"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

9 עד 15 שנות מאסר למעורבים ברצח לבלוביץ'

בית המשפט גזר את עונשם של המעורבים בפיגוע בארמון הנציב • זאת לאחר שנגד הנאשם המרכזי כבר נגזרו 18 שנות מאסר • הפרקליטות: "בית המשפט העביר בגזר הדין מסר ברור"

,עודכן
זירת הפיגוע // צילום: אריק אבולוף

בית המשפט המחוזיבירושליםגזר הבוקר (חמישי) עונשים כבדים על רוצחיו של אלכסנדר לבלוביץ'. הוא נרצחבפיגוע האבניםשהתרחש בארמון הנציב בחודש ספטמבר 2015. על הנאשמים נגזרו מאסר בפועל של בין 9 ל-15 שנים. יש לציין שעל הנאשם המרכזי כברנגזרובשנה שעברה 18 שנות מאסר במסגרת הסדר טיעון.

15 שנות מאסר נגזרו על הנאשם השני באירוע יידוי האבנים. בנוסף 13 שנות מאסר וחצי נגזרו על נאשם נוסף ו-9 שנים נגזרו על שני מעורבים נוספים, שאחד מהם שימש כתצפיתן. בנוסף פסק בית המשפט פיצוי כספי לילדי המנוח ומאסר על תנאי.

עו"ד ליזו אבקסיס-וולפוס, מפרקליטות מחוז ירושלים, מסרה בתגובה להחלטה: "בית המשפט העביר בגזר הדין מסר ברור. לפיו כל מי שמתכנן, או לוקח חלק בתכנון פיגוע על רקע לאומני כלפי אזרחי מדינת ישראל, בין אם מדובר במיידה אבנים עצמו, או בכל מי ששותף במעגל הפנימי ומאפשר את ביצוע העבירה- קטין או בגיר-ייענש בחומרה רבה. הפרקליטות מחזקת את ידי המשפחה ונמשיך לפעול למיצוי הדין עם כל מי שמיידה אבנים, מנסה לפגוע בחפים מפשע ומסכן חיי אדם ממניעים אידיאולוגיים לאומניים".

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

הנאשמים יידו בספטמבר 2015 אבנים לעבר מכוניתו של אלכסנדר לבלוביץ', דבר שגרם לו לאיבוד שליטה על רכבו, ולהתנגשות בעץ סמוך ולרציחתו. לבלוביץ' הוא הנרצח הראשון של גל הטרור שפקד את ישראל באותה תקופה.

ביום הפיגוע יצאו חמשת המשתתפים, סמוך לצור באחר והתמקמו בעמדת תצפית על מנת לזהות מכוניות ישראליות. לאחר שפגעו במספר רכבים אחד מהם השליך אבן לעבר רכבו של לבלוביץ', וגרם לאירוע הקשה. בשעת המעשה, הוא היה עטוף דגל חמאס אותו קיבל בעצרת של הארגון באום אל פאחם.

כתוצאה מהאבן הרכב סטה מנתיבו והתנגש בעץ. לבלוביץ' לקה בליבו ומת כתוצאה מכך. שתי נשים נוספות ששהו ברכב נפצעו קל. זמן קצר לאחר מכן עצרו השב"כ והמשטרה את החשודים בפיגוע הקשה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר