האם משרד הספורט לא מרוצה מדרך השיפוט של שופטים בענף הכדורסל? אם שואלים את משרד הספורט ואת השרה מירי רגב אז התשובה היא כן. היום המשרד שבו רגב עומדת בראשו החליט למנות את חברת "תפן" לבצע בדיקה מקיפה שתעסוק בסוגיית השיפוט בענף הכדורסל.
בהתאם לסמכות שניתנה לה ובעקבות טענות עולות ונשנות של קבוצות רבות וגורמים בענף הכדורסל, החליטה שרת התרבות והספורט מירי רגב, על הקמת וועדת בדיקה חיצונית להתנהלות איגוד השופטים בענף הכדורסל. במסגרת סמכותה, תבדוק הוועדה את הליכי הכשרת השופטים באיגוד, קידומם, מנגנון שיבוצי השופטים, תקנון האיגוד, הקוד האתי והתקנון המשמעתי באיגוד. בנוסף, תקיים הוועדה ניתוח השוואתי אל מול שיטות העבודה ודרכי הפעולה של איגודי שופטים במדינות מובילות בתחום הכדורסל בעולם וכן כל נושא נוסף שתמצא הוועדה לבחון. הוועדה תתייחס להמלצות ועדות שונות שעסקו בענייני איגוד השופטים והיא אף תקיים דיונים ותיוועץ עם גורמי מקצוע בתחום ותהא רשאית לזמן חברים שיופיעו בפניה. את דיוני הוועדה תרכז חברת הניהול תפן ובראשה תיבחר דמות בכירה ומקצועית המעורה ברזי ענף הכדורסל. מסקנות הוועדה יוצגו בפני שרת התרבות והספורט, מירי רגב ומנכ"ל משרדה עו"ד יוסי שרעבי בתום תקופה של שלושה חודשים והן אף יוצגו לאחר עיון להנהלת איגוד הכדורסל.
שופטי הכדורסל. הועדה תבדוק את התנהלות איגוד השופטים // צילום: אלן שיבר
השרה רגב מסרה בתגובה: "הגיע העת ללמוד ולבדוק את סוגיית השיפוט בענף הכדורסל ודרכי הניהול הנוהוגות במדינות המובילות בעולם וזאת לטובת קידום תרבות ספורט מקצוענית ועקרונות משחק הוגן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

