לחמניות ענן של דה באן // צילום: אנטולי מיכאלו

בעלי דה באן: "זה לא הסוף"

המסעדה שבפאתי שוק הכרמל סימנה את תחילתם של שני טרנדים לוהטים: אוכל אסייתי משובח ואוכל רחוב. אז מה השתבש?

בהמשך לדיווחים על סגירתה של מסעדת "דה באן", יצאתי אל שוק הכרמל לשוחח עם איל קיצ'ס, חצי מצמד האחים שי ואיל קיצ'ס, השפים והבעלים של "דה באן".

צילום: משה בן שמחון

"דה באן", שנפתחה בפאתי שוק הכרמל לפני כשבע שנים, סימנה את תחילתם של שני טרנדים לוהטים במזנון אחד: אוכל אסייתי משובח ואוכל רחוב. ראשית היו אלה לחמניות הענן, ה"באן", שסיקרנו את קהל הפודיס. הלחמניות הלבנבנות והאווריריות ששגורות בפי כל, תרתי משמע, היו חדשות אז בנוף הקולינארי הישראלי. עד מהרה עשו להן, הלחמניות, קהל מעריצים ונחשף גם למנות נפלאות נוספות בתפריט המזנון האסייתי. מנות כמו קריספי צ'יקן, איטריות דן דן ועוד.

לחמניית ענן של דה באן // צילום: אנטולי מיכאלו

עם ההודעה על הסגירה המתקרבת הסרתי את כובע הלקוחה הנאמנה וחבשתי את זה של העיתונאית החוקרת. "אז למה סוגרים?" אני שואלת את איל. לשמחתי תשובתו מורכבת ולא חד משמעית "דה באן כפי שאנחנו מכירים אותה עד היום תסגר עד ינואר 2019". "כלומר, יתכן כי עסק מזון חדש יוקם במקומה במהלך 2019?" אני מקשה. "בהחלט" הוא משיב.

ראמן // צילום: אנטולי מיכאלו

ובכן, סגירתה של "דה באן" מתכונן במהלך החודשים הקרובים, ובמקביל יעסקו צמד האחים בחשיבה קונספטואלית על העתיד לבוא, יבדקו היתכנות לממש את שאיפתם לעסק רחב שוליים ומורכב יותר ממזנון האוכל האסייתי האהוב, וכמובן ימשיכו להפעיל במרץ ובמסירות את המסעדה הקטנה ואת מזנון הפיתות הסמוך העונה לשם "הכרמל".

כך או כך, מומלץ לנעוץ ביומן, בחצי שנה הקרובה, מפגש פרידה מ"דה באן" וממנות האוכל האסייתי שאנחנו כל כך אוהבים.

הלל הזקן 18, תל אביב

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...