הילד בן ה-12 שנחנק ביום חמישי האחרון לאחר שאכל נקניקיה נפטר היום (ראשון). הוא אושפז בשבוע שעבר במצב אנוש בבית החולים ברזילי באשקלון, שם עבר ניסיונות החייאה אינטנסיביים, אולם מאמצי הרופאים לא הועילו והיום נקבע מותו. מבית החולים נמסר: "לצערנו, כל מאמצי הטיפול וההחייאה הרב-מערכתית לא צלחו. אנו מנחמים את המשפחה ומשתתפים בצערה".
צוותי מד"א הוזעקו בשעות הצהריים של יום חמישי לבית הילד, לאחר שקיבלו דיווח על המקרה. מדובר בילד בעל מוגבלות שלא היה בקו הבריאות.
הפרמדיקים במקום ביצעו בו פעולות החייאה ומשם פינו אותו לבית החולים ברזילי. כשהילד הובא לבית החולים הרופאים הסבירו שמצבו קשה עד אנוש ושהם נאבקים על חייו, והוא טופל בחדר הלם.
מארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים נמסר כי חנק מאפיין בעיקר ילדים בגיל הרך והיא סיבת המוות הראשונה בקרב תינוקות עד גיל שנה.
את רוב מקרי החנק ממזון ניתן למנוע על ידי הקפדה כללי הבטיחות: בזמן האוכל הקפידו להושיב את הילד ליד השולחן, יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות לילדים צעירים, חשוב ללמד ילדים כיצד ללעוס היטב ולהשגיח בהתאם לגיל ולהתפתחות, להגיש באופן הדרגתי מרקמים שונים ולאמן על אכילתם.
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון 'בטרם' מציינת: "נקניקיות עלולות לגרום לחנק כי הן בעלות מרקם חלקלק ועלולות לגלוש במהירות לעבר בית הבליעה וכן בגלל צורתם העגולה העלולה לחסום את קנה הנשימה ואת מעבר האוויר. יש לחתוך נקניקיות לאורך, לרצועות ולא לרוחב לטבעות".
סילבינגר הוסיפה כי "מאכלים עגולים כמו ענבים, עגבניות שרי, זיתים יש לחתוך גם כן כדי לשנות צורתם. מאכלים מסוכנים נוספים לילדים עד גיל 5 הם פיצוחים ופופקורן – מכיוון שילדים עלולים לשאוף מזון זה אל קנה הנשימה או אל הריאות ומכיוון שמזונות אלו סופחי נוזלים ומתנפחים, הם עלולים לגרום לחסימת דרכי האוויר. בנוסף, מאכלים בעלי מרקם דביק עלולים להיצמד לקנה הנשימה וקשה להסירם–כמו מסטיקים וסוכריות".
