"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הקונסרבטיבים משיקים אפליקציית סידור
בתנועה המסורתית השיקו אפליקציה שתכלול גם תפילות אלטרנטיביות • בין היתר יתאפשר לבחור האם להתפלל בגישה שיוויונית • קהל היעד: "כל איש ואישה עם זהות יהודית"
מתוך האפליקציה החדשה

הקונסרבטיבים משיקים אפליקציית סידור

בתנועה המסורתית השיקו אפליקציה שתכלול גם תפילות אלטרנטיביות • בין היתר יתאפשר לבחור האם להתפלל בגישה שיוויונית • קהל היעד: "כל איש ואישה עם זהות יהודית"

מערכת היום
, עודכן

תפילות שוויוניות, אפשרויות שימוש לאלו שאינם שומרים שבת להתחבר ליהדות וקטעי שירה, הם רק חלק מהאופציות שמופיעות באפליקציה החדשה "ואני תפילתי" שתושק הערב (רביעי) על ידי התנועה המסורתית.

מדובר בתחרות ישירה לאפליקציות הסידור למיניהם, שיצברו תאוצה בשנים האחרונות, ובתנועה מצהירים שהמטרה היא להנגיש ל"כל איש ואישה עם זהות יהודית", את התפילות - בצירוף גישות שהאורתודוקסים לא בהכרח יאהבו.

בין היתר נמחקה ברכת "שלא עשני אישה" שעוררה בעבר זעם בקרב פעילים פמיניסטים, והוחלפה בברכת "שעשני בצלמו". בנוסף ישנה אופציה לברך בברכות השחר ברכת "שעשני בן חורין או בת חורין". נראה כי הקונסרבטיבים הבינו את הרגישות שבעניין, ואפשרות לתפילה שוויונית מופיעה בגוון צבע אחר ואופן ברור. כך, מוצע לברך "אלוקי ואלוקי אבותי /ואמותי, בכל ברכה. אפשרות נוספת הינה שלא לומר את המילים "ויכסו מים צריהם אחד מהם לא נותר", המרמזים על "גבהות לב", כלשונם.

מתוך האפליקציה החדשה

אופציה מעניינת במיוחד הינה בתפילת עמידה, שם ניתן לשנות באופן אקטיבי את נוסח התפילה על ידי הזזה של המסך מצד לצד, כך שיתווספו לו אופציות שוויוניות "אלוקי אבותנו ואמותנו" ותוספות שונות שמשנות באופן משמעותי את התפילה.

יצויין כי חרף תוספות שונות, שעלולות לעורר אי נוחות בקרב אורתודוקסים, התפילות אינן שונות באופן משמעותי, וגם אדם חובש כיפה יוכל להשתמש ביישומון. לכך, ככל הנראה מכוונים בתנועה המסורתית, זאת לצד פניה לחילונים. "סידור ישראלי הוא סידור תפילה עבור אלו הבקיעים ברזי התפילה וגם עבור אלו המשתמשים בסידור בפעם הראשונה. הסידור מחבר להלכה היהודית, ולערכים של שוויון, ציונות, קהילתיות יהודית ואהבת אדם", הם מצהירים.

הסידור אינו חף מאג'נדות. כך, ישנן ברכות המתאימות לאירועים "ישראלים", כמו ברכה למתגייסת לצה"ל, ברכה לזוג שמאמץ ילד או ילדה וברכה לאישה שמשתחררת מעגינותה. כמו כן ישנן בסידור גם קטעי שירה, שלא נכללים בסידור האורתודוקסי. ניכר כי נעשו מאמצים רבים להנגיש את הסידור הדיגיטלי למשתמש שאינו יהודי, ובין האופציות ישנן גם קטעי הסבר וביאורים על התפילה והקראה של פרשת השבוע בקול. בנוסף, באמצעות זיהוי מיקום, תיכנס האפליקציה אוטומטית לתפילה המתאימה על פי זמן בכל מקום בעולם.

מתוך האפליקציה החדשה

בניגוד לאפליקציות סידור אחרות, שמצהירות כי אין להשתמש בהן בשבת ואף לא נותנות אופציה לתפילות המתאימות לשבת, בתנועה המסורתית מצהירים כי אופציה זו פתוחה. "אנחנו תנועה הלכתית ושומרת שבת, אך מצד שני ברור שישנם אנשים שבוחרים להשתמש בנייד בשבת וחשוב לנו שיהיה להם מענה", הסבירו. "לכולם מגיעה נגישות לתפילות. בבית הכנסת שומרים על השבת אך כל איש ואישה יעשו כרצונם בתוך ביתם".

"חשוב שלכל אחת ואחד מאתנו בחברה הישראלית יהיה סידור - וזהו הסידור. אנו מאמינים שרבים יפנו לסידור שלנו לפני ביקור ראשון בבית כנסת כדי ללמוד על מה שעומד להתרחש שם, או על מנת לבצע קידוש לליל שבת. כל איש ואישה עם הזהות היהודית הייחודית שלהם. ואת הזהות היהודית יוכלו כולם למצוא באפליקציה", הסבירו עוד.

הערב תציין התנועה המסורתית 40 שנים לפעילותה, ביום עיון ולימוד ומערב גאלה, שבו יוכרזו יקירי התנועה, ביניהם יו"ר הסוכנות היהודית נתן שרנסקי ושגריר ארה"ב לשעבר דן שפירו ורעייתו ג'ולי פישר. השקת האפליקציה, הם מצהירים, הינה גולת הכותרת של האירוע. "באי האירוע שיורידו את האפליקציה לאורך כל היום יברכו את ברכת המזון יחדיו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...