אפשר קפה לקחת?

רשת קפה ג'ו מקימה סניפים של JOE & GO • "מדובר בקיוסק הזמנות מהיר לצריכת מוצרים בטייק אוואי"

קפה ואוכל בטייק אוואי. מפחית עלויות וזמן // דניאל לילה // קפה ואוכל בטייק אוואי. מפחית עלויות וזמן

רשת קפה JOE , שלה  40 סניפי בתי קפה ו - 200  עמדות קפה בחנויות הנוחות "מנטה" ברחבי הארץ, משיקה את JOE & GO.

מדובר בקונספט חדש המתמקד בצריכה מהירה של קפה איכותי ומזון, וכולל מגוון מצומצם יותר של מוצרים המוצעים לצד הקפה ובמודל רזה יותר מבחינת עלויות תפעול ומספר עובדים. 

הסניף הראשון בדיזינגוף סנטר // דניאל לילה

הרשת מקימה את קונספט זה לאור העלויות הגבוהות של תפעול סניפי בתי קפה רגילים ומציעה מוצרים בטייק אווי בלבד.

מבחינת המחירים, אפסרסו יעלה לכם 6 שקלים, קפוצ'ינו 10 שקלים, 17 שקלים למיני כריך, טוסטים ב 35-37 שקלים ועוד.

הסניף הראשון נפתח בדיזינגוף סנטר, ועד סוף שנת 2019 צפויים להיפתח 5 סניפים נוספים תחת אותו הקונספט, כשהיקף ההשקעה בפיתוח המודל התפעולי ובהקמת שני הסניפים הראשונים מוערך בכ- 2,500,000 שקלים.

צילום: דניאל לילה

לדברי עמי שם טוב, מנכ"ל קפה JOE "הקמנו סניף ראשון של קונספט מהיר המבוסס על סניפים קטנים של תחנות קפה ומזון מהירות. גודל הסניף הראשון שהקמנו בדיזינגוף סנטר הוא בגודל 37 מ"ר וגם שאר הסניפים יהיו בסדר גודל כזה. מדובר בקיוסק הזמנות מהיר לצריכת מוצרים איכותיים ומהירים שימכרו בטייק אווי. המודל הזה לא מתוכנן למקומות ישיבה אך יהיו גם מקומות ישיבה במקום".

הרקע לפתיחת הרשת החדשה היא נושא העלויות. לדבריו "ענף ההסעדה בישראל עובר שינויים שכוללים עלייה במחירי השכירות, בעלויות חומרי הגלם, בעלויות כוח האדם וריבוי של בתי קפה. זה יצר פער גדול יותר בין שורת הרווח העליונה לשורה התחתונה. זה לא אומר שלמודל של  בתי קפה אין הצדקה, אבל זה אומר שלא צריך לרדוף אחרי שלטים נוספים של הרשת". 

עוד הוסיף שם טוב: "המודל העסקי של Joe&Go מבוסס על השקעה ראשונית נמוכה יחסית לנהוג בשוק בתי הקפה ועל מקסום הרווח התפעולי. המודל עצמו עובד על מעט כוח אדם וזה יתרון אדיר. אנחנו נשלב את הקונספט החדש גם בסניפי בתי הקפה שלנו על מנת שתהיה עמדה מונגשת לטייק אווי". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר