"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הלכה על חבל ב"יום קרקס" בעבודה, נפלה - ותקבל 800 אלף ש'

יום גיבוש בחברת היי-טק שהתקיים לפני 9 שנים נגמר בפציעה של עובדת • אחרי שתבעה את עבודתה ואת הקרקס, זכתה בפיצויים בגובה מאות אלפי שקלים

,עודכן
עו"ד גיל בן ארי // צילום: שמעון דרניס

האסון הפך לממון:עובדת חברת היי־טק, שהלכה על חבל ביום כיף של הארגון בקרקס, מעדה ונפצעה, תפוצה בסכום של קרוב למיליון שקלים.

המקרה התרחש בשנת 2009, כאשר צ', עובדת היי־טק, הוזמנה מטעם מקום עבודתה ליום כיף בקרקס פלורנטין. ההזמנה נשלחה על ידי מחלקת כוח אדם בחברת היי־טק מוכרת שבה היא עבדה, ובהזמנה לא ניתנו פרטים על הפעילות המיועדת. העובדת סברה שמדובר בצפייה במופע הקרקס, אלא שכשהגיעה התברר כי מדובר בפעילות אקטיבית. ביום הפעילות הגיעו העובדים לקרקס פלורנטין, שנמצא בצומת הכפר הירוק. העובדים חולקו על ידי צוות הקרקס לקבוצות, ונערכו ביניהם תחרויות באמנויות קרקס שונות, כגון ג'גלינג, הליכה על קביים וטרפז.

אחת מתחנות התחרות היתה הליכה על חבל. אנשי הקרקס מתחו כבל בגובה 50 ס"מ והעובדים נדרשו ללכת על הכבל, כשם שנוהגים לולייני הקרקס ללכת בגובה. צ' עלתה על החבל אך מעדה ונפלה. מתחת לכבל היה מזרן בעובי 3 ס"מ, אשר לא מנע את החבלה, והיא נפגעה פגיעה ישירה בברכה. מאחר שהיה מדובר בפעילות מטעם מקום עבודתה, הכיר הביטוח הלאומי בתאונה כתאונת עבודה, וצ' קיבלה מענק של 75,000 שקלים לאחר שנקבע כי נכותה האורתופדית בברך היא 19%.

באמצעות עו"ד גיל בן ארי, המתמחה בנזקי גוף, הגישה צ' תביעה גם נגד הקרקס וגם נגד חברת ההיי־טק. מטעם התביעה צורפה חוות דעת מומחה בטיחות, ולפיה הקרקס נהג ברשלנות משום שהתקן מחייב שימוש במזרני בטיחות שעוביים 12 ס"מ לפחות. עוד קבע מומחה הבטיחות מטעם התביעה כי מאחר שמדובר בפעילות שיש בה סכנת נפילה, היה על הקרקס לדאוג למאמן שיתמוך בעובדת לאורך כל ביצוע התרגיל ויחזיק אותה במקרה של נפילה. במסגרת הסכם פשרה, שאושר השבוע על ידי בית משפט השלום בירושלים, הוסכם כי העובדת תפוצה ב־800,000 שקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר