סירופ המייפל | צילום: GettyImages

בשורה קשה לאוהבי המתוק: סירופ המייפל בסכנה

אפקט החממה פוגע בעצי המייפל ומונעת מהם לייצר את החומר המתוק • החוקרים בדקו כיצד השינוי באקלים ישפיע בעתיד • במקרה הטוב: המחיר יעלה

אחד התוספים האהובים והמתוקים ביותר עומד ככל הנראה בסכנה, זאת בעקבות אפקט החממה. מדובר בסירופ המייפל שמגיע ביחד עם פנקייקים ונמצא בעוגות וקינוחים נוספים. הבעיה היא שעצי המייפל, אדר הסוכר, שגדלים בצפון אמריקה ובקנדה עלולים להיעלם. 

מתברר שהתחממות כדור הארץ מונעת מהעצים ליצר את החומר המתוק המופק מהם. מחקר שנערך במשך 20 שנה הראה כי גם השקיית העצים בתוספים, כגון חנקן ודשנים, לא הצליחה לאפשר לעצים להתמודד עם השינויים. 

"חשבנו שהשהות של העצים באזורים מזוהמים, עם השפעות של עשן ממכוניות ופסולת מפעלים, תחסן את העצים. בגלל שהם שרדו את כל הנזקים האלה בעבר. אבל ראינו שגם כשאתה תומך בעצים, ומחזק אותם בצורות מלאכותיות, הם מתקשים לספק את התוצרת בגלל התחממות האקלים", ציינו החוקרים. 

בעקבות הקושי של העצים לספק סוכר, נעשו סימולציות כיצד תשפיע עליה בטמפרטורות עליהם. החוקרים בדקו כיצד העצים יגיבו במקרה וטמפרטורות העולם יעלו במאה הנוכחית במעלה אחת או בארבע מעלות. במקרה הקל יותר קצב צמיחת העצים יואט, ויהיה צורך להשקיע בהם בקצב גובר כך שמחירי המייפל יקפצו. אולם הבשורה הקשה היא שבמקרה של קפיצה בארבע מעלות עצי המייפל, שהפכו לסמלה של קנדה, ייכחדו מהעולם יחד עם הסירופ הייחודי והאהוב שהם מייצרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...