בתום יומיים של סגר, הבוקר (שלישי) נפתח מעבר הסחורות בכרם שלום. צה"ל השלים את השמדת מנהרת הטרור שנחפרה תחת המעבר והושמדה במוצאי-שבת האחרון.
נהגי המשאיות שמעבירים סחורה לרצועת עזה באופן יומיומי, סיפרו על החששות מהמנהרה שהתגלתה ועל התהיות לגבי המקום שבו בחרו בחמאס לחפור מנהרה. לדברי אלקדירי חסן, "אין מה לפחד. מהמלחמות הקודמות שהיו אנחנו כבר רגילים לעבוד תחת טילים, אז מה יש לפחד. אמנם בפעם הראשונה גילו מנהרה מתחת למעבר וזה מפחיד קצת, אבל אין לנו ברירה ואנחנו חייבים לבוא לעבודה".
נהג אחר בשם רמי מקטובי אמר כי הוא דווקא כן מפחד, אבל "איזו ברירה יש לנו? מה נעשה? באים לנו מלמטה, באים מהצדדים, מכל כיוון". מקטובי התרעם על חוסר ההיגיון של החמאס בחפירת מנהרה במקום שבו מעבירים סחורות עבורם: "דווקא פה, למה? מביאים להם כל טוב, כל התהליך הזה ועדיין רוצים להרוג אותנו, למה, מה עשינו?".
"מספיק עם זה, שיעזבו אותנו בשקט" // צילום: יהודה פרץ
הוא המשיך: "אני לא יודע מה להגיד להם, לא מבין מה עובר להם בראש, באים לנו מתחת לאדמה... מספיק עם הדברים האלה, שיעזבו אותנו בשקט". מקטובי הוסיף כי לדעתו, אם קיימת סכנה לחיי הנהגים, יש להשאיר את המעבר סגור. "אם אין ברירה, שיסגרו, אני לא מוכן למות.
"אני מסיע מלט, אני חונה בבית שלי במושב גילת עם משאית של מלט, כולם אומרים לי מה אתה מביא לחמאס מלט. אבל מה זה מעניין אותי? אלה מלמעלה החליטו להביא להם מלט, ואני נהג, אני צריך להתפרנס".
תמי, שמנהלת קיוסק במעבר כבר שנים אמרה כי המנהרה לא תגרום לה לנטוש את עבודתה: "העובדה שאני עדיין כאן אומרת ששום דבר לא יכול להפחיד אותי. על אף שיש מצב קשה, אני פה".
תמי סיפרה על תחושות קשות הנוגעות לאיתור המנהרה מתחת למעבר. "התחושות האלה ליוו אותי המון שנים, אבל תמיד חייתי בהרגשה שלנו זה לא יקרה. אמנם, ברגע שזה קרה זאת לא הייתה הפתעה, אבל היה פחד. גם אותי הפחיד הדבר הזה, זה מצב לא נעים בכלל.
"אבל יותר חשוב איך המנהרה משפיעה על האזור ועל הילדים שלנו. יש פה תחושה מאוד מעורבת, חשבנו על הכל ועדיין לא הגענו לשום תשובה". אך למרות המתח, אמרה תמי, "זהו בוקר חדש עם תקוות חדשות, ונתפלל שיהיה טוב".
דובר צה"ל מסר כי "ארגון הטרור חמאס הוא האחראי על המתרחש ברצועת עזה, ועליו האחריות לרווחת אזרחיה. כל ניסיון לפגוע באזרחי ישראל או בריבונותה ייענו בעוצמה ובנחרצות. צה"ל ימשיך לפעול לסיכול מאמצי ארגוני הטרור בתווך התת-קרקעי, בכל מקום שבו יידרש לכך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו