"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אלון חסן: "עסקיי קרסו, נזקקתי לסיוע מההורים"
אלון חסן בראיון מיוחד: "רוצה לחזור לתפקיד" • כשניסה להיכנס לנמל אשדוד נעצר על ידי המאבטחים • הראיון המלא: ביום שישי
צילום: אפרת אשל // אלון חסן

אלון חסן: "עסקיי קרסו, נזקקתי לסיוע מההורים"

אלון חסן בראיון מיוחד: "רוצה לחזור לתפקיד" • כשניסה להיכנס לנמל אשדוד נעצר על ידי המאבטחים • הראיון המלא: ביום שישי

טל אריאל יקיר
, עודכן

ימים ספורים לאחר זיכויו המהדהד של אלון חסן, האיש שהפך לסמל הכוחניות של ועדי העובדים, הוא נראה כמי שאבן גדולה ירדה מעל ליבו. במשך ארבע שנים ניהל מאבק על חייו לאחר שהואשם בשוחד, בסחיטה באיומים, בקבלת דבר במרמה, בקשירת קשר לביצוע פשע, בהלבנת הון ובמרמה והפרת אמונים. אלא שכמו עוף החול מנער מעליו חסן את שרידי הימים הכואבים ומתכנן את המשך הקריירה שנגדעה.

ביום שני הגיע לנמל, אולם כניסתו סורבה בהוראת ההנהלה. "התגעגעתי, רציתי לראות אם המקום השתנה", הוא אומר. "סגן הקב"ט התנצל בפני אבל אמר לי שהוא אינו יכול להכניס אותי. לא התווכחתי והלכתי. זה רק מראה שהם ממשיכים להתעמר בי ולרדוף אותי בניגוד להסכמים ובניגוד לחוק, במקום לחבק אותי ולשמוח שזוכיתי. אטפל בהם אחרי החג".

חסן אינו מתרגש. על הכוונת שלו נמצאת קודם כל חזרה לתפקיד יו"ר ועד העובדים בנמל אשדוד, בין אם לשביעות רצון ההנהלה או לא. ולאחר מכן הוא מתכנן הפתעה: "חשוב לי לסגור מעגל ולעבוד שם עוד ארבע שנים כי המצב של העובדים בנמל עגום ופגעו בהסכמי העבודה שלהם. אני מרגיש שזה הייעוד שלי. רק אחרי שאחזיר את המצב לקדמותו, אתמודד על תפקיד יו"ר ההסתדרות כי לטעמי אבי ניסנקורן לא ראוי למשרתו. אני פי מאה טוב ממנו".

חסן היה מי שהוביל ביולי 2014 את רונאל פישר למלכודת הדבש שתכננו חוקרי מח"ש. הוא הגיע למפגש ביניהם עם מזוודה ובה 150 אלף דולר, והתיעוד המצולם של עורך הדין והמזוודה הפך למזוהה ביותר עם הפרשה הנושאת את שמו.

אלא שזה לא עזר לחסן, שמצא עצמו שנה אחר כך על ספסל הנאשמים, כשהוא מתמודד עם האשמות חמורות המתארות אותו כמי שהפעיל לכאורה ארגון פשע בתוך הנמל. באמצעות עו"ד אשר אוחיון ניהל חסן מלחמת חורמה נגד הטענות נגדו.

"חברת המשאיות שלי קרסה ונאלצתי למכור שתי מסעדות שהיו בבעלותי. לא מתבייש להודות שנזקקתי לסיוע כלכלי מההורים", הוא אומר בכנות. "למרות הקשיים היה לי ברור שאני לא הולך לעסקת טיעון ונלחם על חפותי עד טיפת הדם האחרונה. לא זוכר לילה אחד שבו ישנתי כמו שצריך. עליתי במשקל, לחץ הדם שלי עלה אבל המשכתי לתפקד כמו מכונה גם כשאחותי נפטרה לפני שנה, וגם כשאבא שלי עבר ניתוח לב".

את ערב ליל הסדר, שהתקיים יום לאחר הזיכוי, חגג חסן בצורה שונה. "לכל מילה בהגדה היתה משמעות חדשה", הוא אומר. "זו אולי קלישאה, אבל מבחינתי ציינתי את חג החירות הפרטי שלי. התמודדתי עם רדיפה אישית, עם יציאה מפרופורציות, אבל התוצאה היתה שווה את התהליך הארוך".

מנמל אשדוד נמסר בתגובה: "חברת נמל אשדוד לומדת את פסק הדין בעניינו של אלון חסן ומשמעויותיו. החברה פועלת בהתאם לדיני העבודה, ההסכמים הקיבוציים והוראות רשות החברות הממשלתיות. אלון חסן הינו עובד מושעה. ההחלטה בענינו תהיה רק לאחר קבלת פסק דין חלוט".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...