"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שיגור מוצלח נוסף לפלקון 9 של SpaceX - הציב לוויין תקשורת ספרדי במסלולו
אמש (שלישי) התרחש שיגור מוצלח נוסף של טיל הפלקון 9 של חברת SpaceX, כשעל גבו לוויין במשקל 6 טונות • בחקר התאונה מ-2016, נבדקה אפשרות ל-"התנקשות" בטיל באמצעות רובה, כך התפרסם השבוע
פלקון 9 בשיגור (ארכיון) | צילום: SpaceX

שיגור מוצלח נוסף לפלקון 9 של SpaceX - הציב לוויין תקשורת ספרדי במסלולו

אמש (שלישי) התרחש שיגור מוצלח נוסף של טיל הפלקון 9 של חברת SpaceX, כשעל גבו לוויין במשקל 6 טונות • בחקר התאונה מ-2016, נבדקה אפשרות ל-"התנקשות" בטיל באמצעות רובה, כך התפרסם השבוע

ניב ליליאןאילן גטניו
, עודכן

חברת SpaceX שיגרה אתמול (שלישי) בהצלחה את Hispasat, לווין תקשורת ספרדי במשקל 6 טונות, שהוא המטען הגדול ביותר שהעלתה SpaceX לחלל עד כה. בציוץ בטוויטר כתב מנכ"ל ומייסד החברה, אילון מאסק, כי הלוויין היה "כמעט בגודל של אוטובוס עירוני".

היה זה השיגור ה-50 של טיל פלקון-9, והוא בוצע ממרכז החלל קנדי בבסיס חיל האוויר האמריקני בקייפ קנאברל, פלורידה. השיגור בוצע בשעה 12:33 לפי שעון מקומי. 33 דקות לאחר השיגור הגיע הלוויין לנקודה בשמים שבה יתמקם כדי לשפר את קליטת הטלוויזיה והתקשורת רחבת הפס באירופה ובצפון מערב אפריקה.

הפעם, שלא כרגיל, לא ניסתה SpaceX להנחית את השלב הראשון של הטיל, בגלל תנאי מזג האוויר, שלא איפשרו לאסדה הימית להגיע למקום הנחיתה המשוער.

האם המתחרים של SpaceX ירו בטיל?

בתוך כך, מפרסם הוושינגטון פוסטהשבוע כי במסגרת חקר התאונה של התפוצצות טיל הפלקון 9 בספטמבר 2016, זה שנשא על גבו את לוויין התקשורת עמוס 6, חשדו ב-SpaceX באפשרות של חבלה מכוונת. זאת, לאחר שהתגלו בשרידי תא הליום חורים הדומים לאלה של כדור רובה, לפי עדותו של מייסד החברה אילון מאסק – אבל התקשו לשחזר את התקלה.

אז מה עשו אנשי החברה? קנו רובה וירו במיכל הליום אחר. "זו טקסס, כן?", אומרת גוון שוטוול, נשיאת SpaceX. "כל אחד יכול להשיג רובה ולירות בדברים". אחרי שגילו כי סימני הפגיעה דומים לאלה מהמיכל ששרד מהפיצוץ, החלו לחשוד בחבלה.

הדברים הגיעו לכדי כך שעובד של SpaceX הופיע במשרדים של United Launch Alliance המתחרה (מיסודן של בואינג ולוקהיד מרטין), וביקש גישה לגג – כי בתצלום לוויין נראה צל חשוד על גג המתחרים, שיש לו קו ראייה (וירי) ישיר לכן השיגור של הטיל שהתפוצץ.

האנשים ב-ULA סירבו לבקשה, ובסופו של דבר חוקרים של חיל האוויר האמריקני היו אלה שבדקו את הגג. לאחר חקירה, האפשרות של חבלה וירי מכוון מרובה נשללו, והאשם נפל על שסתום לחץ במיכל החמצן הנוזלי של שלב 2.

ועדיין, מדובר בסיפור מסקרן, שבשעתו הזין תיאוריות קשר שנפוצו ברשת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...