"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
געגועיי לאבי לוזון: על מצבו של הכדורגל הישראלי
חודשיים וחצי אחרי שאלישע לוי סיים את תפקידו כמאמן נבחרת ישראל, אין באופק מאמן חדש • בהתאחדות גאים לספר שככה הם חוסכים כסף, אבל ככה גם ממיתים את הענף • וגם, מה תבחר מכבי חיפה מול מכבי ת"א: ליגה או גביע
צילום: אלן שיבר // אבי לוזון. אין באופק מאמן חדש

געגועיי לאבי לוזון: על מצבו של הכדורגל הישראלי

חודשיים וחצי אחרי שאלישע לוי סיים את תפקידו כמאמן נבחרת ישראל, אין באופק מאמן חדש • בהתאחדות גאים לספר שככה הם חוסכים כסף, אבל ככה גם ממיתים את הענף • וגם, מה תבחר מכבי חיפה מול מכבי ת"א: ליגה או גביע

אביעד פוהורילס
, עודכן

1.ערב שנת ה־70 למדינת ישראל הבאה עלינו לטובה, שהיא גם שנת מונדיאל, בואו נדבר מעט על הנעשה כרגע בנבחרת ישראל, שזה בעיקרון לא הרבה. בשנה החגיגית והעגולה הזאת נבחרת הכדורגל שלנו נמצאת באחת משעותיה הקשות, מעשית וגם תדמיתית, שזה מה שחשוב בעיקר לקומיסרים הפוליטיים ולמקבלי ההחלטות.

ברמה התדמיתית/לאומית, אין יותר נורא מלהיות מדורג 18 מקומות נמוך יותר מנבחרת פלשתין. כשעודכן הדירוג האחרון נרעשה שרת הספורט מירי רגב. יותר מאחרים היא התקשתה להפנים את העלבון והצהירה כי צריך לעשות משהו. להיתלות בפלשתין זה נחמד וסקסי, אבל חוץ מהנבחרת של ג'יבריל רג'וב, או "גבריאל רגב" כפי שכינו אותו בזמנו החבר'ה הטובים אצלנו, שימו לב לגלריית השמות עם השלט "טרנטה, אבל לפניך": סיירה לאון, קונגו, גבון, לוב, טרינידד־טובגו, גינאה־ביסאו, לבנון, קורסאו (קבוצת איים בדרום הים הקאריבי לחופי ונצואלה שלה 149 אלף תושבים...), בנין (לא טל...), דרום אפריקה בואכה הרשות הפלשתינית. גם קפריסין ומי שהיתה כל השנים משל ושנינה לארץ להד"ם - איי פארו, מקדימות אותנו.

ב־29 באוקטובר סיים אלישע לוי את כהונתו כמאמן הנבחרת. חודשיים וחצי עברו ואין באופק מאמן חדש. בראש ההתאחדות עומד עופר עיני, יו"ר ההסתדרות לשעבר. עיני מעולם לא התיימר להיות איש כדורגל, הוא הודה בכך, וכל התנהלותו משדרת שהתפקיד הוא בעיקר "פקק" במעבר שלו מההסתדרות לג'וב הבא.

נבחרת ישראל. אחת משעותיה הקשות // צילום: אלן שיבר

רוח המפקד משדרת בהתאחדות "אווירת בית קברות", כפי שתיאר גברי לוי בראיון שנעשה איתו בהגיעו לגיל 80. לזכותו של גברי לוי ייאמר שגם אם הנבחרת לא הגיעה בתקופתו רחוק מדי, לפחות היה סביבה סוג של באזז ואווירה של יצרים. ועכשיו מה? אפילו רונן הרשקו, אחד האנשים המוכשרים שדרכו באגף הנבחרות בשנים האחרונות, לקח את הרגליים שלו לניו זילנד ועוזר היום לפיפ"א לפתח את הכדורגל באוקיאניה. עד שהיה פה מוח - הוא ברח.

בהתאחדות, באין משימות, מינוי מאמן לא דחוף כנראה, ומתלהבים לספר שככה חוסכים כסף. העניין הוא שככה ממיתים את הענף, שגם ככה נמצא בהתרסקות. חצי עונה כבר מאחורינו והתמונה שאנחנו רואים משדרת נסיגה בכל החזיתות. ב"ש ומכבי ת"א, חלון הראווה שלנו, פחות טובות מבעונות קודמות; בית"ר ירושלים מחליפה מאמנים ובעיקר בזה להם, ועדיין יש לה סיכוי לגנוב פה אליפות; הפועל חיפה, קבוצה שמעולם לא שיחקה בפלייאוף העליון, נמצאת שתי נקודות מהפסגה; ושתי קבוצות דגל כאן, מכבי חיפה והפועל ת"א, מגיעות ל־3:5 בפנדלים בגביע ומתחרות ביניהן מי מסכנה ומרוסקת יותר.

נכון לעכשיו אין מי שמנהיג את הכדורגל הישראלי. מאמן הוא פונקציה חשובה, אבל באין חזון ייפרע עם, וחסרה מאוד אותה פרסונה כריזמטית ברמת הניהול שתחלץ את הצרה הצרורה מהביצה הטובענית. קשה לי להאמין שאני כותב את זה, אבל במצב הנוכחי אני כמעט מתגעגע לאבי לוזון.

מכבי חיפה. לא יודעת להתמודד עם מצבה החדש // צילום: יוסי שקל

2.שלוש קבוצות ששיחקו בעונה שעברה בפלייאוף העליון ישחקו העונה בפלייאוף התחתון - ק"ש, סכנין ומכבי חיפה. הן יתמודדו על ההישרדות מול אשדוד, אשקלון ועכו. להערכתי, עכו תהיה הראשונה להיפרד בשלב מוקדם יותר. הקבוצה שהכי לא יודעת איך להתמודד עם קרבות מהסוג הזה היא חיפה - 12 פעמים האלופה והמועדון הטוב בישראל עד 2010.

חיפה תתמודד מול מכבי ת"א פעמיים בתקופה הקרובה, בליגה ובגביע. ההיסטוריה הקרובה והרחוקה מלמדת שלת"א העדיפה קשה לייצר ניצחונות בשני המפגשים. היא ניצחה 0:6 את חיפה בליגה והפסידה לה 1:0 בגביע, היא עצבנה את סכנין (טל בן חיים החלוץ) בגביע והפסידה לב"ש את האליפות ב־0:0 הטעון בדוחא (ערן זהבי והדגל...). עכשיו חיפה צריכה להחליט במה היא בוחרת - ליגה או גביע. בינינו, זה לא באמת תלוי בה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...