אביגדור ליברמן לצד גדי איזנקוט בימיו כרמטכ"ל | צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

ליברמן ואיזנקוט: להשאיר את וינטר

שר הביטחון אישר את הדיווח ב"כאן 11" על הסיכום עם הרמטכ"ל: "מקווה שיימצא לו התפקיד הראוי" • מקורביו של תא"ל וינטר: אם יימצא לו תפקיד פיקודי – הוא לא יפרוש

בכל זאת יקודם? שר הביטחון אביגדור ליברמן והרמטכ"ל גדי אינזקוט שוחחו היום (חמישי) בנוגע לסאגת קידומו של תת אלוף עופר וינטר וסיכמו כי יש להשאירו בצה"ל, כך דווח ב"כאן 11".  

על פי הדיווח ליברמן המליץ לרמטכ"ל למצוא לווינטר, המשמש כיום כראש מטה פיקוד מרכזי, תפקיד פיקודי. השר אמר ל"כאן 11" לאחר השיחה בין השניים: "הרמטכ"ל תומך בהמלצתי ובעד להשאיר אותו בצבא. מקווה שיימצא לו התפקיד הראוי לו". מקורביו של תא"ל וינטר מעריכים כי אם יימצא לו תפקיד פיקודי הוא יישאר בצה"ל ולא יפרוש.

ביום שני הוחלט כי תא"ל וינטר, מפקד חטיבת גבעתי לשעבר לא יקודם בתפקידו במסגרת סבב המינויים הנוכחי בצמרת צה"ל. דיון השיבוצים התקיים  בראשות הרמטכ"ל איזנקוט, כאשר המינויים מותנים באישור שר הביטחון אביגדור ליברמן.

תא"ל וינטר, אחד המפקדים המוערכים בצה"ל, למעשה לא זכה לתפקיד משמעותי למעט תפקידי רוחב מאז מבצע צוק איתן בשנת 2014. לאור ההחלטה העריכו גורמים צבאיים כי תת האלוף יפרוש מהצבא. 

תא"ל עופר וינטר // צילום: אנצ'ו ג'וש - ג'יני

שמו של וינטר עלה לראשונה לכותרות כאשר הקריא מכתב ללוחמיו בחטיבת גבעתי לפני הכניסה הקרקעית במבצע צוק איתן בשנת 2014, כאשר תוכן המכתב כלל ביטויים כגון "השם אלוקי ישראל", מה שעורר את זעמם של חילונים וגורמים רבים בתקשורת. לפני כחצי שנה פורסם בחדשות ערוץ 2 כי מקורביו של וינטר טענו שאם לא ימונה בסבב הבא למפקד אוגדה יפרוש מצה"ל. תת אלוף וינטר טען שהדברים לא נאמרו על דעתו.

מלבד היותו חובש כיפה, תא"ל וינטר ידוע בהיותו קצין שחושב מחוץ לקופסא ועקשן, שלא הולך בתלם, אשר על כן התרחש דיון סוער ברשתות החברתיות בעקבות כך שהרמטכ"ל מראה לתא"ל וינטר את הדרך החוצה.

ההחלטה שלא לקדם את וינטר עוררה סערה גם במערכת הפוליטית. "בצבא רוצים להשאיר את שולחן המטכ"ל נקי מכיפות", אמר ראשון המצייצים בכנסת ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי), "אם אני עופר וינטר אני פושט את המדים ויוצא לאזרחות. מערכת שלא יודעת להעריך אותו לא ראויה לו. באזרחות ידעו ללא כל ספק להעריך את האיכויות שלו ולאמץ אותן בשתי ידיים והוא יוכל לתרום רבות למדינה ולעם בכל מסגרת שיבחר ולהשאיר אבק לפוליטרוקים".

העיתונאי עמית סגל כתב בטוויטר: "זה לא קשור לדתיות של וינטר אלא לאופי שלו. בדור האחרון הצבא מקפיד להיפטר מהמטען העודף של קצינים שלא הולכים בתלם המקובע והמרובע. אחד על טרקטורון, אחד על ציוד בשווי מאה שקלים שנעלם, אחר על פקודת יום. בהצלחה עם זה במלחמה הבאה". 

מוקדם יותר צייץ האלוף במילואים עמירם לוין, איש מפלגת העבודה: "צריך למנות את וינטר למפקד אוגדה, הדיון איננו מי מתאים לפיקוד על אוגדה או להיות אלוף במטכ"ל - השאלה מי צריך להתמנות. צה"ל משופע במפקדים טובים ומתאימים, אבל חסרים מפקדים מפתיעים, נועזים ויוצאי דופן. לכן צה"ל צריך את וינטר. פוליטיזציה של הדיון עושה עוול לוינטר ולרמטכ"ל ואיננה ראויה".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...