"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מצב חירום בברזיל: הצבא לקח פיקוד על ריו דה ז'ניירו
כוחות של צבא ברזיל ברחובות ריו // צילום: רויטרס // כוחות של צבא ברזיל ברחובות ריו // צילום: רויטרס

מצב חירום בברזיל: הצבא לקח פיקוד על ריו דה ז'ניירו

מערכת היום
, עודכן

מצב חירום בברזיל: הקונגרס בברזיליה אישר היום (רביעי) לצבא לקבל פיקוד על כל כוחות הביטחון והשיטור בעיר ריו דה ז'ינרו במטרה להיאבקבגל הפשיעה הגואה בעיר.

בפועל, תפס הצבא את מושכות האכיפה בעיר כבר ביום שישי, אך הצו הנשיאותי שאפשר את המהלך נדרש לאישור מבית הנבחרים. פרטי התוכנית הצבאית למיגור הפשע עדיין טרם פורסמו במלואם והסודיות סביב המהלך זורעת אי אמון אפילו בקרב תומכי המהלך.

במהלך הלילה, תפסו כוחות הצבא צמתים מרכזיים ברחבי העיר. במבצע צבאי ראשון מסוגו, הקיפו כוחות הצבא את אחת השכונות סביב מפרץ גואנברה וסירות של משמר החופים סיירו במים סביב לשכונה הנצורה.

דובר הצבא בעיר, הקולונל רוברטו איתמר, אמר כי מטרת הכתר סביב השכונה הוא למנוע מכלי נשק ותחמושת להגיע לגורמים עבריינים בשכונה ולאפשר את החרמת הסמים והנשק בשכונה עצמה.

עצור במהלך הפעולה הצבאית בריו // צילום: רויטרס

על פי הדובר, למעלה מ-3,000 חיילים ועשרות כלי רכב משוריינים השתתפו במבצע. הקולונל איתמר מספר כי 11 בני אדם נעצרו, 12 כלי נשק נתפסו וכי הכוחות לא נתקלו בהתנגדות מצד ארגוני פשיעה.

"האוכלוסיה תראה שיפור משמעותי לאחר פעולות המוסדות הצבאיים שקיבלו אחריות על איזור ריו דה ז'ינרו" אמר הקולונל איתמר במסיבת עיתונאים מול כלי התקשורת המקומיים.

בברזיל זוכרים רבים את המשטר הצבאי בין השנים 1964 ל-1965 ומתייחסים בחשדנות רבה לכוונותיהם של ראשי הצבא ועל הסמכויות הנרחבות להם זכו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...