אהוד ברק // צילום: גדעון מרקוביץ' // אהוד ברק // צילום: גדעון מרקוביץ'

מדוע משרד הביטחון לא מפרסם את יומני אהוד ברק?

לפני שבעה חודשים ביקשנו ממשרד הביטחון את יומני השר לשעבר • נתבקשנו להמתין יותר מ־30 הימים הקבועים בחוק, אך הזמן המבוקש חלף - ויומנים אין

לפני כשבעה חודשים, באוגוסט 2017, פנינו לממונה על חופש המידע במשרד הביטחון בבקשה לקבל לעיוננו את יומני הפגישות של אהוד ברק במהלך הקדנציה שלו כשר הביטחון בשנים 2013-2007. למרות הזמן שחלף, טרם התקבל מענה והיומנים עדיין לא נחשפו.

על פי חוק, רשות ממשלתית מחויבת למסור מידע הנכלל בחוק תוך 30 יום. במקרים חריגים היא רשאית להאריך את התקופה ב־30 עד 60 ימים נוספים, "אם בשל היקפו או מורכבותו של המידע המבוקש יש צורך להאריך את התקופה". 

ב־18 בספטמבר 2017, כחודש לאחר הגשת הבקשה, קיבלנו הודעה מהממונה על חופש המידע במשרד הביטחון שלפיה יהיה צורך בהארכה. 

על פי תשובתו, "איתרנו את יומני השר אהוד ברק לשנים 2011-2009. המידע שאותר כולל, להערכתנו, כ־750 ימי עבודה שאותם עלינו לבחון ולבדוק, לבחינת אפשרות מסירת המידע". 

לדברי הממונה, "על מנת שניתן יהא למסור את המידע, עלינו להשקיע בבדיקת החומר ובטיפול בו כ־100 שעות עבודה". 

בתמחור לפי 30 שקלים לשעה, כפי שנקבע בחוק, נדרשנו לשלם סכום של 2,910 שקלים, מחציתו כמקדמה. בו ביום שילמנו את המקדמה, אך המענה בושש לבוא. 

ככל שחלף הזמן קיבלנו הודעות נוספות, שלפיהן "טרם סיימנו את הטיפול בבקשתך. אנו עושים על מאמץ על מנת לסיים את הטיפול בהקדם". בשלב מסוים אף הוחזרה לנו המקדמה ששילמנו, וזאת בשל הזמן הרב שחלף. 

בינתיים, חלפו חודשים רבים, ושעות הטיפול שתוארו בהודעת הממונה על חופש המידע במשרד הביטחון חלפו כבר מזמן, אבל יומנים - אין. 

ממשרד הביטחון לא נמסרה תגובה עד שעת סגירת הגיליון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...