"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אשקלון: מכרז לדיור עבור נכים הפלה עיוורים לרעה
קבע כי בעלי נכויות שונות יוכלו לגשת אליו • אלא שחודש לאחר מכן פורסמה הודעה כי עיוורים בדרגת נכות 100% אינם רשאים להשתתף בו • בעקבות פניית "ישראל היום", מועד סגירת המכרז יידחה
אדם עיוור. יצליחו לשחזר גם את הראייה בעתיד? (אילוסטרציה) | צילום: יהושע יוסף

אשקלון: מכרז לדיור עבור נכים הפלה עיוורים לרעה

קבע כי בעלי נכויות שונות יוכלו לגשת אליו • אלא שחודש לאחר מכן פורסמה הודעה כי עיוורים בדרגת נכות 100% אינם רשאים להשתתף בו • בעקבות פניית "ישראל היום", מועד סגירת המכרז יידחה

נועם (דבול) דביר
, עודכן

אבסורד: עיוורים אינם יכולים להשתתף במכרז לדיור המיועד לאנשים עם נכות לאחר שרשות מקרקעי ישראל שינתה את הקריטריונים, ולמעשה הפלתה אותם.

בפברואר האחרון פרסמהרשות מקרקעי ישראלמכרז המיועד לציבור הנכים באשקלון כחלק מתוכנית "בנה ביתך". במודעה נכתב כי יש ארבע קטגוריות שהעומד בהן יעמוד בתנאי הסף להגדרה כ"אדם עם נכות" ויוכל להגיש את מועמדותו. הקטגוריה הרביעית כללה גם "עיוור בדרגת 100 אחוזים", כלומר, המכרז היה פתוח גם לתושבים עם תעודת עיוור.

אלא שכחודש לאחר פרסום המכרז, התפרסמה הבהרה ולפיה רק אנשים העונים לשלושת הקריטריונים הראשונים (נכה צה"ל, נפגע פעולות איבה, מוגבלות בניידות לצמיתות) רשאיםלהירשם ולהשתתף במכרז, ועיוורים (נושאי תעודת עיוור) אינם זכאים להשתתף במכרז. המשמעות היא שרמ"י (רשות מקרקעי ישראל) מבדילה בין סוגי הנכויות השונים.

י' בשנות ה־40 לחייו, תושב אשקלון, הוא לקוי ראייה. לאחר ששמע על המכרז התעניין בהגשת מועמדות לרכישת דירה, אלא שביטול האפשרות של עיוורים להשתתף בו הותירה אותו בחוץ.

"אני גר באשקלון ורוצה לרכוש שטח ואני לא יכול, למרות שיש לי תעודת עיוור מלידה ולמרות שהמכרז מיועד לנכים. ההרגשה היא שיש אפליה של עיוורים, אני חושב שמינהל מקרקעי ישראל לא צריך לעשות את ההבדלה. צריך להילחם בזה, אנחנו נכים לכל דבר, גם אנחנו רוצים להתקדם בחיים, גם אנחנו רוצים ביטחון ובית ואני מרגיש שעוצרים אותי".

לדברי נתי ביאליסטוק־כהן, מנכ"ל המרכז לעיוור לישראל, אירוע זה מתווסף לשרשרת אירועים שבהם המדינה מפלה בעוול היסטורי בין נושאי תעודת עיוור לשאר אוכלוסיות הנכים. במכתב ששלח כתב: "אנו רואים בחומרה רבה את ההחלטה השערורייתית שלא להכיר בנושאי תעודת עיוור כבעלי זכות וזכאות שווה להתמודד במכרז זה. מדובר באפליה פסולה ואסורה הנוגדת כל אמות מידה שוויוניות".

מרשות מקרקעי ישראל נמסר בתגובה: "אנו מודים לכם על שהפניתם את תשומת ליבנו לנושא. מועד סגירת המכרז יידחה והנהלת רמ"י תבחן את נושא השתתפות העיוורים במכרז".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...