חמישה מתכונים על טהרת התפודים // צילום: לירון אלמוג // חמישה מתכונים על טהרת התפודים

התפוד הלוהט

קריספי, אפוי או קטיפתי - תפוח אדמה הוא הרבה יותר מסתם תוספת • חמישה מתכונים פשוטים להכנה על טהרת הכוכב הרב־עונתי של המטבח

סלט עם תפוחי אדמה, טונה וצנונית

החומרים (ל־4 מנות):

3 תפוחי אדמה מזן דזירה (ורודים)

1 בצל סגול מקולף

חופן עשבי תיבול קצוצים (עירית, שמיר)

1 קופסת טונה משובחת מסוננת

לרוטב:

1 כפית חרדל דיז'ון חלק

מיץ מ־1/2 לימון

2 כפות מיונז

1/4 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. עוטפים את תפוחי האדמה ביריעת אלומיניום, אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ־40 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים אך שומרים על צורתם.

2. מצננים וחותכים לקוביות גדולות.

3. פורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות.

4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.

5. מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומגישים.

 

מאפינס תפוחי אדמה 

החומרים (ל־15 מאפינס): 

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 כפות שמן זית

חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, בצל ירוק, עירית)

3 ביצים

1 מכל שמנת חמוצה (200 גרם)

100 גרם חמאה רכה

100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

2 כוסות קמח תופח

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במי מלח עד שהן מתרככות, ומצננים.

2. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה גדולה, מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

3. מעבירים לתבנית מאפינס, ממלאים את השקעים עד 3/4 מגובהם. 

4. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ־15 דקות עד שהמאפינס מזהיבים (לבדוק עם קיסם: לנעוץ במרכז המאפין ולוודא שהוא יוצא יבש).

 

תפוחי אדמה צלויים

החומרים (ל־4 מנות):

1/2 ק"ג תפוחי אדמה זעירים המתאימים לצלייה

1/2 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1 כפית פפריקה 

כמה ענפי רוזמרין ותימין

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם במי מלח במשך כ־15 דקות עד שהם מתרככים אך שומרים על צורתם.

2. מסננים את המים ומשטחים את תפוחי האדמה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

3. בעזרת תחתית של כוס מועכים את תפוחי האדמה כך שהם נסדקים ונבקעים.

4. יוצקים שמן זית, מתבלים, מפזרים ענפי רוזמרין ותימין וצולים בחום גבוה (250 מעלות) במשך כ־20 דקות, עד שהם משחימים היטב.

 

פשטידת תפוחי אדמה ובשר

החומרים (לתבנית של 26 ס"מ):

3 תפוחי אדמה לבישול

2 חלמונים

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל קלוף וקצוץ דק

3 שיני שום כתושות

4 כפות רסק עגבניות איכותי

3/4 כוס רוטב עגבניות חלק

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם 

אופן ההכנה:

1. חותכים תפוחי אדמה מקולפים לרבעים ומבשלים במי מלח 20 דקות.

2. מועכים לפירה, מוסיפים חלמונים, מתבלים בפלפל ובמלח ומערבבים.

3. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.

4. מוסיפים בשר טחון ומשחימים כ־5 דקות, מוסיפים רסק ורוטב עגבניות ומבשלים 5 דקות נוספות. מתבלים.

5. יוצקים את תערובת הבשר לתבנית משומנת ומהדקים. מלמעלה משטחים את הפירה בשכבה אחידה.

6. אופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ־30 דקות.

 

תבשיל קארי תפוחי אדמה וירקות

החומרים (ל־4 מנות):

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

3 כוסות חלב קוקוס 

3 כפות מחית קארי אדום תאילנדי

2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר

3 שיני שום כתושות

1 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)

1 כוס גרגירי חומוס קפואים או מבושלים

12 יחידות עגבניות שרי חצויות

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במי מלח במשך כ־10 דקות. מסננים.

2. באותו סיר מבשלים חלב קוקוס, מחית קארי, ג'ינג'ר ושום עד לסף רתיחה.

3. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים וכן אפונה, חומוס ועגבניות שרי.

4. מבשלים יחדיו במשך כ־30 דקות על להבה נמוכה.

5. מתקנים תיבול ומגישים בתוספת אורז לבן.

 

צילום וסטיילניג: לירון אלמוג

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...