"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הזמרת לורד ביטלה את הופעתה בישראל
הכוכבת הניו זילנדית נכנעה ללחצים פוליטיים שהפעילו פעילים פרו-פלשתיניים במולדתה, והודיעה שלא תגיע לארץ
הזמרת הניו זילנדית לורד // צילום: אי.אף.פי

הזמרת לורד ביטלה את הופעתה בישראל

הכוכבת הניו זילנדית נכנעה ללחצים פוליטיים שהפעילו פעילים פרו-פלשתיניים במולדתה, והודיעה שלא תגיע לארץ

ערן סויסה
, עודכן

בעקבות לחצים על רקע פוליטי,הזמרת לורד מבטלת את הופעתה בישראל.הודעה רשמית על ההופעה יצאה בשבוע שעבר והיתה אמורה להתקיים בחודש יוני שנה הבאה.

מאז שהתפרסמה ההודעה היתהנתונה הזמרת מניו זילנדלביקורות רבות ברשת שיצאו נגד החלטה להופיע בארץ וקראו לה להצטרף לחרם התרבותי. הדברים כנראה השפיעו על הזמרת והערב התקבלה הודעה רשמית על ביטול ההופעה. ״התשלום עבור הכרטיסים, למי שכבר רכש, יוחזר תוך 14 ימי עסקים״, לשון ההודעה.

"ההחלטה להופיע בת"א - לא נכונה"

הזמרת הגיבה בטוויטר וציינה: "קיבלתי מספר עצום של הודעות ומכתבים והיו לי הרבה דיונים עם אנשים בעלי השקפות שונות, ואני חושבת שההחלטה הנכונה בשלב זה היא לבטל את ההצגה".

"אני גאה בעצמי על היותי אזרחית צעירה ומודעת. קראתי הרבה וביקשתי להיחשף לדעות רבות לפני שהחלטתי להופיע בתל אביב, אבל אני לא כל כך גאה להודות שלא קיבלתי את ההחלטה הנכונה בהתחלה", צייצה.

הזמרת פנתה בציוצה ל"תל אביב", ואמרה: "זה היה החלום שלי לבקר את החלק היפה הזה של העולם במשך שנים כה רבות, ואני באמת מצטערת להפוך (להפר) את המחויבות שלי לבוא ולהופיע עבורכם. אני מקווה שיום אחד נוכל כולנו לרקוד".

לחצים פרו-פלשתיניים

לפני יומיים התפרסם כי הופעתה של הזמרת לורד, שנקבעה לתאריך ה-5.6.2018 ואמורה הייתה להתקיים בגני התערוכה בתל אביב, עומדת כעת בפני סכנת ביטול.

היהודייה הניו-זילנדית, ג'סטין סץ' והפלשתינית הניו-זילנדית נדיה אבו-שאנאב חברו במטרה לקרוא לזמרת המצליחה לבטל את הופעתה. סץ', חברה בארגון "דיינו", ארגון של יהודים ניו זילנדיים שמתנגדים לכיבוש ו"לפשעים של ישראל כלפי הפלשתינים"; ואבו-שאנאב, שמשפחתה חייתה בעבר תחת שלטון ישראל ביהודה ושומרון, כפי שנטען במכתב, עובדות יחדיו למען שלום וצדק במזרח התיכון ועל מנת לסיים את "האפרטהייד הישראלי", לטענתן.

כעת התאגדו השתיים ופנו ללבה של לורד במכתב בו הן בקשו ממנה לבטל את הגעתה לישראל, ולהצטרף לחרם האמנים, במטרה להוביל לשינוי במדיניותה של ישראל כלפי הפלשתינים.

"הכסף יוחזר"

חברת ההפקות נארנג'ה הגיבה: "לצערנו אנו נאלצים להודיע על ביטול ההופעה של לורד שתוכננה ליוני הקרוב בישראל , התשלום עבור הכרטיסים, למי שכבר רכש, יוחזר תוך 14 ימי עסקים".

"האמת שהייתי נאיבי לחשוב שאמנית בגילה תכיל את הלחץ שכרוך בלהגיע לישראל, ואני לוקח אחריות מלאה ומבקש את מחילת המעריצים, מעריצות ושאר המפנטזים", אמר ערן אריאלי מפיק המופע.

"חשוב לי שאקורד הסיום יהיה שנרנג'ה מודים לה על שפזלה לכיוון שלנו, ונתנה לנו את ההזדמנות מלכתחילה וגם להתנצל בפניה. לא מגיע לה כל השיט שהיא עברה בשבוע האחרון מאז ההכרזה, והדבר האחרון שהיא צריכה בקמפיין הקאמבק כה משמעותי עבורה זה את צבא הגלובליסטים אנטישמים על הראש שלה. אין לי טענות אליה ויותר מזה ההערכה שלי כלפיה לא נפגעה במילימטר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...