"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הדוגמן ברק שמיר בדרך לבית המשפט
פרסום ראשון: שמיר החליף את סוכנות Passion ומיד מצא את עצמו כפרזנטור של קמפיין נחשק • בסוכנות הקודמת לא ראו זאת בעין יפה
צילום: אלכס גצל // ברק שמיר

הדוגמן ברק שמיר בדרך לבית המשפט

פרסום ראשון: שמיר החליף את סוכנות Passion ומיד מצא את עצמו כפרזנטור של קמפיין נחשק • בסוכנות הקודמת לא ראו זאת בעין יפה

ערן סויסה
, עודכן

ברק שמיר בדרך לבית המשפט:הדוגמן המצליח תובע את הסוכנות שגילתה אותו והסוכנים מצדם מתכננים תביעה נגדית - כך נודע ל"ישראל היום".

הקשר המקצועי בין שמיר וסוכנות Passion, בבעלות ניר סנדלר וליאת מליח, החל בנובמבר 2014, אז חתמו עם נציגיו של שמיר על הסכם ייצוג בלעדי לשלוש שנים, במהלכן הוא הפך לדוגמן מצליח בישראל ובעולם.

התפנית בעלילה מגיעה לפני חודשיים, אז הודיע שמיר במפתיע כי בכוונתו לעזוב את הסוכנות ולעבור לייצוג אחר. ימים ספורים לאחר הודעתו, הכריזו ברשת פוקס כי שמיר נבחר להיות הפרזנטור שלהם למשך חמש שנים. מדובר באחד הקמפיינים הנחשקים ביותר, ששוייו מוערך במאות אלפי שקלים לשנה.

סוכניו הקודמים פחות שמחו לשמוע על המהלך והוציאו מכתב התראה לפני תביעה, ובו הם דורשים את העמלות מהחוזה עם רשת פוקס ופיצוי על השנים בהן השקיעו בו בסוכנות. מכתב ההתראה לא זכה לתגובתו של שמיר, אך היום (ב') הוא הגיש תביעה בבית המשפט המחוזי, ובה הוא דורש לשחררו באופן רשמי מהחוזה בטענה לחוסר שביעות רצון מעבודת הסוכנות. כנהוג בתביעות מסוג זה, גם הפעם נחשפו אחורי הקלעים של עולם האופנה. בין היתר נחשף ששמיר הרוויח 5,000 בחודש בלבד, שילם עמלה של 35% (עמלה מקובלת בתחום) מעבודותיו בארץ וגם מובאים ציטוטים המתארים את הסכסוך בין הצדדים. עוד עולים מכתב התביעה חששות לאפשר לשמיר לדגמן בגיל כה צעיר ופגיעה אפשרית בלימודיו.

בכתב התביעה שהגיע אלינו גם אוזכרה ההצעה של שמיר לשתף פעולה עם רוברטו בן שושן, סוכנה של בת זוגו נועה קירל, בניסיון למקסם את היכולות שלו. על אף השמועות בתעשיה והאזכור בכתב התביעה, נציגיו של בן שושן טוענים כי הוא אינו מייצג אותו.

אם נסתמך על סיפורים דומים מהעבר, הסיפור הזה לא יסתיים בקרוב. מנגד בימים אלה מתכננים סנדלר ומליח להגיש תביעה נגדית עם דרישותיהם לעיל.

מהסוכנות נמסר בתגובה: "ברק גדל ופרח בסוכנות שגילתה אותו. למרבה הצער הוא לא השכיל ליהנות ולהודות לטיפוח המקצועי והמסור שלנו, ובהשפעת גורמים חיצוניים הוא ניהל תחת חוזה מו"מ מול 'פוקס' וחתם על הסכם. הסוכנות פנתה בדרישה להציג את החוזה ונענתה בשלילה. הסוכנות תגיב כמקובל במסגרת ההליכים בבית משפט ובקרוב תוגש תביעה בין היתר נגד ברק".

ברק שמיר מסר: ״ביני לבין הסוכנות הוסכם לפני מספר חודשים על הפסקת ההתקשרות ביניהם. כיום, לאחר שאחת מרשתות האופנה המובילות בחרה בי לפרזנטור, ואני התחלתי לזכות בישראל בהכרה דומה להכרה בה אני זוכה מזה זמן בחו"ל, מנסה הסוכנות לכפות עליי את המשך ההתקשרות. על רקע זה נאלצתי לפנות לבית המשפט, ויש לקוות כי העניין ייפתר כבר בימים הקרובים״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...