"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
צה"ל בכוננות לקראת חידוש המהומות
ברצועת עזה צפויים לציין היום את "יום האסיר הפלשתיני" • בצה"ל נערכים להפרות סדר נרחבות על גדר הגבול • סגר כללי הוטל על יהודה ושומרון
התפרעויות באום אל פאחם // צילום: מישל דוט קום

צה"ל בכוננות לקראת חידוש המהומות

ברצועת עזה צפויים לציין היום את "יום האסיר הפלשתיני" • בצה"ל נערכים להפרות סדר נרחבות על גדר הגבול • סגר כללי הוטל על יהודה ושומרון

ניקי גוטמןאפרת פורשר
, עודכן

ברצועת עזה צפויים לציין מחר (שלישי) את יום האסיר הפלשתיני, אך בצה"ל צופים שמספר המשתתפים שיגיעו לגדר להפרות סדר יהיה מועט יחסית. בתוך כך, הוטל אמש בחצות סגר כללי על יהודה ושומרון, וכל המעברים לרצועת עזה נסגרו.

לאחר סוף שבוע מתוח, שבו נחשפה ונאטמה מנהרת טרור של חמאס שחדרה לשטח ישראל, בצבא נערכים ליום האסיר הפלשתיני, שיחול היום. על פי ההערכות, הפלשתינים ינסו להניע תהלוכות אל הגדר וכוחות גדולים של צה"ל, לרבות צלפים, יהיו ערוכים. יחד עם זאת, הצפי הוא כי מספר המשתתפים יהיה קטן יחסית. "מצפים ללא יותר מאלף איש. צה"ל נערך ליום רגיל ברצועה ויתעסק בעיקר ביום הזיכרון, עם עין בוחנת, אלא אם כן יהיה משהו מחולל", מסר גורם ביטחוני ל"ישראל היום".

על מנת להתמודד עם איום הפרות הסדר, הזהיר אתמול מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף יואב (פולי) מרדכי, את חברות ההסעות ברצועה: "העברנו אזהרות והודעות לבעלי חברות ההיסעים בעזה, שבהן הם נדרשו לא לסייע להסעת פעילי חמאס ומפירי סדר אלימים להגיע לגדר הגבול ברצועת עזה. ביררנו ונודע לנו ש־14 חברות עזתיות סייעו להסעת פעילי חמאס ומפירי הסדר. לכן כפי שהזהרנו, יוטלו סנקציות על בעלי החברות בשמות המצורפים, הם ומעגל משפחותיהם לא יקבלו זכויות יתר ויבוטל כל קשר שלהם עם ישראל".

בהתאם להנחיית הדרג המדיני והערכת המצב בצה"ל, הוטל אמש בחצות סגר כללי על יהודה ושומרון, ונסגרו המעברים לרצועת עזה. פתיחת המעברים והסרת הסגר עתידות להתבצע בלילה שבין חמישי לשישי, בהתאם להערכת המצב. במהלך הסגר יותר מעבר במקרים הומניטריים, רפואיים וחריגים בלבד.

תופעה חדשה שנפוצה בימים האחרונים ואיתה נאלצים להתמודד תושבי עוטף עזה היא הפרחת עפיפונים עם בקבוקי תבערה משטח הרצועה לשטח ישראל. ביום רביעי האחרון נשרפו עשרות דונמים בשדה חיטה בבארי וגם אתמול פרצה שריפה בשדה במועצה האזורית שער הנגב, כתוצאה מעפיפון שחובר אליו בקבוק תבערה. תושבי המקום הצליחו להשתלט על השריפה לפני שכוחות הכיבוי הגיעו למקום.

בתוך כך, המשטרה עצרה אתמול שלושה תושבי מזרח ירושלים החשודים ששרפו דגלי ישראל בשכונת הגבעה הצרפתית בבירה. במשטרה אמרו כי "יגיבו בנחישות וללא פשרות כנגד כל ניסיון או פגיעה בסמלי המדינה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...