סופית מתווה המכירה.

החשב הכללי במשרד האוצר, רוני חזקיהו, אמר אתמול בוועדת הכספים, כי המדינה תקבל ממכירת יתרת אחזקותיה בשיעור של 5.8% בבנק לאומי, קרוב ל־2 מיליארד שקלים. חזקיהו הודיע, כי העובדים יוכלו לרכוש 10% מהמניות שיימכרו במחיר מופחת ב־25%.

ועדת הכספים אישרה את בקשת שר האוצר, משה כחלון, למכירת מניות בנק לאומי. המכירה תיעשהבאמצעות הבורסה, במועד בו יבחר משרד האוצר במהלך השנה הקרובה.

"עברו 35 שנה מאז משבר 1983 בו הולאמו מניות הבנקים. הגענו היום למצב בו הזנב האחרון של מניות אלו, מניות לאומי, מוצעות פה למכירה לציבור הרחב. כרגע נשארנו עם 88 מיליון מניות, המהוות 5.83% מהון מניות הבנק", אמר רוני חזקיהו והוסיף: "זה לא אחוז שמהווה גרעין שליטה ולא יימכר כגרעין שליטה. זו הפכה מבחינת המדינה להשקעה פיננסית גרידא, וכהשקעה כזו אנו רוצים לבחון אפשרות למכור אותה".

עם זאת הבהיר חזקיהו כי "אנו מבקשים פרק זמן של שנה לטובת מכירה זו כי המסחר בבורסה בנוי משמועות וספקולציות וכדי לנטרל את ההשפעה של הניסיון של המשקיעים לנחש את מועד המכירה, מוטב לפרוס את משך הזמן בו נמכור את המניות. המדינה תקבל תמורת המכירה קרוב ל־2 מיליארד שקלים שיופנו למטרת הורדת חוב המדינה", אמר חזקיהו.

בדיון בוועדת הכספים הועלתה השאלה למה המדינה תפנה את ההכנסה מהמכירה. ח"כ מיקי זוהר הגיב: "תגיד לי בבירור שתמורת המכירה תלך להחזר החוב. בנוסף אני רוצה להזכיר שמניית בנק לאומי ירדה ב־5% מלפני שבוע וחצי". חזקיהו: "המניה ירדה כי מישהו הדליף לעיתונות".

החשש הזה ממחיר המכירה של המדינה מצא ביטוי בהודעה לפיה לא נקבע יום מכירה למניות ו־90% מהן יוצעו למכירה בבורסה במהלך השנה הקרובה, במטרה למזער את ההשפעה על מחיר מניית הבנק. דבריו של חזקיהו לפיהם מידע על ההחלטה הודלף וכבר השפיע על המחיר מעוררים דאגה לגבי ההמשך.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...