הפגנת עובדי טבע // צילום: נעם ריבקין פנטון // הפגנת עובדי טבע // צילום: נעם ריבקין פנטון

מחצית מהציבור מתנגדים לשביתת ההזדהות עם טבע

"התנועה הליברלית": "רק רבע מהציבור תמך בשביתה, אף שהיא לא שיבשה את השיגרה באופן קיצוני" • "לציבור נמאס להיות שק חבטות של ההסתדרות"

יום ראשון ההסתדרות החליטה להשבית את המשק, כשביתת הזדהות עם עובדי טבע, על תוכנית הפיטורים שהסתמנה כבר בתחילת השבוע. מטרת השביתה היתה לייצר לחץ על הממשלה להתערב בהליך הפיטורים ולמנוע ממנה פיטורים במפעליה בארץ. 

התחושה בציבור היתה שהשביתה הזו אינה זוכה להזדהות ציבורית, גם מצד חברי ההסתדרות. כך, למשל, בדיקה שנערכה על ידי "ישראל היום" מגלה כי בין שליש למחצית מהעובדים במשרדי ממשלה רבים שנבדקו הגיעו לעבודתם בבוקר יום ראשון. לתחושה הזו, שהשביתה אינה זוכה להזדהות גדולה בציבור, היתה שותפה גם "התנועה הליברלית החדשה" בראשות בועז ארד. התנועה הזמינה במיוחד ל"ישראל היום" סקר הבודק את תמיכת הציבור בצעד זה של ההסתדרות. 

מתוצאות הסקר התברר כי 48.3% מהמשיבים אינם תומכים כלל או תומכים במידה מועטה בשביתה. 26.6% מהציבור הביעו תמיכה מסויגת ("במידה בינונית") ורק 25% תמכו בשביתה במידה רבה (16.3%) ובמידה רבה מאוד (8.7). עוד התברר כי דווקא באזור ירושלים, העומד במרכז הסערה הציבורית, 30.2% מהמשיבים לא תומכים כלל בשביתה, מול 12.4% התומכים בה במידה רבה מאוד. ראוי לציין שההסתדרות הכריזה על שביתה חלקית - למשך ארבע שעות וללא חלקים חיוניים רבים במשק, כמו התחבורה הציבורית.

בשל חופשת חג החנוכה במוסדות החינוך, השביתה החלקית הורגשה באופן חלקי מאוד. כמו כן, ההסתדרות לא השביתה לימודים במוסדות חינוך מיוחד, אשר פעלו 
גם בחופשת החנוכה. לכן, השיעור הגבוה בציבור של המתנגדים לשביתה באופן מוחלט - מחצית הציבור - למרות השביתה המוגבלת מאוד, מלמד עוד יותר על אי־שביעות הרצון מהמהלך. 

לדברי בועז ארד, "תוצאות הסקר חושפות את השקר שמאחורי 'המנדט הציבורי' שבשמו, כביכול, שיתקה ההסתדרות את המשק ביום ראשון האחרון. הגיע הזמן להגיד את האמת - הדמגוגיה הסוציאליסטית ופמפום המסרים שאליהם הצטרף לאחרונה גם מבקר המדינה, לא עומדים במבחן התוצאה. לישראלים נמאס להיות שק החבטות של מאבקי ההסתדרות, המתנהלים על גבו חדשות לבקרים. אנו קוראים לממשלה לפעול למען ריסון כוחם של ההסתדרות וועדי העובדים ולהבטיח שוק חופשי אמיתי בישראל".  

הסקר נערך בימים האחרונים באמצעות מכון גיאוקרטוגרפיה בקרב 500 משיבים בגירים מהמגזר היהודי. טווח טעות הדגימה הוא 4.38%.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...