דני קלדרון בסטודיו // צילום: נעמי גטניו

טיול לצפון: הסטודיו של אמן הזכוכית העולמי

דני קלדרון יוצר כבר שנים כלים עבור מלונות ומסעדות בסטודיו ייחודי שהקים עם רעייתו בקיבוץ חניתה שבגליל המערבי

לא רחוק מראש הנקרה, בקיבוץ חניתה, כמו נחבא אל הכלים על גבול לבנון, פועל סטודיו ומפעל משפחתי של מיכל ודני קלדרון. היא תל אביבית במקור והוא ירושלמי. את העיר ההומה הם החליפו בגליל המערבי, מקום שבו הם יכולים ליצור בשקט, וליהנות ממגורים בכפר ורדים ומעבודה בסטודיו בחניתה. הנוף בכניסה לסטודיו מעורר השראה, אין כמו שקיעות בים התיכון לעורר את היצירתיות. 

דני קלדרון הוא אמן זכוכית בעל מוניטין בינלאומי. בשנת 2003 החל לעסוק גם בעיצוב כלי זכוכית. באחד הימים נכנס לאחת החנויות בה הוצגו עבודותיו של דני, מנהל הרכש של רשת מלונות ישרוטל דאז, התרשם מהפריטים, והחליט לרכוש מאות כלים לשימוש בחדרי האירוח של הרשת. 

הייתה זו ההזמנה הראשונה של רשת ישרוטל, שמאז ולאורך כל השנים עדיין ממשיכים לעבוד עם דני. ההזמנה של רשת ישרוטל היוותה נקודת מפנה בחייו של דני כמעצב – מפיסול לעיצוב ופיתוח מוצרים עבור התחום הקולינרי.

מאז ולאורך כ-25 שנים דני מפתח עבורם פריטים ייחודיים ומותאמים הן לצרכיהם והן לחלל בו הם מוצגים. עם לקוחותיו נמנים מלון וולדורף אסטוריה, ריץ קרלטון, מלונות דן, הילטון, ישרוטל, רימונים, פתאל, פרימה ועוד.

חותכים זכוכית // צילום: נעמי גטניו

בתחום המסעדות עיצב דני עבור יונתן רושפלד למסעדת הרברט סמואל, מסעדת טוטו של ירון שלו, קלארו של רן שמואלי, צלחת קינוחים למסעדת מול ים המיתולוגית, צלחת אדומה מרהיבה למסעדת לומינה של מאיר אדוני ועוד. 

דני גם מעצב עבור שפים עטורי כוכבי מישלן בעולם כמו סיימון רוגן שהיה שף השנה באנגליה, דומיניק קרן, מאטלייה קרן בסן פרנסיסקו (Atelier Crenn) ועוד. אחד הפרויקטים שהוא גאה בו במיוחד הינו עיצוב הכלים למלון פריזיאן החדש שהוקם לפני כשנה במקאו, עבורו עיצב דני כלים לחדר האוכל, למסעדות ואף לחדרים.

כשמגיעה הזמנה, אפילו של אלף צלחות, דני מתעקש להכין כל צלחת וצלחת בעצמו, והוא לא יניח לאיש להתערב ביצירה. צלחות ההגשה, צלחות הנוי והעבודות בתלת מימד הן יצירות אמנות מהמדרגה הראשונה. 

במרכז המבקרים ובגלריה בקיבוץ חניתה, אפשר לראות עשרות דוגמאות של יצירות סדורות על מדפים ולאורך הקירות. בסטודיו, ליד התנור, ניצבות התבניות שלתוכן מכניסים את הזכוכיות המעוצבות, כל אחת ייחודית. 

מיכל ודני קלדרון בוחרים צבעים לצלחות ולחנוכייה המודולרית // צילום: נעמי גטניו 

היד של דני יציבה, כשהוא אוחז במיכחול עם הצבע, ונותן לצלחת להסתובב על ציר, כדי ליצור מיתווה צבעוני, שייטמע בזכוכית בזמן החימום בתנור. המוצר המוגמר מדהים ביופיו.

מיכל קלדרון היא האשה והאש מאחורי דני, אשת פרסום ושיווק, מנהלת את העסק. היא מכירה בערך היצירות וגם יודעת לספר בצורה מושכת את הסיפור שלו, כך שכל מי שמגיע לסטודיו מרותק לפרטי הפרטים של תולדות הזכוכית.. 

הקולקציות החדשות של קלדרון מושפעות גם מהסביבה הגלילית, מהנופים ומהטבע המקיפים את הסטודיו. למרות שניתן היה להוזיל עלויות ולייעל תהליכים, דני מסרב למכן את הייצור. חשוב לו לשמור על מגע יד האדם בתהליך ייצור הפריטים. במפעל הבוטיק בקיבוץ חניתה מועסקים עובדים מכל המגזרים בחברה הישראלית ומקיימים הווי משפחתי חם. למיזם מסייעת גם רעיה שטראוס באמצעות עמותת "אוצרות הגליל". 

נוף מחזית הסטודיו של קלדרון בחניתה, על הים // צילום: נעמי גטניו 

בסטודיו ניתן לערוך סיורים מודרכים, בהם לומדים על ההיסטוריה של הזכוכית, על ייחודיות החומר, על תהליך ייצור הכלים וההחלטה על היישום האמנותי ואף התנסות בצביעת הזכוכית עצמה. כמו כן, ניתן להשתתף גם בסדנאות יצירה מודרכות בזכוכית, במסגרתן יוצרים פריטי זכוכית באינטרפרטציה אישית. מתכננים, חותכים, מלטשים, מנקים, צובעים ומכניסים לתנור. הפריטים נשארים בסטודיו להשלמת תהליך הייצור ונשלחים למשתתפים בתוך מספר ימים. 

לתיאום ביקור טלפונית מראש, או להצטרפות לסדנאות קיימות אפשר להתעדכן באתר 'אוצרות הגליל'. http://www.ozrothagalil.org.il

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...