שלושה ענקים, מטבח אחד
לאחר שקיבלה פרס מפעל חיים במעמד מרגש במיוחד, מתארחת רביבה אפל אצל חברה הטוב חיים כהן במסעדת יפו תל אביב, יחד עם ארז קומרובסקי. שלושת הענקים הקולינאריים מאחדים כוחות לערב חד פעמי ומופלא במיוחד.
שלושה ענקים שחברו יחד לערב בלתי נשכח // צילום: יח"צ
במהלך כמה שעות נדירות בערבו של יום רביעי ה-17 בינואר, יטעמו הסועדים את נפלאות הטאבון של קומרובסקי, את להטוטי המחבתות של כהן ואת קינוחיה של מלכת הפטיסרי הישראלית – רביבה אפל. כיאה ליוצרים מלאי השראה וברוכי כשרון, התפריט המדויק מתהווה בימים אלה ממש ויתגבש בהתאם לחומרי גלם עונתיים ומשובחים.
כהן ינצח על הערב, שבמהלכו קומרובסקי יהיה בעמדת הטאבון ויוגשו ארטישוקים, תרד טורקי ומנות רבות נוספות. אפל, צפויה להפתיע בהגשה של שלל קינוחים שיוגשו לשולחן על מגש אחד לבחירת הסועדים, ביניהם: טארט פירות אדומים ופלזייר סוכרה.
ערב חד פעמי שכולו מסע תענוגות בין מאפים, לחמים, קינוחים ועוד הפתעות.
יום רביעי, 17 בינואר,
החל מ-19:00 להזמנות :יפו-תל אביב | יגאל אלון 98, ת״א
טל. 03-6249249 | www.yaffotelaviv.com
* מומלץ להזמין מקומות מראש
יום הולדת 5 למסעדת פופינה
חמש שנים מלאו לפופינה וזה הישג מרגש ומעורר השראה. שף אוראל קמחי, שנפרד השנה משותפיו ולקח את מושכות המסעדה לידיו, לקח החלטה אמיצה. בשנה האחרונה מסעדת פופינה נסקה והאוכל בה טעים מאי פעם.
כמדי שנה בוחר שף קמחי לחגוג את יום חגה של המסעדה יחד עם חברו ארז קומרובסקי, השניים נוהגים לחבור זה לזה וליצור מדיי שנה קונספט חדש וחגיגי.
השנה החליטו השניים על משתה אקסטרווגנזי שיכלול חמש סטים של מנות, כשבכל מנה יהיו ארבע וריאציות על אותה מנה או חומר גלם.
יום הולדת ל"פופינה" // צילום: חיים יוסף
הסטים השונים יהיו בנושאים: קמח, דגים, ארטישוק, טלה ותותים. בסט הקמח יפגשו הסועדים במנות כמו אקלר טלה ומאפה גוזלה תורכי של תרד וטולום, בסט הדגים יוגשו מספר ורסיות של דג בתיבולים שונים כמו למשל ויניגרט פטל ושאלוט, שמן זית וטרגון ותיבולים נוספים.
בסט מנות הארטישוק יוגשו מנות כמו ארטישוק צלוי עם ציר עוף, קונפי ארטישוק בחמאה ותבלינים, במנות הטלה יהיו מנות כמו טרין חלקי פנים, טרטר טלה. ולקינוח יוגש סט התותים שיכלול גם הוא ארבע ורסיות ובניהן פרנץ טוסט תותים עם גלידה, טרמיסו תותים ועוד.
הארוחה המיוחדת היא ג'ם סשן יצירתי של שני חברים והיא צפויה לרגש ולהדהים.
המחיר לסועד: 330 ₪.
מסעדת פופינה, רחוב אחד העם 3, ת"א.
תפריט הצעירים של "על המים"
מסעדת "על המים" בהרצליה פיתוח הינה מסעדה ותיקה ואיכותית שבנתה לעצמה מוניטין כמסעדת שף הממוקמת על חוף הים.
המסעדה הייחודית מציגה תפריט כשר, חדש ומסקרן של השף המוכשר מאור כהן, שיוצר מנות רעננות וססגוניות, בתפריט מיוחד שמושק במסעדה מול הנוף המרהיב.
כהן הוא שף צעיר בן 30 שבזמן קצר הצליח לצבור ניסיון רב בעולם הקולינרי הכשר מסביב לעולם. בחמשת השנים האחרונות עבד הוא במסעדת בלו סקיי תחת חסותו של השף מאיר אדוני.
במסעדה הושק "מבצע צעירים" לגילאי 20-32, המעניק הנחה של 50 אחוזים על תפריט המסעדה.
מבצעים לצעירים // צילום: יח"צ
המבצע חל בימים א'-ה' בין השעות 17:00-23:00.
מסעדת על הים, הרצליה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו