צילום: מתוך אתר המסעדה

מדד העושר: 10 המסעדות היקרות בעולם

אוהבים לאכול במקומות מרהיבים ומוכנים להשקיע אלפי שקלים למנה? אספנו את המסעדות היוקרתיות והמומלצות ביותר בעולם

מסעדות שהומלצו על ידי מומחים וסועדים מנוסים מהאלפיון העליון בכל העולם כאן לפניכם. ועדיין אם הפרוטה מצויה בכיסכם ואין לכם בעיה לתזמן את הטיול לפי הזמנת מקום במסעדת יוקרה מהליגה הראשונה בעולם, הכתבה הזו היא בשבילכם.

1. מסעדת מאסה בני יורק (3 כוכבי מישלן)

מדובר במסעדה הממוקמת בניו יורק בכיכר טיים וורנר. לא מדובר רק במסעדת יוקרה, זה מעין מקדש זן במרכז הכרך המודרני והניו יורקי שבו יש השקעה לא רק באוכל אלא באווירה יפנית מוקפדת באופן חסר תקדים. את המקום מוביל מאסטר הסושי היפני מאסיושי טקיאמה, שהחל לעבוד בתחום בעסק המשפחתי ביפן בגיל צעיר. 

מאסיושי טקיאמה עבד עם משפחתו בשוק הדגים שהיה בבעלותם בעיר טוצ'יגי, יפן. משנותיו המוקדמות הוא למד להכין מאות סוגים של מנות דגים ויודע לחתוך ולהכין עד היום מנות יפניות, שמהוות חלק מתרבות האוכל המיוחדת של המדינה האסייתית. 

מחיר הסושי במסעדה מגיע ל-1000 דולרים, כיון שמאסיושי משתמש אך ורק במצרכים טריים, נדירים וברמה הגבוהה ביותר שניתן להעלות על הדעת. המקום מכיל 26 סועדים והשף עצמו מכין את האוכל מול הסועדים. כדי לאכול במקום, מומלץ להזמין מספר חודשים מראש.  להם את האוכל וכל פעם מדובר בתפריט שמתבסס על האוכל הטרי ביותר שניתן להשיג בשוק. מבחינה זו אין יום במסעדה שדומה לחברו בטעמים ובחוויה. כמובן שהתור למקום ארוך בצורה מפחידה ועוד לא דברנו על המחיר של ארוחה מהסוג הזה שרק קיסרים יכולים לשלם. 

צילום: מתוך אתר המסעדה

 

2. מסעדת Ithaa Undersea באיים המלדיביים

חמישה מטרים מתחת פני הים נמצאת המסעדה במלון Conrad Maldives Rangali Island, שמתאימה ל-14 סועדים, ואף הוגדרה בשנת 2014 כמסעדה היקרה ביותר בעולם לאדם. את המבנה המיוחד עיצב האדריכל הבינלאומי מייק מרפי והיא נבנתה בשלמותה בסינגפור והובאה לאיים המלדיבים. במסעדה מוגש בעיקר אוכל אסייתי ברמה גבוהה על בסיס המטבח המלדיבי.

 

3.מסעדת SubliMotion באיביזה (2 כוכבי מישלן)

מדובר באכילה שהיא חוויית חושים. במהלך הארוחה מוקרנים על הקירות תמונות תלת ממד מסעירות שמעוררת את כל החושים. זאת עוד לפני המנות המיוצרות על ידי השף והבעלים פאקו רונסרו. המסעדה מכילה 12 אנשים, כך שלהירשם אליה צריך הרבה סבלנות, וגם כסף: 2,173 דולרים בממוצע מחיר לסועד. בתמורה למחיר העצום תקבלו כ-15 מנות מיוחדות הנבנות במקום על ידי השף. 

 

4. מסעדת Le Pre Catelan בפריז

רוצים חווית ארמון אירופאי בסגנון צרפתי מובהק ברובע ה-16 בפריז עם אוכל ברמה חלומית? הגעתם למקום הנכון, רק תכינו את הארנק. את המקום מנהל פרדריק אנטון. המסעדה זכתה מ-2007 בשלושה כוכבים במדריך מישלן האדום והיא מחזיקה בהם עד היום. 

במקום מוגשות שבע מנות שעולה 225 דולרים ללא טיפים, כשהקינוח לא כלול במחיר ויעלה 43 דולרים. יש במקום מנות מעל 200 דולרים ויש ארוחת חמש מנות ב-199 דולרים הכוללת מרק סרטנים ופירה עגל קינמון. למסעדה גן - טראסה מהיפים בפריז, היא מצוידת בחדר אוכל בסגנון "בל אפוק" ונמצאת בלב היער בולון.

 

5. מסעדת Beige בטוקיו

מדובר במסעדת דגל רביעית של השף המפורסם אלן דיקאס. מחיר המנות במקום ב-190 דולרים והקינוח עולה 25 דולרים. המסעדה הינה בסגנון יפני צרפתי, כשהתפריט מבוסס על מאכלים טריים הנאספים משתי מדינות. מנהל המטבח בפועל הוא קיי קוג'ימה בהנחיית אלן דיקאס עצמו. אוהדי השף יזכו לחוויה מוקפדת ומיוחדת גם בבירת יפן ברובע גינזה. 

 

6.גורדון רמזי לונדון

המסעדה נמצאת ברויאל הוספיטל רוד בלונדון. גם כאן מדובר במסעדה של שלושה כוכבי מישלן. המסעדה כוללת תפריטים עונתיים במחיר של 300 דולרים ללא מיסים. היינות הפשוטים מתחילים מ-18 דולרים. במקום יש שולחנות שיש ועץ, ספות עור ירוקות וחומות. וסועדים בו דרך קבע סלבריטאים רבים והוא אחד הנחשבים ביותר בבירה הלונדונית.

 

7.מסעדת Crissier שווייץ 

מסעדת 3 כוכבי מישלן המנוהלת יחד כבר 40 שנה על ידי מספר שפים מובילים מהעולם. מדובר במסעדה המציעה חוויית חושים אולטימטיבית יוצאת דופן והיא נחשבת לאחת המומלצות ביותר בקרב המטיילים באזור. 

אחת ממנות הדגל היא שפמנון עם פטריות ועשב לימון ב-45 דולרים. השף הראשי של המסעדה הוא השף Benoit Violier שנבחר בשנת 2013 לשף הטוב של השנה. מחיר לסועד הוא 318 דולרים לאדם.

צילום: מתוך אתר המסעדה

 

8.מסעדת אראגאווה, טוקיו

המסעדה מתאימה ל-22 סועדים והמטבח בה מתבסס על חומרי הגלם הטובים ביותר שניתן למצוא ביפן. המסעדה מציעה בשר בקר צלוי וסלמון מעושן. מחיר הארוחה הוא בסביבות 350 דולרים לאדם. למרות שמדובר במסעדה יפנית, היא מתמחה בעיקר במנות מהמטבח הצרפתי והשוודי. העיצוב במקום מתקדם מאד והוא מבוסס על רהיטים מעץ דובדבן מלא המיוצרים ביפן, שטיחים מנישג'ין בקיוטו ושנדלירים יוקרתיים משוודיה.

 

9.מסעדת Misoguigawa בקיוטו

מדובר במסעדה המציעה ארוחות יפניות עם השפעות צרפתיות יפות. מחיר המנות נע בין 162 ל-270 דולרים. מדובר במסעדה יפנית קטנה מאד המתמקדת בהתכת תרבויות אוכל יחדיו. היא הוקמה בשנת 1981 על ידי השף היפני Teruo Onoue, שהוקסם מתרבות הבישול הצרפתי. 

כאן תקבלו מאכלים צרפתיים בהגשה יפנית מיוחדת על פי כל הקודים המסורתיים של האסתטיקה היפנית. יש לציין כי בחלק מהמנות נעשה שימוש בחומרי גלם יפנים מסורתיים. היין, לעומת זאת, מיובא מחבל בורגון בצרפת, על יד השף עצמו. בקיץ ניתן לבקש במסעדה חדר המשקיף על פני הנהר המקומי. 

10. מסעדת נומה דנמרק

נומה היא מסעדה הנמצאת בקופנהגן שבדנמרק בניהולו של השף רנה רדזפי. המסעדה נבחרה לטובה בעולם בסקר 50 המסעדות הטובות בעולם של המגזין רסטורנט לשנים 2010, 2011, 2014 וב-2012 למסעדת שני כוכבים במדריך המסעדות מישלן. המסעדה ידועה בשל האוכל החדשני שלה שמהווה פרשנות של המטבח הנורדי, ומקדם את אידאולוגיית המטבח הנורדי החדש. כאמור נומה, שתחגוג את יום הולדתה העשירי השנה היא אחת המסעדות החשובות הפועלות כיום בעולם אם לא הטובה ביותר. מדובר במסעדה לא גדולה הכוללת 45 מקומות ישיבה. התפריט של המסעדה מתבסס על 20 מנות בהן: ביצי שליו כבושות ומעושנות, כבד דג בקלה מתובל בחלב מקורמל, טוסט קיפודי ים, טרטר בשר בקר ונמלים ועוד.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...