"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נפגעי שבץ מוחי: רק שליש מטופלים במחלקה המתאימה
אחד מכל שמונה נפגעים מקבל טיפול בתרופה ממיסת קריש • 49% מגיעים באמבולנס לבית החולים
אילוסטרציה// צילום: Gettyimages

נפגעי שבץ מוחי: רק שליש מטופלים במחלקה המתאימה

אחד מכל שמונה נפגעים מקבל טיפול בתרופה ממיסת קריש • 49% מגיעים באמבולנס לבית החולים

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן

נפגעי שבץ מוחי בישראל:רק שליש מהנפגעיםמטופליםבמחלקה נוירולוגית ייעודית, ולא במחלקה פנימית.

כמו כן, רק כאחד מכל שמונה נפגעים זוכה לקבל טיפולים מתקדמים לשבץ בתרופה להמסת קריש הדם או בצנתור מוחי, כך עולה מנתונים שמסכמים את הטיפול בנפגעישבץ מוחיבמחצית הראשונה של 2017.

שבץ מהווה את סיבת המוות החמישית בישראל ואת אחד הגורמים המרכזיים לנכות באוכלוסייה המבוגרת. מהנתונים, שנאספו במרכז לבקרת מחלות במשרד הבריאות, עולה כי במחצית הראשונה של 2017 אושפזו כ־9,000 חולים עם אירוע מוחי (כ־18 אלף בשנה).

הגיל הממוצע בזמן האירוע עמד על 72 שנים. עם זאת, כ־18 אחוז מהמאושפזים היו מתחת לגיל 60, כמחציתם היו בני 60 עד 80 וכשליש היו מעל גיל 80. שכיחות שבץ אצל גברים מעט יותר גבוהה מאשר אצל נשים והם נפגעים בגיל צעיר יותר. יותר ממחצית מהמאושפזים היו גברים (54.4 אחוז) בגיל ממוצע 70.3 לעומת גיל 74 וחצי אצל נשים.

למרות ההמלצה והצורך להגיע מהר ככל האפשר לבית חולים, רק 49 אחוזיםמהמטופליםשעברו שבץ הגיעו באמבולנס לבית החולים. עם זאת, בהשוואה לשנים קודמות יש מגמת עלייה מתונה ומתמשכת. ב־2014 הגיעו רק 43 אחוזים באמבולנס.

"כל עוד החולה לא הגיע למיון, האירוע נתון בידיו של המטופל. לכן חשוב לזהות מוקדם את השבץ ולהזעיק אמבולנס", אומר ד"ר שלומי פרץ, נוירולוג בכיר בבילינסון, מומחה לשבץ מוחי. "במקרה של הגעה מוקדמת אז הסיכוי של החולה לצאת עם תפקוד נוירולוגי טובה הוא גבוה. זמן שווה מוח ובכל דקה שכלי דם מוחי חסום אובדים בממוצע 2 מיליון תאי עצב".

פנינה רוזנצוויג, מנכ"לית עמותת נאמן לטיפול בנפגעי אירוע מוחי, אמרה כי "יעד של 60 אחוזים מאושפזים במחלקה נוירולוגית/מחלקת שבץ אמור להיות יעד ריאלי כדי שהטיפול המיטבי לתושבי הפריפריה יהיה זהה לזה שניתן לתושבי המרכז".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...