המדענים שביצעו את הדירוג בדקו למעלה מ־1,000 מאכלים, והעניקו להם ניקוד גדול יותר בהתאם לתרומה שלהם לדרישות התזונה היומיות של בני אדם באופן המקיף ביותר. כלומר, השאיפה היתה למצוא מזון שבו אין חומר מזין אחד בפרופורציה גדולה במיוחד אך מצד שני קיים בו שילוב מקסימלי של חומרים מזינים. המדענים הדגישו כי גם האוכל התזונתי ביותר לפי מדד זה חייב להיאכל בשילוב עם עוד מזון כדי לתת למענה הולם לצרכיו התזונתיים של האדם.
"תארו לעצמכם את האוכל האידיאלי, כזה שמספק את כל המרכיבים התזונתיים הדרושים כדי לענות על הדרישות היומיות - אך לא מעבר לכך," הסבירו המדענים. אגב, הקלוריות לא היו המרכיב הדומיננטי, אלא כאמור המידה והגיוון של החומרים המזינים, ולכן התוצאות מפתיעות.
מי שהגיע לראש הרשימה הוא השקד, שקיבל ציון של 97 - למרות הערך הקלורי הגבוה שלו, בזכות היותו עתיר חומצות שומן בלתי רוויות.
מיד אחריו במקום השני נמצא פרי האנונה החלקה (96). הפרי הטרופי זכה לדירוג הגבוה למרות כמות הסוכר הרבה שבו, משום שהוא מלא בויטמין A, C, B ואשלגן.
דג הורדון הגיע שלישי בדירוג (89 נקודות) בגלל כמות החלבון הגדולה שבו והריכוז הנמוך של שומנים רוויים. זרעי צ'יה, שצברו פופולריות בשנים האחרונות בגלל שהם מסייעים ביצירת תחושת שובע, קיבלו 85 נקודות (מקום חמישי).
עגבניה במקום ה-61. מקום טוב באמצע? // gettyimages
חובבי הפיצה ישמחו לדעת כי גם עגבניה אדומה קיבלה טוב יחסית (56 נקודות, מקום 61) בזכות היותה מקור מצוין לאשלגן, ויטמינים וחומצה פולית.
כוסברה קיבלה ציון אפילו טוב יותר והגיע למקום ה־36 (61 נקודות), בגלל היותה עתירת קרטנואידים, שעוזרים בחיזוק בריאות הגוף ובהקלה על חום וכאבים. מי שסוגרת את הרשימה, היא הבטטה - שאמנם אינה בעלת קלוריות רבות אך גם אינה עשירה במיוחד בחומרים מזינים לעומת ירקות אחרים.
אכזבה לאוהבי הבטטה. דורגה במקום ה-100 והאחרון // יהושוע יוסף
מזונות נוספים שדורגו בצמרת הרשימה הם: זרעי דלעת, עלי סלק, גרגיר הנחלים, תרד יבש, דגי מעמקים ומנדרינות.
