"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
היסטוריה של מחאה פרסית
מאז המהפכה האסלאמית, מחאות עממיות קמו ונפלו באיראן ולעתים גבו מחיר בנפש
צילום: אי.אף.פי

היסטוריה של מחאה פרסית

מאז המהפכה האסלאמית, מחאות עממיות קמו ונפלו באיראן ולעתים גבו מחיר בנפש

מערכת היום
, עודכן

פברואר 2011 // ימי "האביב הערבי"

ב־14 בפברואר 2011, בהשראת "האביב הערבי", קראו מנהיגי המחנה הרפורמיסטי באיראן ל"יום זעם", אך השלטונות עצרו את מנהיגיהם. תוך זמן קצר המחאה הופנתה נגד המשטר ושני מפגינים נהרגו בטהרן. על פי דיווחים שונים, פעילי חיזבאללה סייעו בדיכוי המהומות.

יוני 2009 // מחאת הבחירות

מהומות המוניות פרצו בעקבות הבחירות לנשיאות שהתקיימו ב־12 ביוני. לטענת הנהגת "המחאה הירוקה", תוצאות הבחירות זויפו ומנעו את ניצחונו של רה"מ לשעבר, חוסיין מוסאווי. מיליונים ברחבי הרפובליקה האסלאמית יצאו לרחובות ותוך זמן קצר הפכה המחאה לאלימה, המפגינים הציתו רכבים ואשפה פוזרה ברחובות. המשטרה, כוחות הבסיג' ומשמרות המהפכה הגיבו בעוצמה, הרשתות החברתיות נחסמו ולטענת הרשויות האיראניות 30 בני אדם נהרגו ו־2,500 נעצרו בטהרן בלבד. על פי הערכות אחרות, לפחות 80 בני אדם נהרגו.

יוני 2003 // הסטודנטים ברחובות

מחאת סטודנטים החלה ב־10 ביוני ונמשכה כ־10 ימים. ההפגנות החלו על רקע כוונת המשטר להפריט את הלימודים האקדמיים ולדרוש שכר לימוד. למחאה חברו קבוצות נוספות והיא התפשטה לערים נוספות, כאשר המפגינים יצאו בקריאות נגד המשטר ומנהיגיו, כולל דרישה שהנשיא חתאמי יתפטר. כ־4,000 איש נעצרו ועל פי הדיווחים הנשיא הוציא צווי מעצר ל־137 פעילים פוליטיים.

יולי 1999 // נגד סגירת עיתון

ב־8 ביולי החלו בטהרן הפגנות במחאה על סגירת עיתון רפורמיסטי. מותו של סטודנט בפשיטה משטרתית על מעונות הסטודנטים הוביל למהומות שהתפשטו ברחבי המדינה ונמשכו 6 ימים. לפחות 3 בני אדם נהרגו, 70 סטודנטים נעלמו וכ־1,400 איש נעצרו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...