"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בית הלל: "חתונות – דרך הרבנות בלבד"
ההתנגדות למיזם החתונות של "השגחה פרטית" גוברת לאחר הפרסום ב"ישראל היום" • ח"כ סמוטריץ פנה לפרקליט המדינה: "פתח בחקירה נגד הארגון"
תמונת המחשה: גטי אימג'יס

בית הלל: "חתונות – דרך הרבנות בלבד"

ההתנגדות למיזם החתונות של "השגחה פרטית" גוברת לאחר הפרסום ב"ישראל היום" • ח"כ סמוטריץ פנה לפרקליט המדינה: "פתח בחקירה נגד הארגון"

חנן גרינוודיהודה שלזינגר
, עודכן

ארגון רבני ורבניות "בית הלל" יוצא היום (ראשון) בחריפות נגדמיזם החתונות של "השגחה פרטית",שפורסם לראשונה ב"ישראל היום"בשבוע שעבר. במכתב פומבי יצאו חברי הארגון הליברלי נגד המהלך, וגיבו את הרבנות הראשית.

"ישנם נושאים שבהם יוזמה פרטית המאתגרת את המערכת הרבנית הממלכתית היא רצויה, ויש בה כדי לשפר את השירות הניתן לציבור. כך הוא לדוגמה בנושא הכשרות, ולכן תמכנו במיזם הכשרות של צוהר ושל ארגון השגחה פרטית. אך תחום הנישואין והגירושין אינו דומה לתחום הכשרות, בהשלכות ההלכתיות והחברתיות על האחדות הלאומית ובצורך המהותי במערך אחד מרכזי", כתבו בארגון.

"על אף מאמציהם הכנים של מובילי היוזמות הפרטיות למנוע מצבים של עיגון, ממזרות וסירוב גט, אנו מלאי חששות שלא יוכל להנתן למצבים אלה מענה חוקי ומשפטי הולם בהעדר כח כפיה של המדינה, ושהפתרונות ההלכתיים בהם הם משתמשים לא יתקבלו באופן נרחב מספיק, כפי שראוי בנושאים רגישים מעין אלו".

הרבנים ציינו כי הם מודעים לכך שישנם כשלים במערך הנישואין והגירושין של הרבנות, אך יחד עם זאת הוסיפו כי חל שיפור בתחום זה בשנים האחרונות. "אנו חוששים שפיצול מערך הנישואין והגירושין במדינה עלול לגרום לסדקים שיפגעו באחדות עם ישראל. על כן, עם כל הערכתנו למובילי יוזמות פרטיות בתחום הנישואין הפועלים לשם שמים, ארגון בית הלל מתנגד למהלכים אלו וקורא לציבור הרחב לא להתחתן ללא רישום ברבנות".

בארגון "השגחה פרטית" הגיבו למכתבם של "בית הלל". "הודעת פורום ׳בית הלל׳ מדברת על הצורך באחדות לאומית, אך מתעלמת לחלוטין מהאוכלוסייה המרכזית לה מערך החופות של ׳השגחה פרטית׳ ייתן מענה - יהודים לכל דבר ועניין שהרבנות מסרבת להכיר ביהדותם, או שמעבירה אותם שבעה מדורי גהינום של בירורי יהדות משפילים ומיותרים בדרך לחופה.

"מה שמונע כרגע את אחדות ישראל בתחום הנישואין - זה היחס של הרבנות כלפי הזוגות. היחס הזה נובע משיקולי מדיניות הבאים על חשבון שיקולים הלכתיים, ומוביל לצניחה של 4% בשנה בכמות הנרשמים לנישואין ברבנות. מערך החופות שלנו ייתן מענה הלכתי ואחראי לזוגות, לרבות הסכמים מחייבים שימנעו מקרים של סרבנות גט, ביגמיה, ממזרות ועגינות". הם ציינו כי "אסור להפקיר את אלפי הזוגות שהרבנות מרחיקה מהיהדות ומותירה ללא מענה הלכתי. רק מערך שמאתגר את הרבנות מבחוץ - מצליח להביא גם לשינוי פנימי אמיתי״.

"לפתוח בחקירה נגד הארגון". ח"כ סמוטריץ'. // צילום: אורן בן חקון

העובדה שארגון ליברלי יוצא נגד המיזם החדש חריג יחסית, זאת לאחר מחאה נרחבת מצד ארגונים ואישים המזוהים עם הצד השמרני בציונות הדתית. בשבוע שעבר קרא חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' לפרקליט המדינה שי ניצן לפתוח בהליכים נגד המיזם.

"כידוע, על פי פקודת הנישואין והגירושין החובה לרישום הנישואים מוטלת על בני הזוג כמו גם על מסדר הנישואין ומי שאינו דואג לכך דינו מאסר שנתיים. נראה כי ארגון "השגחה פרטית" מקים למעשה בימים אלה גוף שיעבור על החוק בזדון ואף קורא להפרת חוק לציבור הרחב. במדינת חוק קריאה בוטה כל כך לעבירה על החוק דורשת בירור של רשויות החוק. על כן, אבקשך לפתוח בחקירת העניין והמעורבים בדבר"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...