"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מדד מאי - הגבוה ביותר בעשור האחרון
שר האוצר נגד נתוני הלמ"ס: "המחירים יורדים, אבל האינטרסנטים יגידו לכם אחרת" • המדד הגבוה מיוחס לגל התייקרות בשיעור חד של 9.7% במחירי הירקות והפירות
"תרמו לעליית המדד"// צילום: גדעון מרקוביץ'

מדד מאי - הגבוה ביותר בעשור האחרון

שר האוצר נגד נתוני הלמ"ס: "המחירים יורדים, אבל האינטרסנטים יגידו לכם אחרת" • המדד הגבוה מיוחס לגל התייקרות בשיעור חד של 9.7% במחירי הירקות והפירות

זאב קליין
, עודכן

מדד חודש מאי זינק בשיעור גבוה מאוד של 0.5% - הגבוה ביותר לחודש בעשור האחרון, כך פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ערב כניסת השבת.

מדד חודש מאי הגבוה מיוחס לגל התייקרות בשיעור חד של 9.7%במחירי הירקות והפירות,בשיעור גבוה של 8% במחירי הנעלה, ו־3.9% במחירי הנופש וההארחה בארץ.

בחלק מהפירות נרשמו זינוקים במחיר שהגיעו ליותר מ־80% (אבטיחים). לפי הנתונים, זה החודש החמישי ברציפותשהמחירים במשק עולים.

מאז חודש פברואר המחירים במשק זינקו בשיעור כולל של 1.3% - קצב אינפלציה שנתי של 2.5%־3%. גם שכר הדירה ממשיך להתייקר ועלה בעוד 0.1%, לדברי בנק ישראל מדובר במגמה הקשורה להברחת המשקיעים משוק הנדל"ן בארץ.

יחד עם המדד פרסמה הלמ"ס נתונים שמהם עולה שבחודש מאי נרשם היפוך מגמה במחירי הדירות בשוק החופשי - שלא במסגרת התוכנית המסובסדת "מחיר למשתכן".

מחירי הדירותהחדשות רשמו במאי עלייה של 1.6%. אך גם הפעם שר האוצר, משה כחלון, לא מקבל את נתוני הלמ"ס.

דקות אחדות לאחר פרסום הודעת הלמ"ס הגיב שר האוצר במהירות באמצעות ציוץ בטוויטר: "פוצצנו את הבועה, מחירי הדירות ממשיכים לרדת, אבל האינטרסנטים יגידו לכם כמובן אחרת" והוסיף: "קצב הירידות השנתי הוכפל. מתחילת השנה המחירים ירדו ב-2.1%. מחירי הדירות החדשות ירדו ב-3.6%. את המגמה הזאת כבר אי אפשר להפסיק".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...