"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ניסיון הפוטש של ברק
רה"מ לשעבר כנראה החליק בפסטיבל הבננה, וטען שעקב מדיניות נתניהו ראשי הצבא והשב"כ יסרבו פקודה • דעה
החליק? ברק בפסטיבל הבננה // צילום: ארז ביט

ניסיון הפוטש של ברק

רה"מ לשעבר כנראה החליק בפסטיבל הבננה, וטען שעקב מדיניות נתניהו ראשי הצבא והשב"כ יסרבו פקודה • דעה

חיים שיין
, עודכן

הדמוקרטיה הישראלית מאוימת בעצם ימים אלה בתנועת מלקחיים. דוברי המכון הישראלי לדמוקרטיה לא יצאו להגנתה, והפרשנים המוכרים בתקשורת לא ישמיעו קול זעקה. לשיטתם, רק הימין מסכן את הדמוקרטיה והשמאל תמיד רוחץ בניקיון כפיים טהרני ומתחסד.

זרוע אחת של המלקחיים מפעילה את הפגנות הרחוב שעברו מפתח תקווה קרוב לבית. השמאל, שהתייאש מחילופי שלטון בקלפי, מנסה לבנות בצביעות ובציניות מסלול עוקף דמוקרטיה. בראש הגדוד צועד יקיר חדש לאיכות השלטון, שהצהיר שיבוא יום ואנשים ייכנסו לכלא על דברים הרסניים ונוראיים שהוא עשה. הכבל שחיבר בעבר בין הון ושלטון מחבר היום בין התקשורת והשמאל, כדי להפעיל לחץ כבד על המשטרה ועל היועץ המשפטי לממשלה. לא מפתיע לכן שעל אחד השלטים בהפגנה היה כתוב "העיתונות - שלנו, השופטים - שלנו, המשטרה - שלנו, והשמאל ינצח".

הזרוע האחרת של תנועת המלקחיים האנטי־דמוקרטית מופעלת על ידי אהוד ברק, שכהונתו כראש ממשלה היתה הקצרה ביותר בתולדות המדינה. בפסטיבל הבננה בעמק הירדן היה נראה שהוא החליק, תוך כדי שהוא מפזר הצהרה חמורה ביותר. לדבריו, עקב מדיניות נתניהו, ראשי הצבא והשב"כ ייאלצו לסרב פקודה, מה שיוביל להתקוממות אזרחית בסיוע בג"ץ. רק חסר שלט שיסביר: "הצבא - שלנו, שב"כ - שלנו, בג"ץ - שלנו, ואני האלטרנטיבה היחידה לנתניהו".

ההצהרה הבעייתית מבטאת חוסר הבנה יסודי למהות הדמוקרטיה. במדינה דמוקרטית, הממשלה והכנסת מקבלות החלטות, הצבא וארגוני הביטחון האחרים מחויבים לציית להן. ברגע שקציני צה"ל יפסיקו לציית להוראות הדרגים הנבחרים על בסיס דעותיהם הפוליטיות, יקיץ הקץ על הדמוקרטיה הישראלית.

גם השמאל נדרש לאחריות. אסור לשבור ולפורר עד דק את כללי המשחק. כללים אלה הם שמחברים את החברה הישראלית, ומי שמפורר אותם עלול לגרום נזק בלתי הפיך. הצעתי לכן לאהוד ברק היא לא לאיים במרד ובסרבנות פקודה, להעמיד את עצמו לבחירה כראש ממשלה, ואז נדע בדיוק אם הציבור מוכן להפקיד בידיו את קיום המדינה ועתידה. כדאי שגם מארגני ההפגנות יעמידו חזון ומנהיגות להכרעת הבוחרים, במקום לבנות על המלצות המשטרה. אין קיצורי דרך בדמוקרטיה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...