חג הפסח מתקרב ואיתו סעודות החג, האירועים המשפחתיים הרבים והטיולים. הצירוף של החגים והמפגשים גורם לרבים לעלות במשקל, למרות שהקיץ ממשמש ובא. פנינו לנעמה הורביץ, דיאטנית קלינית במקצועה, כדי לברר איתה כיצד ניתן לשרוד את החג מבלי להעלות במשקל.
טיפ מספר 1: שמרו על הסדר ותכננו את היום
בראשית דבריה אומרת הדיאטנית נעמה הורביץ כי, "אחת הבעיות המרכזיות בפסח היא היציאה מהשגרה. אנחנו מצויים בתנועה, במצב של ארוחות גדולות, וכשהשגרה נשברת באופן משמעותי. לכן חשוב מאד לתכנן את היום שלנו. כדאי מאד לקבוע בבוקר כמה מצות נאכל כל יום, כשאני ממליצה על עד שתי מצות. כדי לראות מתי נאכל וכמה כדי שלא סתם נגיע לחברים, לטיול בחוץ או לקניון ונאכל בלי הכרה ואבחנה".
טיפ מספר 2: תרגיעו עם המצות
הורביץ מציינת כי, "צריך להפנים שמצות לא משביעות ויש בהן הרבה קלוריות. יש להם אפקט של קרקרים. לכן מאד קל לשבת לשולחן לדבר ולאכול עוד ועוד מצות בלי לשים לב. היו מודעים ואל תשימו הרבה מצות על השולחן. באותו אופן יש להתנהג עם הממרחים שאנו שמים על המצות, אל תשימו ממרחים מעובדים או סלטים מבושלים כי הם מעודדים אכילה. שימו סלטים חיים שבהם אין בעיית כשרות לאף עדה והם תחליף טוב לממרחים..."
"...לארוחה אפשר להכין תוספות שבנויות יותר על ירקות ופחות על פירה ותפוחי אדמה. כך אפשר לייצר ארוחה שהמנה העיקרית בה היא בשר בקר או בשר עוף, ולידה תוספת שבנויה על ירקות מבושלים בתנור וכן הלאה".
תרגיעו עם המצות // צילום: לירון אלמוג
טיפ מספר 3: שתיה מתוקה זה כמו ממתק
גם ביחס לשתייה המתוקה מציינת נעמה הורביץ כי בפסח יש מציאות בה אנו שותים יותר מיצים וזה משמין אותנו. "צריך להבין קודם כל שמיץ הוא ממש ממתק. ההפנמה של הנקודה הזו תגרום לנו להבין שיש למעט בשתיית מיצים תמיד, כל שכן בפסח, שהוא גם ככה חג עתיר בארוחות ומאכלים. אם אתם ממש מוכרחים לשתות משהו מתוק - שתו מים בטעמים".
טיפ מספר 4: תאכלו המון פירות
עצה נוספת שלה היא אכילת פירות. "אנחנו נכנסים עכשיו לעונה שבה יש המון פירות קיץ. לכן זה הזמן להכניס אותם אלינו הביתה כארוחות ביניים. במקום ממתק תאכלו פרי קייצי, זה הרבה יותר בריא".
לא אוכלים קטניות? זה לא תירוץ
גם מי שלא אוכל קטניות לא צריך לרעוב בפסח. היום יש אוקיינוס של אפשרויות מדהימות, למשל לעשות סלטים מבושלים מחצילים, קישואים, עגבניות ועוד. הורביץ ממליצה על שמן זית או שמן אבוקדו במקום שמן סויה. מומלץ גם להתרחק משמן דקלים כי הוא מאד מאד מעובד ומלא בשומן רווי. שמן קוקוס עדיף גם הוא על שמן דקלים כי הוא פחות מעובד, אך גם בו יש שומן רווי", היא מסכמת.
