צילום: אלן שיבר // הפועל ב"ש ומכבי ת"א. שוב נפגשים

אפקט ההפתעה: מה בכר מכין לג'ורדי?

ברק בכר אוהב לשלוף אסים מהשרוול, בייחוד כשמדובר במפגשים מול מכבי ת"א • פעם זה היה החילוף של אוחנה, פעם שינוי המערך ופעם התפקוד של הובאן או של בראון • הערב, כדי לעבור משוכה חשובה בדרך לאליפות שלישית ברציפות, מאמן הפ' ב"ש יצטרך שוב להמציא את עצמו מחדש

"וובה, זוז לקישור", הפציר מאמן הפועל ב"ש ברק בכר בוובה בראון בדקה ה־5 של המשחק מול מכבי ת"א באוקטובר (בראון שיחק אז בב"ש לפני שעבר לאשדוד). ב־15 הדקות שלאחר מכן החליף בראון עמדה שלוש פעמים נוספות, כשבכר משתמש בו כמו ג'וקר באימון. השיא הגיע אחרי ההרחקה של חאתם עבד אלחמיד בדקה ה־20, אז הוסט הקשר האחורי לעמדת הבלם. 

בב"ש מודים שכשבכר פוגש את מכבי זה מוציא ממנו את המיטב, אבל כשג'ורדי קרויף ירד אל הקווים זה הלך צעד אחד קדימה. "זה לא שהקבוצה מתכוננת אחרת למשחק מול מכבי", הסבירו בבירת הנגב, "העניין הוא שמול יריבה כזו עם מאמן טוב ומוערך חייבים לגוון, לשנות ולהפתיע, אחרת אין סודות וקשה לפצח את מערך היריב". 

מאז הגיע לב"ש, בכר לא הפסיד לשום מאמן תל־אביבי למעט קרויף, ואולי זה מה שגורם לו לאתגר אחר מול ההולנדי. בפעמים קודמות זה הלך קל לב"ש. החילוף של מיכאל אוחנה במשחק האליפות בעונה שעברה בנתניה שינה את המשחק והביא לאלופה ניצחון חוץ על סגניתה, שאז עוד טענה לכתר. מהלך מבריק של בכר, שהציב את אובידיו הובאן בתפקיד ביניים של בלם וקשר, עשה את ההבדל ופירק את המערך הצהוב במפגש הראשון בין הקבוצות בעונה שעברה, אבל נגד קרויף המאמן האדום תמיד ניסה לגוון ולחדש. כשזה לא קרה האלופה הפסידה, כפי שהיה במפגש השני בין הקבוצות העונה בנתניה. 

ברק בכר. מאבק כוחות מול ג'ורדי // צילום: דני מרון

"יש כאן סוג של מאבק מוחות, אתגר", אמר גורם בב"ש, "ברק לא יתכונן בחיים ליריבה מסוימת בצורה מיוחדת, הוא נותן כבוד לכולם, אבל זה עושה משהו כשאתה רואה שאתה מוביל את היריבה למשחק שלך. אתה משנה מערכים והם אחריך. כשזה קורה אתה בדרך הנכונה". 

הערב שוב יפגוש בכר את קרויף, באחד משני מפגשי הראש־בראש האחרונים שנותרו לשניים עד לעזיבתו של ההולנדי. "ג'ורדי עשה פה דברים מדהימים, גם עבור מכבי וגם עבור הכדורגל הישראלי", אמר אתמול מאמן ב"ש במסיבת העיתונאים לקראת המשחק הערב וסיכם: "אני מאוד מכבד אותו ומעריך את מה שהוא עשה, אבל מה שחשוב זה רק המשחק היום". 

את השפן שלו, ניב זריהן (שימשיך לקבל את הקרדיט בהרכב הערב), בכר בזבז כבר מול בית"ר ירושלים במחזור הקודם, ואת מערך שלושת הבלמים קרויף כבר אכל פעם אחת, כך שמעניין יהיה לראות איזו תחבולה יכין מאמן ב"ש כדי לעבור עוד משוכה חשובה בדרך לאליפות שלישית ברציפות.

"לנצח, לא משנה מה"

בצד הצהוב מתכנן קרויף כמה שינויים בהרכב, ומי שעשויים לקבל את הקרדיט הם אלירן עטר ואופיר דוידזאדה, שכבר תקופה ארוכה ממעטים לקבל דקות משחק.

שרן ייני, שחזר לאימונים בימים האחרונים אחרי היעדרות ארוכה בשל פציעה בברכו, צפוי להיעדר הערב אחרי שספג מכה באזור הפציעה באימון של מוצ"ש ולא נטל חלק באימון המסכם.

"אנחנו צריכים לנצח, לא משנה מה, להילחם עבור זה ולהחזיר לעצמנו את הביטחון", אמר אתמול קרויף, "זה משחק כזה שנותנים בו הכל, עד הטיפה האחרונה, כמו שעשינו במשחקים שניצחנו אותם. זה המפתח, שניתן הכל וכמובן שנכבוש כשצריך. אלו שכובשים לוקחים את הנקודות, לא בהכרח מי שטוב יותר. אלו המסקנות שלי מהפלייאוף".

ג'ורדי קרויף. מחפש ניצחון ראשון אחרי שני הפסדים // צילום: עמי שומן

בתוך כך, אופ"א בודקת בחודשים האחרונים (וזוכה לשת"פ מהקבוצה) חריגה אפשרית של מכבי על חוקי הפייר הפליי הפיננסיים. על פי התקנות, מותר למועדון לחרוג מהכנסותיו בסכום של עד 30 מיליון יורו לתקופה של שלוש שנים, ועל פי הוועדה הבודקת (CFCB), נראה כי הצהובים חרגו מהסכום.

לפני כשנתיים התקיימה בדיקה של אופ"א בנוגע לחריגות אפשריות של מכבי, שדיווחה מראש ל־CFCB על חריגה בשל השפעה שלילית על ההכנסות עקב מבצע צוק איתן ואיסור קיום משחקים בישראל, והוועדה קיבלה את טענות המועדון. הבעלים מיטש גולדהאר הסביר לאחרונה כי מכירתו של ערן זהבי נבעה, בין השאר, מרצון לשמור על חוקי הפייר פליי. גורמים במכבי הוסיפו כי מאותה סיבה המועדון לא רכש העונה שחקנים, למעט עומר אצילי ואלירן עטר. בקיץ תנסה הקבוצה למכור שחקנים כמו וידאר קיארטנסון ופרדראג ראיקוביץ' כדי לאזן את החריגה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...