מתאילנד באהבה

יום העצמאות התיאלנדי זו הזדמנות מצוינת לחגוג את המטבח המקומי • קפה נמרוד פותחת סניף בצפון • בראנץ' חדש בסילו ובאדלינה • חדשות האוכל

צילום: אפיק גבאי // מינה טומיי חוגגת עם שבועיים של מנות מיוחדות

 

יום עצמאות תאילנדי במינה טומיי

השבוע העם התאילנדי ציין את יום העצמאות החגיגי שלו, וכמיטב המסורת, במינה טומיי מציינים זאת בחגיגה אותנטית שמחה עם תפריט תאילנדי מיוחד וחגיגי שיוגש במסעדה למשך כשבועיים. לצד התפריט הקבוע יוגשו במסעדה מנות נוספות, כאשר ביניהם: לארב גאי/טופו, עוף/טופו קצוץ, שאלוט, צילי, מלפפון, פלה ליים, שום עשבי תיבול ואורז קלוי (37/42 שקלים), סאטה, שיפודי עוף או שרימפס צרובים בגריל עם רוטב בוטנים מתובל, נאם פריקי ומלפפון (39/46 שקלים), נה יאנג, אנטריקוט צרוב בגריל, עשבים, חסה טרייה, אטריות שעועית, רוטב ג׳או נה (70 שקלים).

בנוסף, משיקים גם במסעדה את הבירה התאילנדית החדשה - לאו, יחד עם פעילות מיוחדת ברשתות בחברתיות שבסופה אחד המשתתפים יזכה בכרטיס טיסה לתאילנד. להזמנת מקומות:  1-700-504-506

מינה טומיי. צילום: אפיק גבאי

סניף חדש וסנטימנטלי ל'קפה נמרוד'

 

רשת המסעדות 'קפה נמרוד' הוקמה לזכרו של נמרוד שגב ז"ל, יליד ראש פינה, שנפל במלחמת לבנון השנייה. אחיו אהוד שגב וחברו דוד אייל, הקימו את הרשת הכוללת שלושה סניפים בתל אביב.

כעת החליטו השניים שהגיע הזמן ש'קפה נמרוד' יפתח במקום בו הוא נולד, בגליל העליון וימוקם במתחם אגמון מרקט- מלון גליליון, על כביש 90.

המסעדה החלבית, בניהולה של יפית רג'ואן, מעניקה חוויה קולינרית גלילית, עם ארוחות בוקר מפנקות, פסטות, מנות דגים, סלטים עשירם, גבינות, מאפים, כריכים וקינוחים תוצרת בית.

בין המנות בתפריט 'קפה נמרוד' באגמון מרקט: סביצ'ה דג- דג ים טרי עם עשבי תיבול, עגבניות, בצל, מוגש על מצע גבינת לבנה, לצד לחם, חמאה וממרח עגבניות מיובשות, קיש המושבה- פשטידת הבית אפויה בתוך בצק פריך משתנה מדי יום, מוגש עם סלט ומתבלי הבית, והמבורגר טבעוני- מתערובת פטריות בבישול ארוך, בצל, אגוזי מלך קלויים ועשבי תיבול בלחמנייה עם ירקות טריים גוואקמולי, עדשים שחורות, שעועית חלוטה וסלט ירוק.

אהוד שגב, אחיו של נמרוד ז"ל אומר: "שתיים מהאהבות הגדולות של נמרוד היו ראש פינה ונמל ת"א בו נהג לבלות עם משפחתו. הסניף הראשון נפתח בנמל תל אביב לפני 11 שנים וכעת בגליל העליון, בו גדל נמרוד שלנו. הסניף הראשון בתל אביב הביא עמו בשורה לענף המסעדות בישראל, לראשונה, הצלחנו לשלב בין הנצחה ומורשת עם קולינריה והגשמה עצמית. 'קפה נמרוד' מבחינתנו זו אנדרטת אהבה המשמרת את רוחו החופשית של נמרוד. כעת החלטנו שותפי, דוד אייל ואנוכי, שהגיע הזמן להביא את 'קפה נמרוד' הביתה למקום בו נולד וגדל, לגליל העליון וזה מרגש אותנו מאוד. הסועדים במסעדות מוצאים בין המנות המשובחות גם חום, תשוקה לדברים הקטנים ובעיקר אווירה של חיים".

 קפה נמרוד. מוקירים את נמרוד ז"ל. צילום: קפה נמרוד

 

חנוכה במסעדת סילו

במסעדת סילו החולונית החליטו לחגוג את חג החנוכה בבראנץ'  העשיר והמפנק החל מה14- ועד ה-20 בדצמבר בין השעות 09.00-12.00 וביום שישי משעה 08.00.

הבראנץ' של סילו הוא בסגנון איטלקי- ים תיכוני, הכולל למעלה מ-40 פריטים, ביניהם סלטים עשירים, גבינות תוצרת בית, גבינות קשות, טפנדים, פסטות, פוקאצ'ות, פיצות, מוזלי בטעמים, מאפים עוגיות ועוגות תוצרת בית, וכן מנת ביצים לבחירה (אומלט טוסקני/ פרנץ׳ טוסט/ עין פלורנטין/ שקשוקת עגבניות פיקנטית מטאבון העצים).

מחיר כולל שתייה: 85 שקלים לסועד, 39 שקלים לילד עד גיל 8. 

סילו, מתחם "לה פארק" חולון, 03-5733315  שעות פתיחה: כל ימות השבוע משעה 9:00 עד 00:00

בראנץ' מגוון בחולון. צילום: אלון קרישנר

 

בראנץ' שישי חדש באדלינה

מבראנץ' באזור המרכז לבראנץ' בצפון. מסעדת אדלינה הממוקמת בבניין אבן יפיפייה בקיבוץ כברי שבגליל המערבי, מזמינה אתכם לפתוח את הסופ"ש עם בראנץ' חדש.

הבראנץ' מוגש מידי ימי שישי בין השעות  15:00-11:00 ומאפשר ליהנות מארוחה גלילית – ים תיכונית שנעה בין בוקר לצהריים. הבראנץ' נפתח עם מנות טאפאס לבחירה, ממשיך לבחירה של עיקריות בין מנות בוקר קלאסיות המבוססות על ביצים ועד למנות צהריים מורכבות עם נתחי בשר מובחרים. הבראנץ' נחתם עם קנקן תה מצמחי הגינה של המסעדה וקינוח אישי לבחירה.

מחיר הארוחה הינו 70 ₪ לסועד, בנוסף ניתן להזמין משקאות אלכוהוליים: כוס יין ב 26 ₪ או כוס קאווה/ סנגרייה ב 23 ₪ .

אדלינה. נמצאת בבניין יפיפיה בקיבוץ כברי. צילום: יעל האן

ומה בתפריט? בין המנות השונות תוכלו למצוא טאפאס לבחירה: קרם חציל קלוי עם לאבנה בשמן זית/  כרובית בטחינה/  לחם ומטבלים. עיקריות לבחירה: שתי ביצים לבחירה, סלמון מעושן על חלה קלויה וביצת עין, פריקי עם ירקות העונה, פסטה בשמן זית, שום ועשבי תיבול. עיקריות לבחירה בתוספת 15שקלים: בייקון צרוב בגריל על חלה קלויה וביצת עין, כבד עוף מוקפץ ביין מרסאלה ובצל עם פריקי. עיקריות לבחירה בתוספת 25 שקלים: פרגית במרינדת זעתר עם פירה תפו"א, פילה דג צלוי ברוטב לימונית עם פירה. עיקריות לבחירה בתוספת 35 שקלים: פסטה פירות ים ברוטב חמאה ולימונית עם עגבניות ועשבי תיבול, צלע לבן בגריל ברוטב יין אדום וציר בקר עם פירה תפו"א וכרוב מזוגג, סינטה צלויה בגריל ברוטב ציר עוף ושמנת עם תפו"א אפוי.

אדלינה, שעות פעילות : ב'-ש ' 10:00 – אחרון הלקוחות 04-9523707

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר