"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"מגיע להם - בזכותם קיבלנו את המדינה"

פניה של המדינה: כאשר ד"ר אורי פניש למד בליטא רפואת שיניים, הוא נחשף לזוועות השואה • לאחר שחזר ארצה הוא קיבל הצעה להצטרף לפרויקט שבו מעניקים טיפולי שיניים בחינם לניצולים - והיה לו ברור שיצטרף • "לנוכח מצבם הקשה של ניצולי השואה - ההתנדבות היא שליחות"

,עודכן
ד"ר אורי פניש. "רק טיפה בים" // צילום: גיל אליהו/ג'יני

ד"ר אורי פניש מטבריה עובד כרופא שיניים כבר 12 שנים. את לוח הזמנים העמוס שלו הוא מחלק בין טבריה, שלושה קיבוצים ומחלקת הפה והלסת במרכז הרפואי זיו בצפת, שם הוא עובד בהתנדבות. אבל דווקא ניצולי השואה שבהם בחר לטפל בחינם מחדדים, גם בחלוף השנים, את הערך המוסף שהוא מקבל מעבודתו.

"ניצול השואה האחרון שטיפלתי בו אמר לי שהרבה שנים הוא לא אכל פלאפל, והחלום שלו הוא לחזור לאכול פלאפל. בסך הכל פלאפל", מספר בהתרגשות ד"ר פניש, "במשך חצי שנה עשיתי לו שתלים והרכבתי כתרים על השתלים. הוא היה בן 94, ולכל טיפול הוא הגיע מרמת הגולן - מרחק של עשרות קילומטרים מטבריה. אחרי הטיפולים ישבנו בדוכן פלאפל שנמצא לא הרחק מהמרפאה שלי ואכלנו יחד. מדהים כמה שדבר פשוט כזה היה עבורו בעל משמעות".

ד"ר פניש התחיל להעניק טיפולי חינם לניצולי שואה לפני כשמונה שנים. הוא מדגיש כי לפרויקט נרתמה גם מעבדת השיניים "חכם" שהוא עובד עימה, והיא מקפידה להעניק לניצולי השואה הנחה של כמחצית מעלות ייצור הכתרים והשתלים, ולעיתים אף מספקת להם אותם בחינם. בשיחה עם "ישראל היום" מספר ד"ר פניש כי הסתדרות רופאי השיניים יזמה את הפרויקט, ובמסגרתו פנתה לרופאים החברים בה והציעה להם להצטרף למיזם החברתי - והוא ידע שהדבר הכי טבעי בשבילו זה להיות חלק מהיוזמה הזו.

"קיבלתי מכתב הביתה והצטרפתי בלי לחשוב פעמיים", הוא מספר, "בסופו של דבר, בזכות האנשים האלה קיבלנו את המדינה. יכול להיות שאם לא היתה שואה לא היינו מקבלים בסוף עצמאות. מה שאני עושה זה רק תרומה צנועה למה שאנחנו כעם חייבים לאנשים האלה".

הוריו של ד"ר פניש עלו לישראל מעיראק בתחילת שנות ה־50. בשנתיים האחרונות הם, כמו שאר יוצאי עיראק, קיבלו אמנם הכרה מהמדינה כנרדפי תקופת השואה, אבל אורי לא שמע ממקור ראשון על הזוועות שעוללו הנאצים ליהודי אירופה.

בעקבות האהבה

דווקא כשיצא ללימודי רפואת שיניים בליטא הרחוקה שבמזרח אירופה, הרגיש כי הוא נשאב לחקר השואה. "ליטא היתה מכונת השמדה לא קטנה בתקופת השואה", הוא מספר, "כשלמדתי שם ביקרתי בגטאות, במחנות ריכוז והשמדה של יהודים מתקופת השואה והכרתי אנשים מהקהילה היהודית שחיה עדיין בליטא וזוכרים את התקופה ההיא".

את אשתו אולגה הכיר ד"ר פניש כשהיה סטודנט לרפואה באוניברסיטת קובנה בליטא. היא למדה שם כסטודנטית לסיעוד, השניים התאהבו ועם סיום לימודיהם היא הלכה בעקבותיו ועלתה עימו לארץ. היום היא משמשת אחות חדרי ניתוח בביה"ח פוריה בטבריה ואחת התומכות הנלהבות בפרויקט שבו הוא מתנדב.

"לנוכח הפרסומים על מצבם הקשה של ניצולי השואה אני מרגיש עוד יותר את תחושת השליחות", מסכם ד"ר פניש, "הם בסך הכל רוצים לחיות בכבוד את המעט שעוד נשאר להם. מה הם בסך הכל צריכים? קורת גג, תרופות, משקפיים, טיפולי שיניים. אלה דברים בסיסיים שלרבים מהם אין כסף לממן אותם. כל ניצול שחוזר לחייך כי טיפלתי בו גורם לי לסיפוק. אני מרגיש שעשיתי משהו טוב, למרות שלדעתי זאת טיפה בים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר