"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פייק ניוז קטלני: המון זועם ביצע לינץ' בטכנאי מחשבים שנחשד כפדופיל
טכנאי מחשבים שחילק עם חבריו מספר חפיסות שוקולד לילדים, נחשד מיד בפדופיליה • תמונתו הופצה בווטסאפ, והוא וחבריו נתפסו במחסום דרכים מאולתר • לאחר שנרצח במכות התברר: הוא חף מפשע
כ-20 איש מתו בשנה האחרונה בהודו לאחר שבוצע בהם לינץ' בעקבות שמועות בווטסאפ // צילום אילוסטרציה: AFP

פייק ניוז קטלני: המון זועם ביצע לינץ' בטכנאי מחשבים שנחשד כפדופיל

טכנאי מחשבים שחילק עם חבריו מספר חפיסות שוקולד לילדים, נחשד מיד בפדופיליה • תמונתו הופצה בווטסאפ, והוא וחבריו נתפסו במחסום דרכים מאולתר • לאחר שנרצח במכות התברר: הוא חף מפשע

, עודכן

הפחד בהודו מפני פדופילים, שמועצם על ידי שמועות זדוניות בווטסאפ, ממשיך לגבות קורבנות, בעקבות מעשי לינץ' המוניים באזרחים תמימים שנחשדו על לא עוול בכפם. בסוף השבוע האחרון היה זה טכנאי מחשבים בן 32 שנרצח במכות על ידי המון זועם, שפצע קשה גם את שלושת חבריו. הסיבה: הם חילקו מספר טבליות שוקולד שנשארו להם, לילדים ליד בית ספר.

עזאם אחמד (32), טכנאי מחשבים בחברת אקסנצ'ר שעובדת עבור עבוד גוגל מהעיר מלקפט ממחוז היידרבאד; וחבריו, סלאם אדיד קובייסי, אזרח קטרי, נור מוחמד ומוחמד סלמאן כולם ממחוז היידרבאד, נסעו לאירוע משפחתי בעיר בידאר. לאחר מכן המשיכו לאזור אחר כדי לראות חלקת אדמה שהם היו מעוניינים לקנות. ליד חלקת האדמה עמדו ילדים מבית ספר קרוב, וסלאם קובייסי נתן להם במחווה של רצון טוב מספר חפיסות שוקולד.

אלא שהמחווה התמימה גרמה לתושבי האזור לחשוב שה"זרים" מנסים לפתות את ילדיהם לצורך ניצול מיני. המהומה שהתפתחה גרמה לארבעה לברוח מהמקום, אבל תמונות שלהם שצולמו בסמארטפון מקומי הופצו ברשת. התמונות הופצו במהירות דרך הרשת החברתית לכל תושבי האזור, ואזרחים זועמים החליטו לחסום גשר עם עץ גדול, ולבדוק את כל הנוסעים באזור. מוחמד עזאם שנהג ברכב בו נסעו הארבעה הבחין במחסום המאולתר וניסה לסובב את הרכב במהירות – אך לא הצליח והרכב התדרדר לתעלה בצד הדרך. המון גדול הסתער על הרכב ושלף את הארבעה מתוכו תוך שהוא מפליא בהם את מכותיו. אחמד נהרג מהמכות, שלושת חבריו נפצעו באורח קשה מאוד עד שחולצו בידי המשטרה המקומית.

אין זו הפעם הראשונה בהודו ששמועות שגויות בווטסאפ מובילות ללינץ', ולרצח. לאחרונה דווח על אישה שנרצחה במכות אחרי שבווטסאפ התפשטה שמועה כי היא חוטפת ילדים. במקרה אחרי שני מטיילים מאזור אחר בתת-היבשת הוצאו מרכבם ונרצחו במגות במהלך לינץ' שנערך בהם מסיבה דומה. המקרה הקשה ביותר אירע מוקדם יותר השנה ליד העיר מהרשטרה, בה רצח המון זועם חמישה בני אדם. לפי ההערכות, בשנה האחרונה מצאו את מותם 20 איש בגלל פייק ניוז ברשתות החברתיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...