"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מילואימניקים: "באנו להגן על הבית"

היום: יום ההוקרה לחיילי המילואים • צוות המילואים "פלד" הוקם לפני כשנה ואמון על הגנת שבעה ישובים בגבול מצרים • "זאת מהות החיבור בין החיים האזרחיים, ההתיישבות והאיום הביטחוני"

,עודכן
אימון צוות פלד // צילום: דו"צ

"אנחנו פה, בצוות פלד, במילואים בהתנדבות מלאה. באנו להגן על הבית, על המדינה, על החברה, ואנחנו עושים זאת באהבה גדולה.שירות מילואים, ועוד במקום שבו אתה בכוננות כל הזמן למען הבית שלך, זאת שליחות לאומית וחברתית שאין כמותה. ואנחנו גאים לעשות אותה".

כך סיפר מפקד הצוות, רס"ן יהודה אבני, לקראת יום ההוקרה וחשיבות מערך המילואים. צוות "פלד" הוא צוות ההגנה המרחבית הייעודי של חטיבת "שגיא", שאמונה על הגנתם של שבעה יישובים בגזרת רמת נגב ועל גבול מצרים. "הצוות מתאמן באופן קבוע באזורי הגזרה כדי להיות מוכנים בצורה הטובה ביותר לכל אירוע. הצוות שעליו אני מפקד מורכב מאנשי מילואים המתגוררים באזור ונמצאים בכוונות תמידית, והוא מוגדר כצוות תגובה מהירה, לרובד הביטחוני", מספר רס"ן אבני.

"אנשי הצוות עוברים הכשרה צבאית, מתאמנים פעם בחודש, ומקיימים אימונים מרוכזים. הצוות ערוך טקטית להגיב בשעת חירום, כי מדובר באנשי מילואים, לוחמים, שאמורים לתת מענה למצב חירום מכל סוג שהוא".

שלוש שנים נדרשו כדי להקים את הצוות, שקיים כשנה ופועל כצוות פעולה כחצי שנה. "לשמחתנו עוד לא נקראנו לאירוע אמת. מאחל לנו שלא יקראו". לדבריו, הצוות הוא מהות החיבור בין החיים האזרחיים, ההתיישבות והאיום הביטחוני. "זאת המהות של החיים", אומר רס"ן אבני, "כי בכך אנחנו מקבלים אחריות על החיים שלנו, ובכך תורמים למדינה ולצבא, בדרך שלנו".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר