עלייה זו תשקף עלייה של כ- 9.28% במחירי החלב המפוקחים | צילום: gettyimages

מחקר: חלב דל שומן גורם להשמנה

מחקר שנערך על אלפי מבוגרים מצביע על תוצאה הפוכה מזו שמצפים לה אנשים הצורכים חלב דל שומן • "דווקא ההפחתה של השומן מזיקה לנו ולא מייצרת את ההורדה במשקל"

האם ההנחיות בתחום הבריאות שגויות מן היסוד והנטייה להוציא מכל מאכל את השומן שיש בו, בעיקר במוצרי חלב, היא טעות שפוגעת בגוף שלנו? טענות על כך עלו לא פעם בשנים האחרונות וכעת מחקר נוסף שנערך במשך 15 שנה על 3,333 מבוגרים מאשש לכאורה את הטענה כי הורדת השומן במוצרי החלב שלנו עלולה לא פעם לייצר את התהליך ההפוך ממנה שאנחנו מצפים אליו. 

במחקר שפורסם כעת בכתב העת המדעי Circulation, סוקר ד"ר דריוויש מוזפריאן את המחקר שערכו הוא ועמיתיו ומגלה כי אנשים שבדמם היו שלוש שומנים המצויים במוצרי החלב הרגיל היו בסיכון של 46 אחוז פחות ללקות בסוכרת. מעניין לציין כי הסיכון המופחת לסוכרת היה גם באנשים בעלי עודף משקל. במילים אחרות החומרים שבחלב הרגיל שמוצאים ממנו בסוגי חלב דיאטטיים מסייעים לגוף להתמודד עם המשקל טוב יותר מכל אפשרות אחרת. ד"ר מוזפריאן מציין גם כי אנשים כאלו מצויים בסכנה פחותה לפיתוח של משקל גבוה. מחקר שנערך על 18,438 נשים מצא סיכון של 8 אחוז פחות לנטייה להשמנה דווקא בקרב הנשים שצרכו חלב ומוצרי חלב רגילים. 

 

"מזון עתיר בקלוריות פועל על התת מודע שלנו"

"מתברר שכשהגוף מפחית את השומן שהוא מקבל אז מתעורר בנו צרוך לפצות על כך. הגוף שלנו נוטה לכיוון של סוכרים ופחמימות ולכן נוצרת מציאות שבה דווקא ההפחתה של השומן מזיקה לנו ולא מייצרת את ההורדה במשקל וגם לא מסייעת לנו בטווח הארוך לשמירת בריאות הגוף" מציין ד"ר מוזפריאן שמוסיף כי "עוד לא ברור מה בשומן מסייע לנו להפיק יותר טוב אינסולין ולהתמודד יותר טוב עם הסוכרת אבל זו עובדה שיש קשר ישיר דווקא בין מוצרים שמנים לבין פחות סיכוי ללקות במחלה. במילים אחרות אם בעבר ההוראות לדיאטות היו תחתכו בשומנים שאתם אוכלים אז ההוראות האלו היו לא מדויקות. בשומנים הטבעיים ישנם חומרים בריאים וגם הורדה גבוהה שלהם מייצרת צרוך בגוף להשלים אותם" הוא מסביר. 

בניסיון לתאר מחקרית את התופעה מציין ד"ר מוזפריאן כי "יתכן שיש כאן השפעה על תחושת השובע העמוקה של הגוף. מזון עתיר קלוריות אולי פועל עלינו בתת מודע ומוביל לתחושה של שובע ולאי הזדקקות לסוכרים. יתכן גם שיש פה השפעה ברמת התאים. אולי חומרים שמיוצרים בתסיסת החלב על ידי החיידקים מסייעים לכבד שלנו והם טובים לאדם. אלא שאני לא ממליץ כרגע להתחיל לאכול בלי חשבון אם יש לכם נטייה להשמנה. אני רק מציין שכשמדברים על ירידה במשקל אסור סתם לחתוך במוצרים עם שומן אלא להסתכל על התהליך באופן כוללני ולבחון איך להוריד את רמת האכילה שלנו תוך נתינה לגוף את כל הצרכים שלו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...