"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הדגל הנאצי והסודות האפלים במרתפי שרונה

במשך 72 שנה נשמר הדגל המצמרר בביתו של איש ההגנה שנלחם במתחם ב"ליל המשטרות" • שנה לאחר פטירתו, אלמנתו מסרה אותו ליד ושם • "ירדה לי אבן מהלב"

,עודכן
חנה דנציגר והדגל שנמסר ליד ושם צילום: עמותת רעות

ממצא ייחודי ויוצא דופן לקראת יום השואה: דגל נאצי, שעליו מופיע צלב הקרס הידוע לשמצה, נמסר השבוע ל"יד ושם". מדובר בדגל היחיד באוסף של יד ושם, שנמצא בארץ ישראל.

במסגרת יום איסוףשל יד ושם,שהתקיים שלשום "בבית שלום", בית דיור מוגן של עמותת רעות בתל אביב, נמסר לאוסף החפצים של יד ושם דגל נאצי, שנמצא במרתף אחד מהבתים שבשכונת שרונה בתל אביב.

את הדגל מסרה חנה דנציגר, אלמנתו של איש פלוגות החי"ש (חיל השדה של ארגון ההגנה) יצחק דנציגר, שמצא את הדגל לפני כ־72 שנים ומאז הוא נשמר בביתם. יצחק דנציגר, שנולד ב־1925 בהונגריה, עלה ארצה בשנת 1933 וחי בתל אביב. הוא היה בפלוגה הדתית של חי"ש תל אביב, שהשתתפה ב"ליל המשטרות", בקרב על שרונה, שבו נהרגו 4 לוחמים.

מתחם שרונה// צילום: לירון אלמוג

ליל המשטרות הוא מבצע שנערך בשנת 1946 על ידי תנועות המרי כנגד תחנות משטרה בריטיות שבהן היו בסיסים של יחידות המשטרה הניידת. יצחק מצא את הדגל באחד ממרתפי הבתים בשרונה.

באותו זמן כבר לא התגוררו בבתים טמפלרים, שגורשו עוד קודם לכן מארץ ישראל. כל השנים נשמר הדגל בבוידעם בביתם של יצחק וחנה דנציגר. לאחר פטירתו של יצחק לפני שנה החליטה חנה למסור אותולמקום הראוי ביותר לשמירתו.חנה אמרה לאנשי יד ושם כי "כל השנים נשמר הדגל בבוידעם ורציתי תמיד למסור אותו למקום מתאים.

כעת לאחר שמסרתי אותו ליד ושם אני חשה הקלה גדולה וירדה לי אבן מהלב".

באוסף החפצים של יד ושם נאספו במשך השנים דגלים נאציים, שנלקחו על ידי חיילי בעלות הברית ברחבי אירופה לאחר תבוסת הגרמנים בקרבות שונים,כסמל לניצחון.

יד ושם ממשיך במבצע "לאסוף את השברים", המבצע הלאומי לאיסוף מסמכים, תעודות, יומנים, תצלומים, חפצים ויצירות אמנות מתקופת השואה, הנמצאים בידיהם של אנשים פרטיים בארץ.

כל המעוניין למסור פריטים אלו יכול לפנות בטלפון 02-6443888.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר