עולה להתקפה, השרה שקד // צילום: גדעון מרקוביץ' // עולה להתקפה, השרה שקד // צילום: גדעון מרקוביץ'

שקד: "לא נסכים לרוב של 70 בפסקת ההתגברות"

שרת המשפטים דוחה את הצעת היועמ"ש כי יהיה דרוש רוב של 70 ח"כים להתגבר על פסיקת בג"ץ: "זה רק יחליש את הכנסת" • לדבריה כל עניין הקמת הצוות שידון בהצעת החוק מיותר: "כל הנתונים ידועים. כל העמדות ידועות. נדרשת הכרעה"

שרת המשפטים איילת שקד מבהירה הבוקר (שני) כי מפלגתה לא תסכים בשום אופן לקבוע רוב של 70 ח"כים כדי להתגבר על פסיקת בג"ץ. "אם מדובר ברוב של 70 עדיף לא לעשות כלום וזהו", אמרה שרת המשפטים בגלי צה"ל.

"אני מכירה את המציאות, ובמציאות הפוליטית לא ניתן יהיה לגייס 70. מה שיקרה אם נאשר דבר כזה זה סמכות לבית המשפט לבטל חוקים. זה רק מחליש את הכנסת. אם באמת רוצים לייצר משוואה נכונה בין הרשויות, פסקת ההתגברות צריכה להיות ברוב של 61".

חברת הבית היהודי הפתיעה כשאמרה כי אינה אמורה לעמוד בראש צוות שיוקם כדי לדון בהצעות החוק בנושא פסקת ההתגברות: "עכשיו צריך להכריע. כל הנתונים ידועים. כל העמדות ידועות. נדרשת הכרעה". 

בנוגע לעובדה כי ראש הממשלה נפגש נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק אמרה שקד: "הגרסה שאהרן ברק מוכן לה היא לא גרסה שאנחנו מוכנים לה. לא נוכל להגיע איתו לעמק השווה".

שקד הוסיפה כי היא לא חוששת ממצב בו יהיה רוב לשמאל בכנסת ישראל. "אני סומכת על הכנסת. על הריבון. על הנציגים של מדינת ישראל. גם כשיהיה רוב מהשמאל אני סומכת על החכים שידעו לחוקק חוקים נכונים".

יו"ר הקואליציה ח"כ דודי אמסלם אמר הבוקר כי המשבר סביב החוק בעיצומו. "עול ר צלחנו את המשבר הזה. כל מרכיב בקואליציה קובע את גבולות הגזרה. זו הבעיה בקואליציה הזו. השאלה אם ככה מתנהלים בקואליציה. אני לא מאמין בסגנון הזה. אני לא מאמין שעם שבעה מנדטים אני קובע לכולם מה יהיה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...