ערבי הקונספט של אור גינסברג

זוכה משחקי השף פתח מסעדת קונספט אישית עם מנות מיוחדות • מסעדות אהובות במחווה לאיטליה ונפתחה מסעדת "קפה פופולר"

ערבי קונספט של אור גינסברג // צילום: סשה דנילוביץ ברגמן

שף אור גינסברג, זוכה משחקי השף, פתח לאחרונה את סלאס Selas, קרן אור ביוונית, מסעדת קונספט אישית בשוק הפשפשים ביפו. המסעדה משמשת ברוב ימי השבוע כבית לאירועים קולינריים סגורים, ופתוחה לקהל הרחב יומיים בשבוע במתכונת של ערבי קונספט משתנים: ערבי שלישי מוקדשים לקונספט מתחלף, ערבים מיוחדים שמשתנים משבוע לשבוע, עם שפים, ברמנים ומוזיקאים אורחים.

התפריט נקבע בהתאם לחומרי הגלם הזמינים באותו יום ובאופי הערב. בין הערבים: טאפס ספרדי, ערב יווני, מודרני-מולקולרי ועוד. בימי רביעי מתקיים במקום ערב אסייתי עם תפריט של דגים נאים ועמדת סושי וסשימי יצירתית, מלווה בקוקטיילים של מיקסולוג הבית. בכל ערבי הקונספט תפריט FIXED בן 7-8 מנות. העלות לסועד היא 290 שקלים, בהזמנה מראש בלבד.

בחלל שני אזורים, בהם גדלים 400 שתילי תבלינים טריים על גבי הקירות. מאות הצמחים התלויים משמשים לעשבי תבלין, לפרחים אכילים וכן להכנת חליטות של הקוקטיילים בבר.

תפריט הקיץ של ערבי הקונספט של שלישי

שף אור גינסברג // צילום: דריה רטינר

10.7 ערב יווני - טברנה יוונית עם מנות מהמטבח היווני שקיבלו פרשנות של אור. מוזיקה יוונית חיה והרבה אוזו. למשל מעטפת עלה גפן במילוי מוסר ים, פנקו ועשבי תיבול. מוגש עם עגבניות שרי ושום קונפי בחמאת ערק, פפינו - רביולי מלפפון במילוי לבנה ביתית ברוטב פונזו שיסו, יוזו ופוריקקה.

 17.7 שרקוטרי בשיתוף HOOK- התפריט יורכב ממבחר בשרים בשיטות כבישה, המלחה ועישון במעשנות עץ טבעי.

25.7 ערב תשוקה לט"ו באב - ערב אסייתי עם תפריט של דגים נאים ועמדת סושי וסשימי יצירתית, התפריט מלווה בקוקטיילים של מיקסולוג הבית ומחירי המנות נעים בין 30-70 שקלים. למשל: פרפל הייז - רול אבוקדו, סלמון, בטטה סגולה, טונה, קנפיו ועירית. עטוף במלפפון ומוגש עם רוטב קרם בטטה ופונזו פרחים ב- 36 שקלים ל-4 יחידות, קיוקמבר רול- רול ללא אורז עם סשימי טונה וסלסת אננס בזיליקום ב-36 שקלים, טורו סלמון צרוב בלהבות, מונח על סלט אצות איג'יקי עם פטריות שיטאקי וגזר מקורמל, פילה הדרים וקוויאר יוזו מוזהב ב-36 שקלים, לברק טמפורה ברוטב מיסו, 36 שקלים.

SELAS  

רבי תנחום 6, שוק הפשפשים יפו

פתוח לקהל הרחב יומיים בשבוע - בערבי שלישי ורביעי החל מ-20:00

טלפון: 054-473-3173; 9653565־03

 

לילות טוסקנה 

במהלך השבועיים הקרובים יארחו כמה מהמסעדות האהובות בארץ את הסועדים לערב אחד שיוקדש לחבל הארץ האיטלקי ויגישו תפריט ספישל או מנה מיוחדת שנוצרה בהשראת המטבח הטוסקני.

צלעות טלה על קוסקוס של מאיר אדוני // צילום: אמיר מנחם

התפריט יכלול מנת פתיח, מנה עיקרית וקינוח לבחירה שיוגשו בליווי מי אקווה פאנה, שאחראים על החגיגה.

המנות נוצרו בהשראת חומרי הגלם האופייניים לחבל טוסקנה: עגבניות של קיץ, מבחר עשיר של פטריות, זיתים איכותיים, לחמים מובחרים, נתחי בשר ופירות ים, קינוחים עשירים ועוד.

8.7. לומינה: שף מאיר אדוני

מנה ראשונה: ויטלו טונאטו של טונה, 83 שקלים. מנה עיקרית: פרפדלה, שוק אווז פורצ'יני, עגבניות ומנגולד,117 שקלים. קינוח: טארט לימון עם שמן לואיזה, סוכריית שמן זית ולימון פרסי, 63 שקלים

9.7. התרנגול הכחול: שף שאול בן אדרת

מנה ראשונה: סלט פנצנלה טוסקני עם לחם יבש וריזוטו פטריות, תרד, כמהין ופרמזן, 44 שקלים. עיקרית: פילה מוסר ברוטב לימונים, ארטישוק וטורטליני ,88 שקלים. קינוח: טירמיסו צנוברים ופטל, 44 שקלים.

15.7 בלו סקיי: שף מאיר אדוני

מנה ראשונה: ברוסקטת סשימי דג ים, קרם שעועית לימה, ויניגרט עגבניות סלסה ורדה ועלי חרדל, 93 שקלים.

עיקרית: ריזוטו אקוורלו, מסקרפונה ולימונים, בר-ים, קשקשי זוקיני וחמאה ירוקה, מוגש בליווי אקווה פנה 750 מ"ל131-   שקלים. קינוח: טירמיסו בלו סקיי סטייל,73 שקלים

17.7 לה רפובליקה די רונימוטי: שף מוטי סופר

מנה ראשונה: פולנטה כמהין וביצה עלומה, 54 שקלים. מנה עיקרית: סקלופיני עגל ברוטב עגבניות ומרווה ,89 שקלים. קינוח: פנקוטה ברוטב פירות יער, 42 שקלים.

18.7 פופינה: שף אוראל קמחי

מנה ראשונה: אספרגוס צלוי עם ביצה עלומה, שעועית ירוקה גרגרי חומוס ופרמזן, 68 שקלים. מנה עיקרית:  מוסר ים עם ריזוטו אפונה וזעפרן, 138 שקלים. קינוח: קרמו פירות יער, גלידת יוגורט, קרם וניל, קולי חמוציות, ספוג פטל וקרמבל פיסטוק, 52 שקלים.

 

לאחר השקת הבר: נפתחה המסעדה "קפה פופולר"

לפני כחודשיים הושק בר האוכל של "קפה פופולר", הממוקם בקומת המרתף. בימים אלו מושקת המסעדה שנמצאת בקומת הכניסה של בית-המלון החדש "ג'ייקוב סמואל", בצומת הרחובות דיזינגוף-ארלוזורוב. 

קפה פופולר. קנלוני טלה // צילום: גלעד לבנת

מסעדת "קפה פופולר" מציעה תפריט מגוון אותו הרכיב השף והבעלים, אבי ביטון, שמשלב את מנות הדגל מתפריט הבר כמו: סטייק כרוב, בקלאווה כבד אווז, פרעצל וברווז וסשימי טונה ביש-בש, עם מנות ביסטרו קלאסיות בשש קטגוריות: קטנות, ירקות, סלטים, מהים, בשר ופסטה. המטבח של "פופולר", יפעל בשלב הראשון בשעות הערב בלבד (18:00-24:00), ובשבועות הקרובים המסעדה תחל לפעול גם בשעות הבוקר והצהריים. 

בין המנות שיוגשו במסעדה: פלאפל חצילים שרופים- חצילים קלויים, בצל סגול, שמנת חמוצה וסלט עגבניות, 42 שקלים. קרפצ'ו תפו"א- תפו"א אפוי, שמנת חמוצה, פרמז'ן ובזיליקום, 42 שקלים. שקדי עגל- שקדים צרובים, תרד, לוביה, שום, טחינה ועשבי תיבול, 88 שקלים. שרימפס מעקוד- שרימפס במחברת, חמאת עגבניות, לביבת תפו"א טוניסאית וקונפי לימון, 94 שקלים.

 

CAFÉ POPULAR

www.cafepopular.co.il

דיזנגוף 197, ת"א

שעות פעילות: 18:00 עד אחרון הלקוחות, בכל ימות השבוע

 

ארוחה נשית בחיפה

שף חמודי עוקלה, שף מסעדת איטליאנו דה לה קוסטה, יארח את השפיות נופר זוהר וסבינה ולדמן לערב קולינרי גדוש מטעמים, קוקטילים, מוסיקה והרבה שמחה, זאת כחלק ממסורת ימי שלישי במסעדה Girls Night Out. הארוחה תתקיים ביום שלישי, 10 ביולי.

האורחות יבשלו, יחד עם שף המסעדה, ארוחה חד פעמית בה ישולבו חומרי גלם מהמטבח האיטלקי והערבי. בין המנות: לחם פרנה, שווארמה טלה בבישול ארוך, מרווה, שום, עגבניות, מאשייה וטחינה, 78 שקלים. סלט קלמרי, גרגירי חומוס, עגבניות מרמנד, ויניגרט וטפנד זיתים, 67 שקלים. טורטליני תרד טורקי, בר ים בקראסט תבלינים ארומטיים, 89 שקלים.

בנוסף, הסומלייה מירן חורי תמזוג לאורחים והאורחות ממיטב היינות. קונדיטור המסעדה, פיראס נפאע, יפנק בקינוחים מיוחדים בשילוב חומרי גלם עונתיים, ומבצע 1+1 יינתן על קוקטיילים יצירתיים. בערב תופיע הזמרת נופר כהן, עם הסינגל החדש "אנשים".

 

מסעדת איטליאנו דה לה קוסטה, רחוב העלייה השנייה 96 חיפה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר