צילום: אי.אף.פי // ניימאר. מעדיף ליגה תחרותית

לחץ "בית": ניימאר ישוב לספרד?

בתקשורת במדריד עוסקים רבות בעתידו של ניימאר • לפי הדיווחים, הברזילאי לא מעוניין להישאר בפ.ס.ז', וקבוצתו הבאה צפויה להיות היריבה הגדולה של ברצלונה • זידאן: "ניימאר יתאים לכל קבוצה, הוא שחקן טוב מאוד"

אפשר להוציא את הילד מספרד - אי אפשר להוציא את ספרד מהילד. אחרי ההדחה של פ.ס.ז' מליגת האלופות, התקשורת הספרדית יישרה קו וקבעה: ניימאר רוצה לעזוב את הליגה הלא תחרותית בצרפת, ולחזור "הביתה".

לפי כמה מקורות, הברזילאי כבר ביקש מאביו לעשות הכל כדי לעזוב את המועדון מפריז, שבמהלך חסר תקדים רשם בקיץ צ'ק של הבנק הקטארי הלאומי בסך 222 מיליון יורו, כדי שיהיה הכוכב של הפרויקט - ששוב קרס בשמינית גמר הצ'מפיונס. עיתון קטלאני ("אל מונדו דפורטיבו") דיווח שניימאר מתחרט על עזיבת ברצלונה, וביקש מכמה מחבריו בסגל ובהנהלה לסייע לו לשוב לקאמפ נואו בקיץ 2019; שני עיתונים ממדריד ("אס" ו"א.ב.ס") טוענים כי יעדו הבא הוא ריאל מדריד.

אף שיש לו חברים רבים בסגל של האקסית וכן רכוש בקטלוניה, אם ניימאר יעזוב את פריז, יש סיכוי רב יותר שאכן ינחת בבירת ספרד. זאת, בין השאר, כי חלק גדול מהאוהדים ומחברי הנהלת ברצלונה לא סולחים לו על עזיבתו הטראומטית והפתאומית בקיץ החולף.

נשיא הבלאנקוס פלורנטינו פרס, שעשה הכל כדי להביא את ניימאר כשזה היה צעיר, לא רוצה שמספר 10 של ברזיל שוב יימלט מציפורניו. לשם כך, פרס, שרואה בברזילאי יורש של כריסטיאנו רונאלדו, יצטרך לשלם סביב 400 מיליון יורו, כך לפי הדיווחים, במה שיכולה להיות העסקה הכי יקרה בתולדות הכדורגל. "ניימאר יתאים לכל קבוצה כי הוא שחקן טוב מאוד", אמר מאמן ריאל זינדין זידאן, שחרג מעט מהרגלו והתייחס לשחקן של קבוצה אחרת.

אבל - וזה אבל גדול - כיוון שבצרפת אין סעיף שחרור בחוזה הכל תלוי במועדון, והנשיא הקטארי של פ.ס.ז' נאסר אל חלאיפי אפילו לא רוצה לשמוע על הרעיון. אתמול העיתון הצרפתי "ל'אקיפ" דיווח שפ.ס.ז' לא תיתן לו לעזוב בקיץ: ראשית, היא לא באמת זקוקה לכסף; חשוב מכך, עזיבת ניימאר תהווה מכה קשה מקצועית ותדמיתית למועדון שרוצה להיות בין הגדולים בעולם.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...