'חוות צוק המעדניה' מתרחבת
כל החושים מתעוררים לחיים מהצעד הראשון בתוך חלל המעדניה החדשה של חוות צוק. על מדפי העץ מוצגים לראווה מטעמים, חומרי גלם ממגוון יצרנים מקומיים לצד דליקטסים מפתים מן העולם. גולת הכותרת של המעדנייה היא ללא ספק מקרר הבשר המרשים המציג נתחים מובחרים. נתחי בקר, בשר טלה מהחווה, עוף אורגני חופש של משק מלמד, המבורגרים, קבבים ונקניקיות טחונים במקום.
לאחרונה החלו השותפים תומר צוק ושף אסף שנער להציג לקהל לקוחותיהם בשר בקר מקומי מובחר מזן וואגיו, הגדל בחוות "שבעת המעיינות" שבמושב שרונה בגליל התחתון. החווה הינה עסק משפחתי ומנוהלת על ידי הבוקרים למשפחת נוי. ב"שבעת המעיינות" מתמחים עתה בגידול זן הוואגיו היפני שאט אט פורץ אל שוק הבשר בישראלי ובצדק. לבשר איכויות טעם מובהקות ונהדרות והוא מתהדר באחוזי שומן מעט גבוהות מהרגיל.
את נתחי הוואגיו מומלץ להזמין מראש ולהתייעץ עם שף אסף שנער על אופן הכנתם, כך תתקבל תוצאה נפלאה וממכרת. חובבי ההמבורגרים באשר הם, חייבים לעצמם טעימת המבורגר וואגיו, זוהי ללא ספק אחת הקציצות הטובות שטעמתי אי פעם.
בנוסף לקצביה, מציעים במעדניה החדשה גם אוכל מוכן לרכישה הביתה, הכולל תבשילים, כמו: קציצות ברוטב עגבניות, קציצות דגים, דגים חריפים לשבת ותוספות: סלטים; גבינות רכות וקשות, מישראל ותוצרת חוץ. דגים כבושים, דגים ופירות ים. נקניקים; ממרחים וריבות. לחמים וקרקרים, תבלינים, גלידות. עוגות ועוגיות, מבחר יינות ייחודיים, בירות וכהילים. בקרוב מאוד ניתן יהיה לבצע גם הזמנות שיגיעו הישר לבית הלקוח.
שעות הפעילות של המעדניה החדשה הן: ראשון עד שישי, 8:00-20:00
חוות צוק המעדניה, רחוב פרלוק 5, רמת אביב החדשה - תל אביב
למידע נוסף והזמנות: http://www.zuk-farm.co.il/ , 077-5155905
מעדניה חדשה // צילום: נתאל ישראל
ערב בשרים ויין - בסגנון ברזילאי במצפה הילה
ערב הבשרים הדרום אמריקאי של "לה פמפה" במצפה הילה עשה שמו למרחוק. על מרפסת רחבת ידיים אל מול נוף גלילי ושקיעות מרהיבות, מארחים הזוג טבצ'ניק את קהל הסועדים לארוחה דשנה ונהדרת.
ערן טבצ'ניק, הבעלים של האירוח הביתי 'לה פמפה', נולד בארגנטינה וגדל על תענוגות האוכל הארגנטינאי במשפחה אנינת טעם. לא פלא, אם כך שבחצר ביתו במצפה הילה הוא מבשל ממטעמי ילדותו להם העניק עם השנים נופך גלילי מקומי.
ביום חמישי ה-1/2 יתארח במטבחו של טבצ'ניק היינן ג'וני שטרן, האחראי בדרך כלל על אספקת יינות המתאימים לבשרים המשובחים המוגשים. הפעם יצטרף לצוות המטבח וינצח על המנות הברזילאיות.
את הערב המיוחד מחבק מיזם 'אוצרות הגליל', מייסודה של אשת העסקים, היזמית החברתית והפילנתרופית רעיה שטראוס בן דרור. מיזמה של שטראוס בן דרור מקדם עסקים וכלכלה בתחום התיירות בגליל המערבי. אתר האינטרנט של 'אוצרות הגליל' ממליץ על מקומות לינה, בילוי, הסעדה ומסלולי טיולים, בעכו ובגליל המערבי, במטרה לאפשר לכל אחד לתכנן חופשה בהתאמה אישית. עיקר פעילותו של המיזם הוא לשים על מפת התיירות הישראלית את הגליל המערבי ולהביא לתודעה את אוצרותיו.
תפריט הערב:
מנה ראשונה ופתיחה- לחם הבית עם מטבלים מיוחדים, נקניק מעושן תוצרת לה פמפה ונקניקיית צ'וריסוס, בליווי יין "סוביניון בלאן" ו"רותם".
מנה עיקרית- בשרים מעושנים בסגנון ארגנטינאי כשלצדם פיזואדה ברזילאית (Feijoada) ופרופה (Farofa), בליווי היינות "פטי ורדו", "סירה" ו-"קברנה סוביניון" של יקב שטרן
מנות אחרונות- קדאיף מוס חלווה, טארט שוקולד.
האירוע יתקיים ביום חמישי 1 בפברואר החל מהשעה 19:00, בלה פמפה שבמצפה הילה.
עלות- 250 שקלים לסועד. בהזמנה מראש בלבד.
לפרטים והזמנות - אתר אוצרות הגליל - www.ozrothagalil.org.il, טלפון- 077-9975419.
ערב בשרים בלה פמפה // צילום: לה פמפה
תפריט חדש במסעדת הבשרים הכשרה זיגל בכפר האמנים אניעם ברמת הגולן
מסעדת הבשרים הכשרה והידועה בהשגחת הרבנות רמת הגולן זיגל, ששוכנת בכפר האמנים הפסטורלי אניעם שברמת הגולן שמציעה חווית בשרים לכל המשפחה ולכל כיס משיקה תפריט חדש המתבסס על טהרת נתחי פרימיום משובחים שיושנו ויעושנו במעשנה המיוחדת במסעדה.
את המסעדה הקים השף רותם צרפתי, בוגר מכללת רימונים טבריה, ובעל 12 שנות ניסיון וותק בענף המסעדנות ומתמחה ביישון ועישון בשרים במעשנה. מסעדת זיגל נכנסת גם לתחום אירועי הבוטיק על טהרת הבשרים המעושנים בשטח ובמסעדה, ותערוך מגוון סדנאות בשר גם בשטח, כמו: עישון בשר, הכנת שרקוטרי, פויקה, צליית בשר ועוד.
גולת הכותרת של המסעדה היא מגוון נתחי הבשרים האיכותיים שנבחרו בקפידה המגיעים בחלקם גם משטחי מרעה מהגולן. בתפריט החדש יושם דגש על נתחי פרימיום: אסאדו, פריים ריב, נתח קצבים אנטריקוט אנגוס, ספריבס טלה ובריסקט שיושנו ויעושנו בשבבי עץ אלון מחביות יין של יקב רמת הגולן במעשנה שנבנתה במיוחד למסעדה, אליהם יתווספו מנות ראשונות וסלטים חדשות על טהרת הבשרים.
למעשנת הבשר נוסף גם רוטיסרי חדש שיכין עופות עסיסיים בגריל. התפריט החדש כולל ראשונות ביניהן: חציל סינייה-מוגש על לאפה עם בשר טחון, שמן זית, טחינה ונגיעות מטבל עגבניות ב-51 שקלים. סלט נילס – עגבניות, חזה אווז מעושן, עשבי תיבול ובצל ב-55 שקלים.
שרקוטרייה – מחבת נקניקיות הבית בעישון קל עם כרוב כבוש ב-55 שקלים. בגזרת הכריכים: כריך בריסקט- חזה בקר בעישון ארוך, מוגש בלחם הבית עם חרדל דיז'ון איכותי, איולי שום וירקות טריים ב-55 שקלים. סלופי ג'ו – בשר מפורר עם לימון כבוש, גמבה, ורוטב ברביקיו 55 שקלים. בין העיקריות: נתחי פרגית בסיידר תפוחים, 72שקלים, סטייק אנטריקוט מיושן במקום - 119 שקלים, אסאדו מהמעשנה – נתח אסאדו עסיסי, שומני ומעושן בשבבי עץ אלון ב-94 שקלים, ספריבס טלה בזיגוג סיידר תפוחים - 103 שקלים, נתח קצבים - 129 שקלים, פלטת זיגל מיקס – נקניקיות צ'וריסוס, פרגית, אנטריקוט ואסאדו - 229 שקלים ועוד.
המסעדה מצדיעה לתוצרת הגולן המשובחת ומציעה מבחר מוצרים מהגולן כמו: יינות ובירות בוטיק איכותיים, משקאות טבעיים ושמן זית. במסעדת זיגל מתמחים באירוח קבוצות, ומציעים מגוון תפריטים המתאימים לכל תקציב, ניתן לערוך מגוון אירועי חברה ואירועים פרטיים עד 120 איש.
מסעדת הבשרים זיגל, כפר האמנים אניעם, רמת הגולן, שעות פתיחה: א'-ה': 12:00-22:00; ו' ומוצ"ש פתוח לקבוצות בלבד בתיאום מראש.
מחבת נקניקיות הבית בעישון קל עם כרוב כבוש // צילום: יהודה צרפתי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו