אלון חזן, מאמנה הזמני של נבחרת ישראל ערך הערב (ד') מסיבת עיתונאים ובה התייחס למשחקם של הכחולים – לבנים נגד ארגנטינה, שיערך בעוד 10 ימים באצטדיון טדי.
חזן פתח את דבריו, כשהתייחס לנבחרת שתערוך כאן את משחק ההכנה האחרון שלה לקראת גביע העולם: "אין שום ספק שנבחרת ארגנטינה היא אחת מהמועמדות לזכייה במונדיאל, בטח כשליונל מסי משחק בה. היא יוצרת עניין יותר מנבחרת אחרת. גם כשמגיעה נבחרת בסדר גודל כזה ואחד השחקנים הכי גדולים בעולם מגיע המטרה היא לראות מה ניתן להרוויח מזה" והוסיף על השאיפות שלו לקראת המשחק: "המטרה היא לא להחליף חולצה עם מסי אלא לנצל את המעמד כדי להראות ששחקנים ישראלים יכולים לעשות דברים יפים".
על הליגה שהסתיימה ועל ההכנה לקראת משחק הידידות סיפר: "זה לא אופטימלי שהליגה הסתיימה לפני עשרה ימים ואנחנו פוגשים אותם רק בעוד שבוע. אבל שחקן כדורגל שמגיע למעמד כזה ומשחק נגד נבחרת כזו צריכים למצוא לאט לאט את הדרך לנקות את הראש מבחינה מנטלית. האימונים טיפה שונים. אנחנו יותר מנסים ליהנות. השחקנים אחרי עונה ארוכה וחלק מהם לפני עונה קשה בעונה הבאה. כשאתה פוגש במעמד כזה נבחרת כמו ארגנטינה עם שחקן מהגדולים בעולם על כר הדשא אתה צריך להביא מעצמך דברים שמשפרים את מצבך הגופני באותו רגע".
כאמור מי שיעמוד במרכז העניינים הוא כוכב ברצלונה, לאו מסי, אחת השאלות שהופנו לחזן האם קיבל הוראות לא לפגוע במספר 10 והשיב: "לסכן את מסי במשחק? השחקנים מבינים את גודל המעמד ושאנחנו עומדים לפני מונדיאל. אף אחד לא רוצה להרוס את החוויה, אך לא ניתן לו לטייל ולרקוד. לא נעשה משהו שיסכן אותו אבל אנחנו משחקים כדורגל. אף אחד לא רוצה שמסי לא יהיה במונדיאל הקרוב ואנחנו באים לשחק משחק כדורגל רגיל".
לקראת המשחק באצטדיון טדי התקיימה בהלת כרטיסים במדינה, על כך אמר חזן: "אני לא יודע אפילו כמה כרטיסים לי יש למשחק הזה. אני לא יודע אם אשתי והילדים יכולים להגיע. השוני במשחק הזה זה שהוא בידיים פרטיות, הוא לא מתנהל על ידי ההתאחדות. אם היו 60 אלף שיכלו לרכוש כרטיסים היו עוד 500 אלף מאוכזבים. מסי אחד הגדולים אי פעם, וכשהוא מגיע ושזה משלב אותו על כר הדשא בישראל מול הנבחרת זה יוצר יותר עניין. אין לי מושג בקשר למכירת הכרטיסים".
לאחר מכן המאמן סוף סוף נשאל על הצד הישראלי ואמר: "ביברס נאתכו יהיה הקפטן במשחק הזה" ועל בחירת הצוות המקצועי לקראת הקמפיין הקרוב השיב: "אני שמח שיש הליך של בחירה של מנהל טכני. הייתה ועדה שמונתה כדי לשפר את הכדורגל הישראלי ואחת ההמלצות הייתה להביא מנהל טכני זר. אני שומע בדיוק כמוכם שבימים הקרובים בודקים מספר מועמדים ואני מקווה שיבחרו את האדם הנכון לקדם את הכדורגל הישראלי. שיגיע אדם שיביא מניסיונו ויעזור לנו".
ביבראס נאתכו במדי הנבחרת. יהיה הקפטן במשחק // צילום: אלן שיבר
על כך שהמשחק יתקיים בירושלים לאחר שהיה אמור להתקיים באצטדיון סמי עופר בחיפה סיפר: "חווית משחק תהיה גם בטדי וגם באצטדיון בחיפה. יכול להיות שהיה עדיף לעשות אותו בחיפה מסיבות שונות, אבל אני מבין את האנשים שרצו שהמשחק יתקיים בירושלים, בירת ישראל" על דעתו של המאמן הארגטיני: "אני מבין את סמפאולי שרצה שהמשחק יתקיים בברצלונה. הוא אמר שהיה יותר נוח להם לטוס מארגנטינה מברצלונה ומשם לרוסיה מאשר להגיע לישראל. הוא מחפש שהשחקנים שלו יהיה כמה שפחות בטיסות ואני מבין אותו אבל לשמחתנו המשחק בישראל".
ולסיכום אמר: "ארגנטינה היא באמת נבחרת מאוד איכותית. טקטית אתה לא יכול לדרוש מהשחקנים במצב הגופני שלהם. המטרה היא שהמשחק יהיה חווית כדורגל עבור הצופים וגם עבור השחקנים שלנו. לנצל את הבמה כדי ששחקני הכדורגל הישראלי יעלו פעם אחת מחויכים, קצת יותר משוחררים כדי להפגין כדורגל. זה לא משחק שיעלה אותנו למונדיאל, זאת חוויה. יש נבחרות ברחבי העולם בסדר הגודל של ישראל וארגנטינה שבמשחק נתון הכל יכול לקרות. לא באים במטרה 'לצאת בשלום'. המטרה היא שהשחקנים יהנו מהכדורגל ויהנו מהמשחק. בטוח שהשחקנים לא יעשו משהו מביך בסוף המשחק כדי להשיג את החולצה של מסי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
