"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מדענים יצרו עובר משולב מתאי אדם וכבשה
פריצת הדרך השנויה במחלוקת, שהושגה באוניברסיטת סטנפורד, אמורה לאפשר בעתיד לגדל איברים אנושיים להשתלה בתוך גופן של חיות • "המחקר עשוי להימשך כעשור"
כבשה (אילוסטרציה) | צילום: AP

מדענים יצרו עובר משולב מתאי אדם וכבשה

פריצת הדרך השנויה במחלוקת, שהושגה באוניברסיטת סטנפורד, אמורה לאפשר בעתיד לגדל איברים אנושיים להשתלה בתוך גופן של חיות • "המחקר עשוי להימשך כעשור"

אילן גטניו
, עודכן

בדרך לפריצת דרך?בניסיון למצוא פתרון למחסורבאיברים להשתלה, מבקשים מדענים באוניברסיטת סטנפורד בראשות ד"ר ההירו האקואצ'י, פיתחו עובר משולב של אדם וכבשה, שיושתל בכבשה פונדקאית, מעבר לשלושה שבועות המותרים היום בחוק.

כחלק מהמחקר, שעדיין דורש אישור, בשלב הראשון יושתלותאי גזעאנושיים לתוך העוברים של הכבשה. העוברים ישונו גנטית כל שלא יתפתח בהם לבלב, והמדענים מקווים כי הדי.אן.איי האנושי ישלים את החסר ויגרום לצמיחה של לבלב אנושי, שיהיה מתאים להשתלה. לדברי ד"ר האקאוצ'י, אם יוכתר הניסוי בהצלחה, ניתן יהיה ליצור מלאי בלתי מוגבל של איברים חיוניים לקצירה למטרות השתלה.

המדענים מקווים לקבל היתר לעבור גם את הגבול של 70 ימי התפתחות, הקבוע עתה בחוק, כדי לוודא שתאי הגזע האנושיים אכן מסוגלים בתנאים אלה להצמיח את הלבלב האנושי בעובר של הכבשה. כיום יש מחסור גדל והולך באיברים להשתלה בגלל העלייה בתוחלת החיים. בכל העולם יותר ויותר אנשים ממתינים להשתלה של איברים חיוניים. עדיין לא ברור אם האברים שיצמחו בעובר של הכבשה לא יידחו על ידי האדם שבו יושתלו, גם אם הם יכילו את האפיון הגנטי שלו ואם ניתן יהיה לחבר את האברים מהכבשה למערכת הדם האנושית.

בבקשה לאישור הניסוי נטען, כי תוך פחות מעשור ניתן יהיה לייצר איברים אנושיים להשתלה תוך שימוש בטכניקת ההצמחה בגוף של יונקים גדולים. "כבר הצלחנו לייצר לבלב בעכברים ובחולדות ולהשתיל אותם בעכברים חולי סוכרת, כך שהגענו להבראה מלאה מהסוכרת בלי תופעות לוואי", אמר ד"ר האקאוצ'י, "כשמדברים על אדם וכבשה הדברים יותר קשים לביצוע, ולכן אנו רוצים להמשיך קצת יותר זמן, והפעם לנסות עם עוברים שבהם חסר האיבר שאנו רוצים לגדל להשתלה. זה עשוי להימשך חמש, או עשר שנים, אבל אני חושב שבסופו של דבר נוכל לעשות זאת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...