נתניהו וליברמן במליאת הכנסת // צילום: נועם ריבקין פנטון // נתניהו וליברמן במליאת הכנסת // צילום: נועם ריבקין פנטון

אושר: רה"מ ושר הביטחון יוכלו להחליט לבדם על יציאה למלחמה

בעקבות המלצות הוועדה בראשות האלוף (במיל') יעקב עמידרור, אישרה הכנסת הצעת חוק לפיה בנסיבות קיצוניות, רה"מ לא יזדקק לאישור הקבינט אלא יוכל להחליט על יציאה למלחמה בהתייעצות עם שר הביטחון בלבד

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית תיקון לחוק יסוד הממשלה ולפיו ראש הממשלה יוכל, "בנסיבות קיצוניות", להכריז מלחמה בהתייעצות עם שר הביטחון בלבד. ההצעה עברה ברוב של 62 חברי קואליציה מול 41 חברי אופוזיציה.

הנוסח אושר עפ"י בקשתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שסירב להסתפק בנוסח המקורי של הצעת החוק, ולפיו הקבינט יחליט על יציאה למלחמה במקום הממשלה.

אתמול (ראשון), בישיבה של ועדה משותפת לוועדות החוץ, הביטחון והחוקה, התנהל ויכוח חריף באשר לנוסח החוק. נציגי האופוזיציה בראשות הח"כים עפר שלח (יש עתיד) ועמר בר-לב (המחנה הציוני) התנגדו להצעה של נתניהו. חברי כנסת מהקואליציה, בני בגין (הליכוד) ורוברט אילטוב (ישראל ביתנו) תמכו בהתנגדות הזו ועמדו על כך שהסמכות להכריז מלחמה תועבר מהממשלה לקבינט המדיני-ביטחוני.  

חברי הכנסת בר לב ושלח הזהירו וטענו כי נוסח החוק שמציע נתניהו יאפשר לו למדר שרים שמתנגדים לפעולה, ולהביא אותה להצבעה בהיעדרם. שלח אמר כי "בלחץ של ראש הממשלה, הצביעו חברי הקואליציה בניגוד לדעתם שלהם, בעניין של חיים ומוות. הזלזול של נתניהו בכל מי שסביבו ובכל מה שלמדנו מהמלחמות הרבות שלנו, גבר על הכרתם של חברי כנסת מנוסים וטובים".  

שרת המשפטים איילת שקד, שיזמה את הצעת החוק, אמרה מנגד כי "החוק משמר את המצב הקיים ממילא. בעידן הרשתות החברתיות וסכנת ההדלפות, עלינו להתאים עצמנו לתפיסת הביטחון המדינית-ביטחונית הנוכחית, ולייעל את עבודת הממשלה והקבינט ככל הניתן".

הצעת החוק גובשה בעקבות המלצות של ועדה בראשות אלוף (במיל') יעקב עמידרור, שהוגשו לראש הממשלה בדצמבר 2016.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...